Życzę Ci wszystkiego dobrego w nowym roku i dalszego odkrywania Chorwacji.
Pozdrav
.png)
.png)
Bartek81 napisał(a):Cześć Aga , i mnie udało sie dokonczyc relację. Choć zbytnio sie nie udzielam to zawsze jestem wiernym czytelnikiem Twoich świetnych relacji. Żałuję ale rozumiem decyzję o zaprzestaniu pisania. Mam jednak nadzieje ze nie opuścisz na dobre tego forum bo byc moze przyjdą takie czasy że znowu kiedyś coś skrobniesz
Bartek81 napisał(a):Życzę Ci wszystkiego dobrego w nowym roku i dalszego odkrywania Chorwacji.
Pozdrav

.png)
.png)
maslinka napisał(a):
A póki co... w nocy wróciliśmy z naszej trzeciej zimowej podróży do Chorwacji. Było cudnie!Spędziliśmy 2 noce w Zadarze (zrobiliśmy sobie stamtąd całodzienną wycieczkę na Pag) i 9 nocy w Makarskiej (m.in. z wycieczką na Hvar)
Pogoda znowu dopisała![]()
![]()
Jak się trochę rozpakuję i "ogarnę" zdjęcia, może wrzucę jakiś skrót, kilka(naście) fotek. Relacji nie planuję, naprawdęAle jeśli ktoś ma jakieś pytania o zimową Chorwację, chętnie odpowiem
![]()

.png)
maslinka napisał(a):Spędziliśmy 2 noce w Zadarze (zrobiliśmy sobie stamtąd całodzienną wycieczkę na Pag)
.png)
.png)
tony montana napisał(a):Wszystkiego Naj Naj Naj Aga!! Dużo uśmiechu, zdrowia, świetnych wyjazdów, nartowania, zwiedzania, smakowania klimatówbuziaki
Piękne życzenia majkik75 napisał(a):Pamiętaj, tutaj fani czekają, piszę to szczerze (jak widzisz po wielu komentarzach) nie tylko ja![]()
![]()
majkik75 napisał(a):Ciekawy jestem co na Pagu widzieliście zimą i jak to wygląda![]()
te kiero napisał(a):Jak "wszystko" się dobrze wyklaruje i żona jednak cieplejszej Turcji nie wybierze, to niebawem obierzemy ten sam kierunek zimowy![]()
Temperatury na pogodzie długoterminowej trochę niższe niż rok temu w styczniowej Istrii.
Pożyjem, Zobaczym.
Epepa napisał(a):Ale fajnie, że udało Wam się znowu wyjechać do Chorwacji zimą! Nie ma dnia, żebym nie tęskniła za Zadarem i nawet poważnie biorę pod uwagę wyprowadzkę na stałe.
Epepa napisał(a):Z maluszkiem udało nam się zobaczyć miasto Pag i pojechać na pizzę do Novalji (Pod Zvonom).
agus78 napisał(a):Super, że jesteśI zazdroszczę kolejnej zimowej wyprawy! Też kiedyś to zrobię....muszę
![]()
agus78 napisał(a):Życzę wszystkiego dobrego w nowym roku i pozdrawiam![]()
![]()
morgana napisał(a):Ale fajnie, że pogoda znowu wam dopisała.
Oczywiście czekam i ja, na fotki i ten... ewentualnie kilka słów opisu![]()
.png)
Na całej długości autocesty nawierzchnia była biała. Kilka pługów, które widzieliśmy, niewiele poprawiły sytuację.
), muszę powiedzieć, że było przepięknie, ciekawie i różnorodnie. Pogoda na szczęście znowu dopisała (poza jednym deszczowym dniem). I jeszcze męczący był jeden dzień z silną borą. Na pełnych 10 dni na miejscu to całkiem niezły wynik .png)
.png)
Epepa napisał(a):Przepiękne zdjęcia! Aż wierzyć się nie chce, że tak może być w grudniu/styczniu. To tak jakby teleportować się na chwilę do innego świata, weselszego i pełnego kolorów.
Epepa napisał(a):Wspaniałe powitanie Nowego Roku! Marzy mi się taki sylwestrowy wyjazd.
Epepa napisał(a):Plaża Nugal to miejsce, dzięki któremu zakochaliśmy się ponad 10 lat temu w Chorwacji i wciąż wracamy. Pojechaliśmy wtedy do Tučepi, bo bardzo nam polecano to miasteczko i trochę nie było to do końca to, o co nam chodziło. Długie spacery na Nugal przez ten las pomiędzy Tučepi i Makarska (zapachy, widoki, cykady) i sama plaża uratowały ten wyjazd.
Epepa napisał(a):Hvar, a dokładnie Zavala to miejsce naszej podróży poślubnej. Też mam duży sentyment do tej wyspy, zwłaszcza południowej części.
.png)
majkik75 napisał(a):Hmmm ... coś się zmieniło. Zdjęcia ...Zmiana sprzętu?
![]()

majkik75 napisał(a):Jestem kontent z apdejtu relacji![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży