Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój mandarynkowy Dubrownik

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 12.11.2025 15:23

maslinka napisał(a): Również dzięki za mobilizujące komentarze i do zobaczenia gdzieś w Chorwacji :chytry: A może w innym miejscu 8)

Ja dziękuję za piękną, zimową relację :tak: Była jak zawsze ciekawa, inspirująca i pełna dobrych emocji :hearts: :spoko:

Mam tylko ogromną nadzieję, że nie żegnasz się z forum, bo Twoje słowa zabrzmiały tak ostatecznie :nie:

Cro.pl bez Maslinki to już nie to.... :oczy: :nie: Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :oczko: :papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.11.2025 09:29

Agnieszko, jak zwykle z wielką przyjemnością czytałam Twoją relację, mam nadzieję że nie ostatnią!
Dubrownik był moją pierwszą chorwacką "przystaną", która zapoczątkowała wypady do tego pięknego kraju na kilka lat. Kierunki zmieniłam, ale piękno chorwackiego wybrzeża i urokliwych wysp wciąż mam w sercu i być może kiedyś jeszcze wrócę :). Župa Dubrvačka i Konavle od dawna mnie kuszą, więc kto wie, czy nie tam właśnie przywitam Chorwację po latach?
Dzięki za piękne zdjęcia i wspaniałe wspomnienia 8)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.11.2025 10:23

agus78 napisał(a):Mam tylko ogromną nadzieję, że nie żegnasz się z forum, bo Twoje słowa zabrzmiały tak ostatecznie

Aga włożyła w swoje relacje kupe pracy i serducho. Szacunek.
Co co odejść z forum. Bywa różnie. Niektórzy z przyczyn zdrowotnych, inni z irytacji lub znużenia. Są zbanowani i są tacy którym proponuje się by sami się wyautowali. Niektórzy pojawiają się pod nowymi nickami i biorąc pod uwagę aktualne technologie nie do namierzenia. Jedynie po stylu pisania bywają rozszyfrowani szybko.
Żeby nie było tylko filozoficznie bo to temat o Dubrowniku.

https://www.youtube.com/shorts/LXJWnXgyVys
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.11.2025 13:32

Kapitańska Baba napisał(a):To ja dziękuję za tę zimową Chorwację - przyjemnie jest popatrzeć na znane miejsca, łącznie z Cavtatem :lol: i do usłyszenia :papa:

Dzięki za towarzystwo :D

empire13 napisał(a):Dzięki za relację. Może do zobaczenia gdzieś w Chorwacji lub w Gliwicach. :sm:

Kto wie :chytry:

morgana napisał(a):Przefajny był ten wasz wyjazd :hearts: .
I jak zawsze bardzo ciepła i sympatyczna relacja :cmok: .

Dziękuję za miłe słowa :D

majkik75 napisał(a):Będzie relacja z wakacyjnego pobytu? Prawda? PRAWDA? :proszedzieki: :papa:

Nie, nieprawda. Przykro mi. Kilka razy zdarzyło mi się napisać, że nie wiem czy powstanie kolejna relacja.

Tym razem jestem konsekwentna i nie będzie już relacji. Z wielu powodów. Pewnie będę do Was czasami zaglądać :D I dziękuję, Michale, za śledzenie i komentarze.

coglin napisał(a):Jak zwykle relacja na wysoki połysk.
Wielkie dzięki.

Dzięki!

Marlowe1994 napisał(a):
Widok mojej ulubionej góry...

Czyli Zir :D

Zgadza się :D

piotrf napisał(a):Dziękuję za piękną ,"zimową" relację :proszedzieki: , czekam teraz na letnią - tak dla równowagi kalendarzowej :oczko:

Piotrze, pozostanę przy czytaniu. Pozdrawiam :)

Epepa napisał(a):Dziękuję za kolejną świetną relację i czas poświęcony na jej tworzenie. Podobnie jak inni komentujący mam nadzieję, że to nie koniec.

Na wszystko jest w życiu czas... Poświęciłam go bardzo dużo na to forum. Teraz poświęcam na coś innego. Tylko tyle i aż tyle :D Pewne okoliczności pomogły mi podjąć tę decyzję. Niczego nie żałuję ani nie chcę się żalić. Temat jest dla mnie zamknięty :)

Miłość do Chorwacji, na szczęście, nadal trwa i się rozwija :hearts:

Epepa napisał(a):Ja po przekroczeniu tunelu sv Rok też czułam się, jakbym się teleportowała. Zostawiliśmy za sobą słońce i zieleń, a po drugiej stronie wszystko brązowe i bure. Do tego deszcz i temperatura niższa o jakieś 10 stopni.

Niestety, jazda na północ nie jest wesoła. Ale później znowu się czeka i tęskni, a powroty świetnie smakują :tak:

megidh napisał(a):Myślę, że atrakcji było więcej dlatego, że teraz nie było z Wami Osiołka, który jest totalnym pożeraczem czasu podczas letnich wyjazdów :oczko_usmiech: .

Oj tak, Osiołek pożera mnóstwo czasu :mg:

megidh napisał(a):Dzięki za zimową odsłonę Dubrownika i okolic. Jest to ciekawa alternatywa letnich wyjazdów i może kiedyś skusimy się na powtórzenie Waszej trasy.

Serdecznie polecam :D

agus78 napisał(a):Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :oczko: :papa:

Również pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa :D

dangol napisał(a):Kierunki zmieniłam, ale piękno chorwackiego wybrzeża i urokliwych wysp wciąż mam w sercu i być może kiedyś jeszcze wrócę :). Župa Dubrvačka i Konavle od dawna mnie kuszą, więc kto wie, czy nie tam właśnie przywitam Chorwację po latach?

W maju czy w październiku, tak jak czasami podróżujecie, powinno być tam idealnie :D

romuald22 napisał(a):Aga włożyła w swoje relacje kupe pracy i serducho. Szacunek.

Romek, dzięki! :D
Przejazd na "rowerku" nad Dubrownikiem wygląda przerażająco 8O Nigdy bym się nie zdecydowała na coś takiego :?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 15.11.2025 15:38

Na wszystko jest w życiu czas... Poświęciłam go bardzo dużo na to forum. Teraz poświęcam na coś innego. Tylko tyle i aż tyle  Pewne okoliczności pomogły mi podjąć tę decyzję. Niczego nie żałuję ani nie chcę się żalić. Temat jest dla mnie zamknięty 

:spoko: :spoko:
:piwo:
Pozdrav.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.11.2025 06:21

Agnieszko, doceniam niebagatelny wkład i jednocześnie staram się zrozumieć decyzję.
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 18.11.2025 14:17

te kiero napisał(a):Agnieszko, doceniam niebagatelny wkład i jednocześnie staram się zrozumieć decyzję.

Też się staram.... A jednak przykro, że to już koniec :cry: :oczy:
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 24.11.2025 16:39

Dziękuję bardzo za relację! Zimowy Dubrownik w Twoim wydaniu ma niesamowity urok :serduszka: .
Pisanie relacji to jak pisanie pamiętnika, z tą różnicą, że pamiętnik jest tylko dla naszych oczu, relacja dla zainteresowanych. Jeśli Agnieszko uważasz , że brak jest proporcji między wkładem pracy, a zainteresowaniem to zrób sobie przerwę ( urlop bezpłatny :) )
Doszłam do wniosku, że fora internetowe zostają wypierane przez grupy na Facebooku, filmiki na Yt, Instagram.
Do niedawna opracowywałam plan swoich podróży w oparciu o relacje i przewodniki, teraz gpt zrobi to za mnie. W minutę obliczy koszty, ilość kilometrów, rozłoży atrakcje, które są blisko siebie na konkretne dni. Ja będę czytać relacje, bo to lubię, bo to jest dla mnie forma relaksu, ale młodzież raczej nie :nie:.
Kończy się pewna epoka …
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 02.12.2025 19:30

Nie było mnie na forum całe wieki. Nadrabiam zaległości. Uwielbiam Dubrownik. W maju 2021 roku spędziłam w nim cudowny tydzień. Był też rejs na trzy wyspy - Lopud, Sipan i Kolocep (więc Twoja relacja przywołała miłe wspomnienia). A w Cavtacie był tydzień w czerwcu 2022 roku i też było cudownie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.12.2025 14:40

Marlowe1994 napisał(a):
Na wszystko jest w życiu czas... Poświęciłam go bardzo dużo na to forum. Teraz poświęcam na coś innego. Tylko tyle i aż tyle  Pewne okoliczności pomogły mi podjąć tę decyzję. Niczego nie żałuję ani nie chcę się żalić. Temat jest dla mnie zamknięty 

:spoko: :spoko:
:piwo:
Pozdrav.

Pozdrav :piwo:

agus78 napisał(a):
te kiero napisał(a):Agnieszko, doceniam niebagatelny wkład i jednocześnie staram się zrozumieć decyzję.

Też się staram.... A jednak przykro, że to już koniec :cry: :oczy:

Życie...

Pisanie relacji jest teraz maksymalnie utrudnione. Bardzo często forum nie działa, wyskakuje błąd. Poczytajcie, co napisała margaret-ka w relacji z Pakistanu, której najprawdopodobniej nie dokończy...

wiola2012 napisał(a):Kończy się pewna epoka …

Niewątpliwie. Dla mnie się skończyła. Na szczęście Chorwacja nadal istnieje :)

Sara76 napisał(a):Nie było mnie na forum całe wieki.

Oj, chyba rzeczywiście...

Pozmieniało się na Zielonym Wzgórzu. Możesz nie poznać tego miejsca. Pozdrawiam serdecznie :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Mój mandarynkowy Dubrownik - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone