Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2018 07:18

Wyrocznia napisał(a):Ja pierdzielę, Chorwaci z tą swoją dramaturgią meczów doprowadzą mnie kiedyś do zawału.
Nasi ręczni przy kadrze piłkarskiej znad Jadranu to spokojni intelektualiści :-)
Ja mam wrażenie, że w niedzielę Francuzi zaczną strzelanie, a potem Chorwaci doprowadzą do wyrównania i pewnie znowu będzie dogrywka oraz karne.
Mówiło się kiedyś, że jeśli mistrzostwa świata w piłce nożnej odbywają się w Europie to wygrywa drużyna europejska, a jeśli poza nią - wygrywa drużyna spoza Europy (ponoć często się to sprawdza).
A może teraz będzie tak, że jeśli Mundial odbywa się w słowiańskim kraju to musi wygrać słowiańska drużyna? :D
Ten turniej jest tak ciekawy, że ogląda go nawet moja księgowa, (której bardzo się podoba trener Chorwatów). :D

Jak się przyjrzysz ekipie Francji, to twoja teoria ma sens :lol:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 12.07.2018 07:28

edytowałem post z ostatnim typowaniem MŚ
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.07.2018 07:40

anakin napisał(a):Anglicy mocni.
Chyba za mocni.

....licie Hipolicie :mrgreen:

anakin napisał(a):Aż żal, że nie grali z Chinami.
To by było dopiero wydarzenie.

Jakby nie patrzeć to jednak fajnie wygląda zestawienie liczebności :mrgreen: Hrvatska 4 160 000 vs Londyn (bez agloemeracji!) 8 000 000. Pewnie jeszcze lepiej przedstawiałyby się budżety przeznaczane przez te oba kraje na piłkę :lool: :lool: :lool:

ZA DOM :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.07.2018 07:43

Wyrocznia napisał(a):(której bardzo się podoba trener Chorwatów). :D

Mam czasami wrażenie, że powinien częściej używać szamponu. ;)

Dzisiaj obstawiłem życzeniowo.

:)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 12.07.2018 07:48

Rysio napisał(a):ZA DOM :D

Ta piosenka to taki nasz tegoroczny wakacyjny hymn, HRT za każdym razem puszczała ją w przerwach meczów ( no i w reklamie T-Mobile :wink: ) cały czas podśpiewujemy refren, zwłaszcza po wczorajszym meczu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2018 07:56

kaszubskiexpress napisał(a):
Wyrocznia napisał(a):(której bardzo się podoba trener Chorwatów). :D

Mam czasami wrażenie, że powinien częściej używać szamponu. ;)

Dzisiaj obstawiłem życzeniowo.

Ja mam dość suche włosy, ale gdybym miała taką drużynę, o takiej waleczności i dramaturgii to też musiałabym częściej używać szamponu - to ze stresu jest.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.07.2018 08:05

Wyrocznia napisał(a):
Ja mam dość suche włosy, ale gdybym miała taką drużynę, o takiej waleczności i dramaturgii to też musiałabym częściej używać szamponu - to ze stresu jest.

Ja to chyba kremu do opalania :lool:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 12.07.2018 08:13

Rysio napisał(a):
anakin napisał(a):Anglicy mocni.
Chyba za mocni.

....licie Hipolicie :mrgreen:

anakin napisał(a):Aż żal, że nie grali z Chinami.
To by było dopiero wydarzenie.

Jakby nie patrzeć to jednak fajnie wygląda zestawienie liczebności :mrgreen: Hrvatska 4 160 000 vs Londyn (bez agloemeracji!) 8 000 000. Pewnie jeszcze lepiej przedstawiałyby się budżety przeznaczane przez te oba kraje na piłkę :lool: :lool: :lool:

ZA DOM :D

No właśnie, tez to miałem na myśli
Mały kraj, mało ludzi, liga na bardzo przeciętnym poziomie, infrastruktura ( sportowa ) tez bardzo średnia, a mimo to mają kilkunastu piłkarzy rzemieślników plus kilka gwiazd światowego formatu. U nas boiska są puste a jak byłem ostatnio w Vodicach, to między godziną 16 a 22 na boisku cały czas w coś sie gra, nie przeszkadzał im nawet mega upał.... U nas było Euro które miało nam dać kopa , zostały stadiony które na większości meczów wypełniają sie w 1/4 pojemności a na mecze EX nie da sie patrzeć ze względu na poziom.....
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 12.07.2018 08:20

kaszubskiexpress napisał(a):Mam czasami wrażenie, że powinien częściej używać szamponu. ;)

To samo Modric :)

Mam nadzieję, że nasze "orzełki" oglądają MŚ w TV i wyciągają wnioski jak walczyć do samego końca, póki piłka w grze.

Co tam musiało się wydarzyć w szatni podczas przerwy, zespoły całkowicie zamieniły się rolami. Zlatko Dalić zimna głowa, 90 minut bez żadnej zmiany, ale co zmieniać skoro grali wybornie. Dzięki temu 4 asy do wyłożenia na ostatnie 30 min. Brawo.

Aż się boję, że z emocji nie zasnę po finale, a o 5 rano wyruszam do CRO :hut: :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.07.2018 08:26

To Ci się nie opłaci kłaść :wink:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 12.07.2018 08:30

Rysio napisał(a):To Ci się nie opłaci kłaść :wink:

Nawet ze wspomagaczem snu nie mogę przesadzić :) Jedno piwko i koniec :P

sito_zabrze napisał(a):jak byłem ostatnio w Vodicach, to między godziną 16 a 22 na boisku cały czas w coś sie gra, nie przeszkadzał im nawet mega upał

U nas też młodzież gra... na konsolach :evil: :evil:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2018 08:30

Kilkanaście lat temu miałem okazję być w Belgii przez sześć tygodni.
Każda wioska (okolice Sint-Truiden) miała pełnowymiarowe boisko, plus oczywiście jakieś mniejsze.
I każde było zapełnione po brzegi w niedzielę!
Przedział wiekowy tak mniej więcej od lat 4 do 55.
Szok!

Miałem też okazję być na meczu, taki odpowiednik naszej III ligi.
I taka ciekawostka...mecz sędziował jeden sędzia!
Popełniał błędy, jak każdy (zwłaszcza w ocenie spalonego) ale żaden zawodnik nie leciał do niego z łapami, nie krzyczał czy nie miał pretensji.
Ot, taka kultura.

Na stadionie (oczywiście z budynkiem klubowym, trybunami (tak na oko na 500 osób) piwo lało się strumieniami, ale nie widziałem ani jednego nawalonego, który pod jego wpływem doznałby nagłego przypływu Mocy. 8O

Dla przybysza z dzikiego kraju (czyli dla mnie :wink: ) to był niezły szok. :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 12.07.2018 08:59

anakin napisał(a):Kilkanaście lat temu miałem okazję być w Belgii przez sześć tygodni.
Każda wioska (okolice Sint-Truiden) miała pełnowymiarowe boisko, plus oczywiście jakieś mniejsze.
I każde było zapełnione po brzegi w niedzielę!
Przedział wiekowy tak mniej więcej od lat 4 do 55.
Szok!

Miałem też okazję być na meczu, taki odpowiednik naszej III ligi.
I taka ciekawostka...mecz sędziował jeden sędzia!
Popełniał błędy, jak każdy (zwłaszcza w ocenie spalonego) ale żaden zawodnik nie leciał do niego z łapami, nie krzyczał czy nie miał pretensji.
Ot, taka kultura.

Na stadionie (oczywiście z budynkiem klubowym, trybunami (tak na oko na 500 osób) piwo lało się strumieniami, ale nie widziałem ani jednego nawalonego, który pod jego wpływem doznałby nagłego przypływu Mocy. 8O

Dla przybysza z dzikiego kraju (czyli dla mnie :wink: ) to był niezły szok. :mrgreen:

Kilku moich znajomych gra lub grało w profesjonalną piłkę, od 2 ligi do Górnika Zabrze i Piasta Gliwice włącznie.
Gdyby pogadać z nimi na tematy związane z piłką to włos sie na głowie jeży
Ich kariery przebiegały różnie, często było tak ze w składzie nie grali najlepsi. U nas jest za mało szkolenia a za dużo znafcuf wszelkiej maści którzy tym interesem trzepią, menadżerów, pseudo trenerów, działaczy. Mecze kupuje sie nawet w A-klasie. Gra sie na wynik od najmłodszych lat ryjąc młodym mózgi i wrzeszcząc na nich po przegranym meczu, gdzie w oni powinni bawić sie grą a o wynik grać w późniejszych latach.

Ludzie rodzą sie na całym świecie tacy sami, to kwestia tego ilu ich trenuje, jak trenuje i ile mają szczęscia zależy czy coś osiągną.
W Zabrzu było kiedyś całe pokolenie Gwarka Zabrze, z roczników 77-80 kilka wybiło się i grało nie tylko w Górniku, ale też w reprezentacji. To niby w tych latach bzykało sie więcej zdolnych ludzi ? Nie, trafili w dobre ręce trenerów umiejących pracować z młodzieżą, mieli przy Gwarku internat, zapewnione warunki do treningów.....
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 12.07.2018 09:45

Endrju napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):jak byłem ostatnio w Vodicach, to między godziną 16 a 22 na boisku cały czas w coś sie gra, nie przeszkadzał im nawet mega upał

U nas też młodzież gra... na konsolach :evil: :evil:

Mam okna z widokiem na Orlika. Rzadko boisko/ boiska są puste.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 12.07.2018 10:06

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 198
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone