Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MŚ Rosja 2018 - jak oglądać w Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 10.04.2018 09:55

W związku z faktem, że mamy rok parzysty, na przełomie wiosny i lata odbywać się będzie duża impreza piłkarska - w tym roku MŚ w Rosji. Zakładając, że w terminie 14.06-15.07.2018 r. wielu Cromaniaków może przebywać na urlopie na w Chorwacji, warto ustalić, w jaki sposób będą oni mogli obejrzeć zmagania (także naszych) futbolistów w trakcie zasłużonego urlopu nad Jadranem.

W Chorwacji prawa do transmisji wszystkich meczów są w rękach państwowej TV - HRT. Tutaj znajdziecie świeżutki (z 9 kwietnia br., a więc z wczoraj) artykuł ze szczegółami. Dla słabo rozumiejących chorwacki, podaję link do polskiego tłumaczenia, choć zastrzegam, że w automatycznym tłumaczeniu Google znajduje się sporo błędów.

Najważniejsze informacje, jakie znalazłem w artykule:
- wszystkie 64 mecze zobaczymy w drugim programie HRT, czyli w HTV 2
- wszystkie mecze "opowie" także drugi kanał chorwackiego państwowego radia, czyli HR 2
- wszystkie mecze będzie można obejrzeć również na urządzeniach mobilnych za pośrednictwem bezpłatnej aplikacji HRTi.

Wygląda zatem na to, że Chorwaci nie urządzą żadnej hecy w stylu "transmisje tylko dla tych, którzy wykupią specjalny pakiet na czas trwania mistrzostw" (vide Polsat AD 2016) i mecze będzie można obejrzeć zarówno w apartmanowym telewizorze, jak i w konobie. Nie wiem, jak będzie działać ta aplikacja - czy nie tylko ona sama jest bezpłatna, ale także transmisje w niej pokazywane :?: Tutaj oczywiście przyda się dostęp do lokalnego wifi, bo - pomimo zdjęcia ograniczeń związanych z roamingiem - obejrzenie nawet kilku spotkań może wyczerpać pakiet posiadany w ramach umowy z polskim dostawcą mobilnego internetu.

Dodam, że w Polsce wszystkie mecze pokaże również państwowa TV - TVP. Wszystkie spotkania będą pokazywane na ogólnodostępnych kanałach TVP 1 i TVP 2, a także w internecie na sport.tvp.pl. Niemniej jednak, nie wiem, czy nie będzie blokady terytorialnej, tj. czy transmisja będzie możliwa do oglądania w internecie tylko z terytorium RP.

Dla jadących przez Austrię: wszystkie mecze pokaże austriacka TV państwowa - ÖRF, nie powinno być zatem problemu z obejrzeniem spotkań np. w Oekotelu w Graz :wink:

Może ktoś wie coś więcej na poruszone przeze mnie tematy - zachęcam wszystkich kibiców z cro.pl do dzielenia się wiedzą, która może być pomocna tym spośród nas, którzy będą kibicować zmaganiom reprezentacji podczas wakacji nad Jadranem. :papa:
mickmat
Podróżnik
Mundial 2018 czyli kibicujemy naszym w Chorwacji + kalendarz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickmat » 27.04.2018 16:55

Witam,

Zapewne wielu kibiców, tak jak ja, przynajmniej część meczy obejrzy w Cro na wakacjach.
Na początek dla ułatwienia kalendarz naszych kopaczy:
Daty pewne:
19.06. Polska -Senegal 17:00
24.06 Polska -Japonia 20:00
28.06 Polska -Kolumbia 16:00

Dalej zależy od formy naszych piłkarzy (oby jak najdłużej) :)
1/8 Finału
2 lipca 20:00 (jeśli wyjdziemy z 2 miejsca) lub
3 lipca, 20:00 (jeśli wygramy grupę)

1/4 Finału:
06 lub 07 lipiec

1/2 Finału:
10 lub 11 lipiec

Finał:
15 lipca

Ja oglądam dwa ostatnie mecze grupowe i 1/8 finału (jeśli wyjdziemy z 2 miejsca) w Puli. Może jakoś się zorganizujemy?
Nie tylko w Puli ale też w innych wakacyjnych miejscowościach(zachęcam, integracja ponad wszystko):). Może ktoś zna w Puli dogodne miejsce? Fajna knajpa, piwo w przystępnej cenie?
Trochę wyjaśni się na miejscu, wiadomo że Chorwaci kochają piłkę, pewnie niektóre knajpy przygotują się na transmisję.

Ciekaw jestem czy chwycicie temat :)
Pozdrav :papa:
khml
Croentuzjasta
Re: Mundial 2018 czyli kibicujemy naszym w Chorwacji + kalen

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 29.04.2018 10:12

mickmat napisał(a):Witam,

Zapewne wielu kibiców, tak jak ja, przynajmniej część meczy obejrzy w Cro na wakacjach.
Na początek dla ułatwienia kalendarz naszych kopaczy:
Daty pewne:
19.06. Polska -Senegal 17:00 - Ta jest prawidłowa
24.06 Polska -Japonia 20:00
28.06 Polska -Kolumbia 16:00

Ciekaw jestem czy chwycicie temat :)
Pozdrav :papa:

Delikatna pomyłka :lol:

24 czerwca 2018 (niedziela) Polska zagra z Kolumbią (Kazań, g. 20:00)

natomiast

28 czerwca 2018 (czwartek) Japonia – Polska (Wołgograd, g. 16:00)
numenius
Croentuzjasta
Transmisje MŚ w chorwackiej TV?

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 03.06.2018 20:45

Witam Wszystkich.

Wyjeżdżamy w takim terminie (30 VI), że mecze grupowe naszej reprezentacji oglądnę w Polsce. Wiadomo jednak, że najważniejsze jest, aby "...wyjść z grupy...", stąd moje pytanie, czy ktoś z Was zgłębiał już wiedzę, czy ogólnie dostępna chorwacka TV będzie transmitowała wszystkie mecze nadchodzących MŚ?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 03.06.2018 20:52

Na pewno będzie - nazw stacji nie pamiętam ale MŚ w 2014 i Euro w 2016 oglądałem bez problemów :D
Rafi70
Cromaniak
MŚ Rosja w necie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 06.06.2018 12:45

Jako że mój wyjazd 15.06 do Cro pokrywa się z rozpoczęciem mistrzostw , chciałem zapytać , czy może ktoś wie gdzie mógłbym obejrzeć mecze w necie (np. przez WiFi na kempingu). Wracam ok 30.06 , bardzo chciałbym ,żeby nasi grali dalej ,ale obecnie bez Glika może być różnie :wink:
Ps. dzięki za przeniesienie postu , pierwszy wyjaśnia wszystko :D
ROBROY1
Globtroter
Rab 2 połowa czerwca i MŚ Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROBROY1 » 08.06.2018 20:45

Witam Szanownych CRO, ktoś wybiera sie na Rab w 2 połowie czerwca, moze jakieś wspólne kibicowanie Naszym :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.06.2018 21:20

ROBROY1 napisał(a):Witam Szanownych CRO, ktoś wybiera sie na Rab w 2 połowie czerwca, moze jakieś wspólne kibicowanie Naszym :)

W Kalendarzu wjazdowym 2018 nie ma wpisu wyjazdu na Rab w czerwcu.
karol-73
Croentuzjasta
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol-73 » 11.06.2018 18:46

Witam.
Czy ktoś się orientuje, czy będzie można oglądać mecze naszej kadry w tv w Chorwacji. Ewentualnie czy takie mecze można oglądać w jakiejś knajpie. Z tego co kojarzę to Chorwaci też lubią kibicować piłkarzą. Właśnie w czasie pobytu w Makarskiej będą dwa mecze grupowe naszych biało-czerwonych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2018 18:57

karol-73 napisał(a):Witam.
Czy ktoś się orientuje, czy będzie można oglądać mecze naszej kadry w tv w Chorwacji. Ewentualnie czy takie mecze można oglądać w jakiejś knajpie. Z tego co kojarzę to Chorwaci też lubią kibicować piłkarzą. Właśnie w czasie pobytu w Makarskiej będą dwa mecze grupowe naszych biało-czerwonych.

Jak widzisz - przeniosłem post do właściwego wątku. :idea:

Chyba go przykleję, aby był bardziej widoczny. :oczko_usmiech:
karol-73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol-73 » 11.06.2018 19:03

Dzięki. Szukałem na forum, ale jakoś nie mogłem na ten wątek trafić.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2018 19:05

karol-73 napisał(a):Dzięki. Szukałem na forum, ale jakoś nie mogłem na ten wątek trafić.

Był na jeszcze na pierwszej stronie Hyde Parku :wink: teraz już jest przyklejony.
barbole
Globtroter
Mecz Polska - Kolumbia na trasie

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbole » 18.06.2018 08:37

Dzień dobry :) 6 DDW :DDD
Wyjeżdżamy po południu w niedzielę (tę najbliższą :mrgreen: ) i mieliśmy sobie spokojnie jechać, co jakiś czas się zatrzymać na kawkę i rozprostowanie kości, ale... jest mecz Polski o 20... I pojawiają się różne opcje - żeby wyjechać po meczu - dość słabe rozwiązanie przy ponad 1400 km, żeby znaleźć jakiś lokal na trasie, gdzie zje się kolację i obejrzy mecz a potem dalej w drogę (ta opcja mi pasuje - tylko gdzie ten lokal i tu pytanie do PT Forumowiczów) albo zatrzymać się na jakimś parkingu przed 20 zrobić hotspota z tel do lapka i w kompie obejrzeć mecz i potem dalej w trasę... Niby też ok, ale co jak internet nie będzie tam hulał... Spotykamy się z kuzynem w Katowicach około 16 i zostaje nam około 4 h jazdy do meczu... Ta godzina jest umowna, bo możemy i wcześniej się spotkać i później... Byle tylko mieć jakieś dobre miejsce destynacji (do obejrzenia meczu) a potem dalej w trasę...

Może macie pomysł jak rozwiązać ten "węzeł gordyjski" kibica Polski? :) albo zaproponujecie jakieś sprawdzone miejsce na postój, kolację z telewizorem na ścianie ? :DDDD
barbole
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbole » 19.06.2018 07:58

Ustalone - jedziemy do Mikulova. Jest tam Sport bar :) Wygląda jak mordownia :D - ale jest już jakaś alternatywa. W Mikulovie rozejrzymy się za czymś innym, a jak będzie kiepsko - wrócimy do tego Sport Pubu :D
manek-rz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) manek-rz » 19.06.2018 08:37

Siemanko.
Orientuje się Ktoś, gdzie w Baskiej Vodzie lub Promajnie można będzie obejrzeć mecze (Naszych zwłaszcza). Może jakiś klub kibica się już zawiązał i większą grupą damy czadu?
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone