Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój mandarynkowy Dubrownik

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.02.2026 17:23

zumila napisał(a):Relacja, jak każda Twoja super!
Wszystkie czytałam zawsze z ciekawością i dużą przyjemnością bo masz świetne pióro. Będzie mi tego tu brakowało :placze:
Ale może czasem trafi się gratka w postaci Twojej fotorelacji :D
Pozdrawiam

Cześć :) Dzięki za miłe słowa. Po jakimś wyjeździe może faktycznie wrzucę krótką fotorelację, tak jak ostatnio w przypadku Pagu i Makarskiej. Dłuższe relacjonowanie, wymagające czasu i zaangażowania, już jednak nie dla mnie.

Pozdrawiam serdecznie :)
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 10.03.2026 14:15

Rewelacyjna "zimowa" wycieczka. Raz byłem o krok od spędzenia paru około-Sylwestrowych dni w Veli Lošinj, ale w ostatniej chwili żona się wycofała, wymawiając się zmęczeniem i potrzebą pozostania w domu.
Mamy też zawsze otwarte zaproszenie do znajomej Blażenki z Kozaricy na Mljecie, ale tak daleko to mi się nie chce jechać zimą... Przynajmniej na razie.
Szkoda, że czas relacji na forum już się skończył, ale cóż, takie życie. Sam porzuciłem tę aktywność już dawno. Dzięki za świetne fotki, fajnie się ogląda zimową Chorwację, choć droga powrotna faktycznie hardkorowa.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.03.2026 20:13

Hercklekot napisał(a):Rewelacyjna "zimowa" wycieczka. Raz byłem o krok od spędzenia paru około-Sylwestrowych dni w Veli Lošinj, ale w ostatniej chwili żona się wycofała, wymawiając się zmęczeniem i potrzebą pozostania w domu.

Sylwestra od lat lubimy spędzać gdzieś daleko od domu. "Z daleka" lepiej robi mi się podsumowania starego roku i postanowienia na nowy ;) 8) Naprawdę, daje to inną perspektywę :)

Hercklekot napisał(a):Mamy też zawsze otwarte zaproszenie do znajomej Blażenki z Kozaricy na Mljecie, ale tak daleko to mi się nie chce jechać zimą... Przynajmniej na razie.

Trzeba korzystać :idea: Chociaż może faktycznie niekoniecznie zimą.

Hercklekot napisał(a): Dzięki za świetne fotki, fajnie się ogląda zimową Chorwację, choć droga powrotna faktycznie hardkorowa.

Dzięki za miłe słowa, Tomku :D

A grudniowo-styczniowy urlop w Chorwacji rzeczywiście był mało zimowy. Podobnie jak ostatni tydzień lutego, który spędziliśmy, szusując w ośrodkach austriackiego rejonu Ski Amade 8):

2026-02-27-09h01m03.jpg

2026-02-25-09h04m41.jpg

2026-02-25-09h01m08.jpg

2026-02-26-08h41m26.jpg

Jeden dzień z dostawą białego :):

2026-02-24-10h03m55.jpg

Dzięki temu pod dechami mieliśmy naturalny śnieg :hearts: Niestety, wiązało się to też z zagrożeniem lawinowym:

2026-02-27-13h07m25.jpg
Chociaż ośrodki w Ski Amade nie są wysoko położone...

Jezioro Łabędzie ;):

2026-02-27-17h58m47.jpg

Mondsee:

2026-02-28-12h24m26.JPG

2026-02-28-12h25m57.JPG

A to zdjęcie zostało zrobione 28 lutego :bojesie::

2026-02-28-13h47m51.jpg

Pozdrawiam wiosennie, choć nart jeszcze nie wieszam na kołku :mg: :mg: :mg:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 13.03.2026 20:38

Mondsee...? Czyżby to niedaleko Sankt Gilgen? :hearts: No to piękne rejony :hearts: Tam gdzie jeździliśmy rowerami w majówkę ubiegłego roku :peace:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.03.2026 20:47

majkik75 napisał(a):Mondsee...? Czyżby to niedaleko Sankt Gilgen? :hearts: No to piękne rejony :hearts: Tam gdzie jeździliśmy rowerami w majówkę ubiegłego roku :peace:

Tak :D Cudnie tam jest! Mondsee - przepiękne jezioro i miasteczko :hearts: Następnym razem musimy się wybrać na Himmelspforte Schafberg.

Zawsze z narciarskiego tygodnia wracamy przez Bawarię, gdzie zatrzymujemy się na jedną noc u siostry mojego męża (okolice Chiemsee). Co roku "po drodze" odkrywamy coś innego :) Tym razem byliśmy nad jeziorami Fuschlsee, Mondsee i Irrsee :D
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 13.03.2026 21:35

maslinka napisał(a):
majkik75 napisał(a):Mondsee...? Czyżby to niedaleko Sankt Gilgen? :hearts: No to piękne rejony :hearts: Tam gdzie jeździliśmy rowerami w majówkę ubiegłego roku :peace:

Tak :D Cudnie tam jest! Mondsee - przepiękne jezioro i miasteczko :hearts: Następnym razem musimy się wybrać na Himmelspforte Schafberg.

Zawsze z narciarskiego tygodnia wracamy przez Bawarię, gdzie zatrzymujemy się na jedną noc u siostry mojego męża (okolice Chiemsee). Co roku "po drodze" odkrywamy coś innego :) Tym razem byliśmy nad jeziorami Fuschlsee, Mondsee i Irrsee :D

To koniecznie jeszcze Wolfgangsee :hearts: I Sankt Gilgen :hearts: :hearts: No i na Schafberg kolejką :verryhappy:
No i ... no i ... miesiącami bym stamtąd nie wyjeżdżał .. :proszedzieki:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Mój mandarynkowy Dubrownik - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone