Z podejścia przez las zdjęć
Ciut dłuższy przystanek dopiero po wyjściu z lasu
.png)
.png)
.png)
..png)
.png)

dangol napisał(a):[i]„
Na transport do Wołosatego musieliśmy poczekać kilkanaście minut, aż zbierze się komplet (o dziwo, większe wzięcie miałkierunek na Widełki i Muczne).
dangol napisał(a):Jedynym problemem było to, że czasem cały „schodek ”był jedną wielkąkałużą. Zamiast ziemi (mocno
wypłukanej) pomiędzy drewnianymi
dość wysokimi progami, było bowiem sporo wody, jaka zebrała się po kilkudniowych deszczach i nijak jakoś nie chciała wyparować. Tak więc, aby nie zamoczyć całego buta, musiałam czasem wykonywać
dziwne akrobacje. Na szczęście na niektórych schodach było tylko błoto
.
.png)
Lidia K napisał(a): To takie nawiązanie do bolącego kolana i innych problemów zdrowotnych
Lidia K napisał(a): muszę przyznać, że Bieszczady to ty znasz chyba lepiej niż własną kieszeń
. piotrf napisał(a): dla mnie magiczne stają się jednak wtedy , gdy kwitnie tarnina
Dawigs napisał(a): Jesienią był remont szlaków, które w tym czasie były wyłączane z użytku. Wypełniano głównie ubytki na schodach. Potrzebny materiał był transportowany śmigłowcem.
.png)
.png)
, skupiłam się na widokach w bok. Zwłaszcza Krzemień świetnie się prezentował .png)
.png)
dangol napisał(a): „Bieszczady - góry mych marzeń i snów,
Bieszczady - niezapomniane,
Bieszczady - ja do was wrócę znów
O góry me ukochane
Wejdę na Rawkę i Halicz,
Namiot w Berehach rozbiję.
Zjem na kolację borówek,
Wodą z potoku popiję.
Potem rozpalę ognisko,
Wszyscy siądziemy dokoła.
I znowu w górę popłynie
Nasza piosenka wesoła.
Bieszczady - góry mych marzeń i snów,
Przepiękne twe połoniny.
Bieszczady - ja do was wrócę znów,
Popatrzeć na stoki Wetliny”
Ileż to razy śpiewałam ją przy ognisku! Wciąż mi dźwięczy w uszach, ale jakoś
nie umiem jej znaleźć na youtube…
.png)

dangol napisał(a):
Na szczycie stoi wielki krzyż opatrzony tablicą informującą, że w 1953 r. na Tarnicy był Jan Paweł II, jeszcze jako ksiądz Karol Wojtyła. Krzyż stanął w 2000 r. na pamiątkę jego pontyfikatu.
.png)
.png)
megidh napisał(a): Ta piosenka była chyba śpiewana do melodii hymnu Asturii
Kiepura napisał(a): Slajdy najlepiej zeskanować
, no i fotki wychodzą bardziej nieostre, niż i tak niezbyt ostre slajdy Kiepura napisał(a): Na moich zdjęciach z końca lat siedemdziesiątych krzyża nie ma. Jest tylko trójnóg.
piotrf napisał(a): wg mojej wiedzy pierwszy metalowy krzyż ustawili klerycy z Przemyśla w 1981 roku ( wymienili pierwszy , drewniany , również ustawiony przez nich w 1980 )
piotrf napisał(a): W czerwcu 1987 roku "krzyż kleryków" przeniesiony został na Halicz