Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 25.06.2018 15:29

Sven napisał(a):

Euro 2016 to sytuacja w której trzon kadry był w formie po sezonie i trafił dobrą drabinkę... rola w tym Nawałki żadna
trafił mu się Lewy(który wygrał eliminacje) i który grałby tak samo gdybyś to Ty był selekcjonerem...

Każdą drużynę można zepsuć i z zawodników w najlepszej formie zrobić kupę do bicia.

Za czasów hegemonii Wisły Kasperczaka było takie powiedzenie, że Wisła ma tak dobrych zawodników, ze nawet jakby trenowała ją teściowa Cupiała to też by wygrywała. Cupiał w to uwierzył i zwolnił Kasperczaka. Ci sami zawodnicy z dnia na dzień zaczęli grać piach, trenerzy (część to owe teściowe Cupiała) były wymieniani, w efekcie po dwóch latach zjazd do 8 miejsca w tabeli. Przyszedł trener (a nie teściowa Cupiała) Skorża i w efekcie znów była hegemonia.

To prawda, że ta drużyna miała szczyt formy dwa lata temu, ale deprecjonowanie w tamtym sukcesie roli Nawałki się nie broni.

Tak jak nie obroni się jego aktualny ton wypowiedzi, że właściwie nic się nie stało. Stało się i odpowiedzialność w tym Nawałki jest ogromna. Tyle, że trenerzy jak i zawodnicy mają wzloty i upadki formy. Teraz Nawałka ma kryzys.

Obawiam się jednak (patrząc jak usłużnie zaczęli dziobać dyspozycyjni dziennikarze), absolutnie nie zmniejszając winy Nawałki, że stanie się on kozłem ofiarnym, którego grilowanie ma odwrócić uwagę od mizernej kondycji polskiej piłki. A za ten stan odpowiada nie Nawałka lecz leśne dziadki z pzpn-u na czele Zibi Bonkiem, a może przede wszystkim on. Zbliża się tradycyjny letni sezon klubowego eurowpier...(serdecznie pozdrawiam :mrgreen: ). Epopea pt. Wina Nawałki i kto za niego zapewne przykryje kolejną odsłonę mizerii made by pzpn.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 25.06.2018 15:39

anakin napisał(a):Zawsze kończymy typowanie godzinę przed rozpoczęciem pierwszego meczu w danej kolejce.
I tak stanowi Regulamin.

Regulamin typowania przyjmuję skoro taki jest.
Typowanie powinno zakończyć się minutę przed rozpoczęciem pierwszego meczu następnej kolejki.
Ta godzina nie ma kompletnie sensu.
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 25.06.2018 16:50

anakin napisał(a):Mam nadzieję, że Urugwaj odpadnie jak najszybciej.

Jednak nie. Ów Urugwaj ma 9 pkt.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 25.06.2018 16:54

romuald22 napisał(a):
anakin napisał(a):Zawsze kończymy typowanie godzinę przed rozpoczęciem pierwszego meczu w danej kolejce.
I tak stanowi Regulamin.

Typowanie powinno zakończyć się minutę przed rozpoczęciem pierwszego meczu następnej kolejki.

A może sekundę przed...regulamin to regulamin. Jeśli Ci się podoba to akceptujesz, zmobilizować się i czy jest jest to godzina czy minuta nie ma różnicy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 17:18

Sven napisał(a):Możesz mi wyjaśnić jakim cudem podczas przygotowań gra Fabian w na turnieju Szczęsny, jakim cudem w kadrze znalazł się Peszko, jakim cudem na takim turnieju gramy 3 z tyłu, jakim cudem ważną pozycję w pomocy gra ktoś kto w ciągu 2 ostatnich sezonów zalicza sportowy zjazd na sankach ( Krychowiak) , dlaczego grał Zieliński który boi się swojego cienia, dlaczego na Senegal wyszedł Błaszczykowski bez formy po kontuzji....i jeszcze sporo dlaczego do naszego "trenera"
poza sportowe rzeczy :
dlaczego Soczi ? ( i nagłe zmiany treningów z 12 na 18 ;) ),dlaczego tydzień przed ważnym meczem kadrowicze lansują się na otwarciu butiku jednego z piłkarzy, dlaczego w Arłamowie było wielkie chlanie po urodzinach Grosickiego ( pytanie pomocnicze kiedy Glik doznał kontuzji) ..
za to odpowiada trener

Szambo wybija..?
http://weszlo.com/Trybuna/reddit-szokuj ... ej-kadrze/
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 25.06.2018 17:19

amatus1 napisał(a):A może sekundę przed...regulamin to regulamin. Jeśli Ci się podoba to akceptujesz, zmobilizować się i czy jest jest to godzina czy minuta nie ma różnicy.

Regulamin zaakceptowałem.
Rok wcześniej można coś obstawiać :?:
Dlaczego pół godziny przed meczem nie można obstawiać ? Nie wiem...
mireks
Cromaniak

Postnapisał(a) mireks » 25.06.2018 17:28

Podsumuje krótko .
Najsłabsza drużyna turnieju - Polska.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 25.06.2018 17:38

romuald22 napisał(a):
I tak stanowi Regulamin.

Romek, jeśli zaakceptowałeś, to bardzo się cieszymy. Był czas na dyskusje nad zapisami w regulaminie i już minął. :wink:

Regulamin jaki obecnie mamy dojrzewał od pierwszego typowania na naszym forum, czyli podczas Euro 2012. W tym samym roku zaczęliśmy typować LM.
Tam pojawił się zapis, który wyznaczał czas zakończenia typowania. Dlaczego godzinę przed meczem? Chociażby dlatego, aby liczący punkty mieli czas na uporządkowanie arkusza bądź zapisków w kajecie.

Na oddanie typów był tydzień, więc ta jedna godzina nie powinna powodować trudności. Jeśli jednak powoduje to duży dyskomfort, to można zastanowić się nad zmianą, może przed Euro 2020.
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 25.06.2018 17:39

mireks napisał(a):Podsumuje krótko .

Ale jakim cudem???
Polski Marcello Lippi nie ma nic do zarzucenia swoim Asom....
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 25.06.2018 17:58

walp napisał(a):Regulamin jaki obecnie mamy dojrzewał od pierwszego typowania na naszym forum, czyli podczas Euro 2012. W tym samym roku zaczęliśmy typować LM.
Tam pojawił się zapis, który wyznaczał czas zakończenia typowania. Dlaczego godzinę przed meczem? Chociażby dlatego, aby liczący punkty mieli czas na uporządkowanie arkusza bądź zapisków w kajecie.

Walp - sorry, ale nie wierzę, że osoby liczące punkty przed zakończeniem danej kolejki mistrzostw mają jakieś zapiski bądź arkusze.
Nawet jeśli mają to po co ta godzina? Przecież liczą to potem. Jak skończą się mecze.
Wytłumacz mi to sensownie...
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 25.06.2018 18:39

romuald22 napisał(a):
walp napisał(a):Regulamin jaki obecnie mamy dojrzewał od pierwszego typowania na naszym forum, czyli podczas Euro 2012. W tym samym roku zaczęliśmy typować LM.

Walp - sorry, ale nie wierzę, że osoby liczące punkty przed zakończeniem danej kolejki mistrzostw mają jakieś zapiski bądź arkusze.

Ja też w to nie wierzę, ale jeden który liczy, coś kiedyś wspominał o zapiskach w kajecie i tak sobie ubzdurałem. :oczko_usmiech:
romuald22 napisał(a):Nawet jeśli mają to po co ta godzina? Przecież liczą to potem. Jak skończą się mecze.

To nie jest czas na roztrząsanie teraz takich rzeczy. Jesteśmy w połowie rozgrywek i nic teraz nie będziemy zmieniać. Podczas kilku minionych turniejów nikomu to nie przeszkadzało, co nie oznacza, że zapisy w regulaminie mają rangę dogmatu. Można je zmienić i można było zmienić, kiedy toczyła się na ten temat dyskusja.
romuald22 napisał(a):Wytłumacz mi to sensownie...

Wybacz mi, ale nie potrafię. :cry:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.06.2018 19:03

walp napisał(a):
romuald22 napisał(a):Wytłumacz mi to sensownie...

Wybacz mi, ale nie potrafię. :cry:

To może ja.
Na tę chwilę Regulamin mówi, że typowanie kończymy godzinę przed pierwszym meczem.
Jeżeli będzie mówił, że kończymy typować dwa dni wcześniej, to skończymy dwa dni wcześniej.
W przypadku kiedy pojawi się w nim zapis, że kończymy go 4:46 min przed pierwszym gwizdkiem, pierwszego meczu, to tak właśnie będzie.
Dlaczego?
Bo tak stanowi Regulamin.
Wystarczająco sensownie?

I znowu szlag trafił 3 pkt. w 95 min! :evil:
marko350
Cromaniak

Postnapisał(a) marko350 » 25.06.2018 19:55

I 3 pkt. poszły w meczu Hiszpania – Maroko ....
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 25.06.2018 20:14

mireks napisał(a):Podsumuje krótko .

jak looknąłem dziś na Arabię z Egiptem, a teraz Maroko i Iran to faktycznie możesz mieć rację
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 25.06.2018 20:45

marko350 napisał(a):I 3 pkt. poszły w meczu Hiszpania – Maroko ....
...wszystkim po 0 !?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone