Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 25.06.2018 09:25

Dokończyłem typowanie.
Edytowałem też wyniki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 09:31

Tak tak - obwiniajmy kibiców. Za to, że FIFA napompowała statystyki i wylądowaliśmy na liście dość wysoko. Za to, że to nam się wmawia, jaka ta kadra jest zajeb*sta i co to oni nie mogą. Obserwuj, jak jedenastka jest wszędzie - w garniturach, w sklepach z telewizorami, z dezodorantach, no pro prostu wszędzie. Spierdzielcie dwa mecze - przypieprzcie się do kibiców, że jak nie są z nami w złych, to wcale (zapomniał wół jak cielęciem był, kiedy cała Polska śpiewała "nic się nie stało").

Najlepiej to od narodowej jedenastki nic nie wymagać i szukać winnych gdzieś indziej. Coś tam słyszałem, że znowu problemy wewnątrz drużyny, że trener coś pomieszał. To już było chyba przy Beenhakkerze. Może pora postawić na świeżą krew a gwiazdom pozwolić grać w swoich klubach?

Eh.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 25.06.2018 09:33

jak można sprawdzić wyniki typera ?
gram 1 raz i nigdzie nie mogę tego znaleźć

odnośnie piłkarzy...
mam tylko nadzieję, że znajdzie się chociaż jeden kopacz i jeden dziennikarz mający odwagę napisać jak było - zgrupowania, powołania i dwie ścierające się ze sobą grupki z niedorajdą zamiast trenera
może wtedy będzie łatwiej zrozumieć co się działo..
na kolejne MŚ na pewno awansujemy ale sukcesów nie będzie.. piłka klubowa kwiczy, młodzieżowa jeszcze bardziej...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.06.2018 09:39

Sven napisał(a):jak można sprawdzić wyniki typera ?
gram 1 raz i nigdzie nie mogę tego znaleźć

Podsumowania po każdej kolejce są umieszczane w wątku, w którym typujemy wyniki meczów.
Podsumowanie po II kolejce.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 09:47

Sven napisał(a):z niedorajdą zamiast trenera

Ten "niedorajda" zmontował na Mistrzostwa Europy w 2016 niezłą ekipę, która doszła do ćwierćfinałów, zaskakując na dzień dobry Portugalię. Trzynaście lat bez sukcesów po czym pojawia się Nawałka i "coś się ruszyło" - sam przecierałem oczy ze zdumienia, bo jako antyfan futbolu, też mocno nie wierzyłem w reprezentację.

Teraz w zalewie bełkotu i analiz o przegranej, czekam na krótkie, żołnierskie słowa, dlaczego nie wyszło i kto jest za to odpowiedzialny.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.06.2018 09:59

Pääkäyttäjä napisał(a):....
Teraz w zalewie bełkotu i analiz o przegranej, czekam na krótkie, żołnierskie słowa, dlaczego nie wyszło i kto jest za to odpowiedzialny.

Jesteśmy najsłabiej przygotowanym zespołem pod względem motorycznym (szybkość, siła, wytrzymałość).
Jak nie ma tego, to taktyka i indywidualna technika zawodników w dzisiejszym futbolu nie wiele znaczą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 10:04

Habanero napisał(a):Jesteśmy najsłabiej przygotowanym zespołem pod względem motorycznym (szybkość, siła, wytrzymałość).
Jak nie ma tego, to taktyka i indywidualna technika zawodników w dzisiejszym futbolu nie wiele znaczą.

Dzięki, ale ja - hehehe - czekam na to ze strony trenera ;) Swoją drogą, w iDnes napisali:

iDnes Sport napisał(a):Během 180 minut reprezentanti zničili to, na čem v posledních letech pracovali. Zničili důvěru fanoušků. Je to ruská katastrofa. Promarnili jste svou šanci napsat příběhy, které by se staly nesmrtelnými.

180 minut, w czasie którego reprezentacja zniszczyła to, na co przez ostatnich parę lat pracowali. Zniszczyli wiarę fanów. Rosyjska katastrofa. Zmarnowali szansę, by napisać nową historię, w której stają się nieśmiertelnymi.

No cóż - to na wypadek, gdyby ktoś narzekał na kibiców.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.06.2018 10:09

luk006 napisał(a):Skoro można wstawiać memy, w których jadą po polskiej reprezentacji, to ja również pozwolę sobie przedstawić swój punkt widzenia. Proszę wybaczyć przekleństwa na pierwszym zdjęciu ale jakie to prawdziwe...
Dodam, że to mój ostatni post w temacie wczorajszego meczu.

widzę, że trzymasz fason od początku i chwała Ci za to, naprawdę pozytywnie;
jednak mz większość kibiców traktuje grę w piłkarstwo jako normalny zawód, więc skoro w normalnie wykonywanym i opłacanym zawodzie dostajesz OPR, po premii lub nawet OUT za zawalenie ważnego tematu, to w tym wypadku kibice chcą podobnych reakcji; wypowiedzi pomeczowe 11 wybrańców 40mln narodu, tylko prowokują takie zachowania
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.06.2018 10:22

luk006 napisał(a):Skoro można wstawiać memy, w których jadą po polskiej reprezentacji, to ja również pozwolę sobie przedstawić swój punkt widzenia. Proszę wybaczyć przekleństwa na pierwszym zdjęciu ale jakie to prawdziwe...

Widzisz, można przegrać i "przegrać", tu liczy się styl porażki. Gdyby Ci piłkarze gryźli trawę, dali z siebie wszystko i przegrali po walce to tylu złośliwych memów by pewnie nie było.
A, że wygrywali w eliminacjach? To już historia. Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 25.06.2018 10:25

Historia nie gra w piłkę nożną.
Liczy się teraźniejszość.

Proponuję zejść na ziemię luk006.
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 25.06.2018 10:31

Wiadomo, że teraz w każdym odzywa się piłkarski ekspert, ale fakty są jasne i niezaprzeczalne. Ja się tylko zapytam kim ten "sukces" mieliśmy osiągnąć? Na MŚ pojechała cała armia pupilków oraz tych, którzy nie grają obecnie regularnie w swoich klubach.
- Szczęsny jako zmiennik Buffona dostający szansę raz na jakiś czas
- Cionek, o którym od dawna mówi się, że jest po prostu słabym obrońcą
- Bednarek, talent?? cały sezon na ławie, 14.04.2018 pierwszy raz na boisku Premier League
- Jędrzejczyk, cień samego siebie, mizernie wypadający nawet w naszej lidze
- Glik, kontuzja, zabrany na siłę, gotowy na Kolumbię, a jednak grać mu nie dali
- Błaszczykowski, też miał stracony sezon z powodu kontuzji, chyba chcieli mu dać rozegrać 100 spotkanie w wyjątkowych okolicznościach
- Krychowiak, miernota na wygnaniu z PSG, w WBA na dzień dobry kilka przyzwoitych spotkań, a później dalej dno
- Zieliński, od 2 lat udowadnia że do kadry się nie nadaje, może przebłyski ma, ale np. z taką Litwą...
- Grosicki, grający ogony
- Peszko, człowiek od atmosfery i polewania wódy, hit
- Milik, ciągle kontuzjowany, nie potrafiący kopnąć w stronę bramki

Jak widać, na 23 osobową kadrę, powołanych zostało wg mnie, co najmniej 11 nieprzygotowanych piłkarzy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 10:39

Wczoraj dostaliśmy 3 klapsy od Kolumbii i pokazanie gdzie nasze miejsce. Szkoda bo moim zdaniem pojechaliśmy tam zupełnie nie przygotowani co udowodnił mecz z mega przeciętna drużyna Senegalu. Po meczu było widać że Ci piłkarze to nie ta sama ekipa co z mistrzostw Europy. Coś się gdzieś posypało tylko teraz gdzie? Adaś Naawałka zapewne zna odpowiedź na to pytanie tylko ciekaw jestem czy ma jaja się przyznać co było nie tak i dlaczego nasza gra wyglądala tak jak wyglądała
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.06.2018 10:44

Śpiewamy. :wink:

Już za cztery lata,
już za cztery lata,
Polska będzie Mistrzem Świata.

Moim zdaniem nasz naród do piłki nożnej się nie nadaje.
Mamy mistrzostwo świata w siatkówce, wicemistrzostwo świata w piłce ręcznej. W piłce nożnej nie mamy szans nawet na podium.
Kraj - prawie 40 milionów ludzi. Jak to porównać do Chorwacji, czy Serbii? Słowenii na Mundialu nie ma, ale pewno ten dwumilionowy kraj też by nas ograł.
Obecność Holandii albo Włoch dałaby większą jakość tej imprezie niż obecność Polski.
Przykre to wszystko. :?
Ostatnio edytowano 25.06.2018 11:05 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 25.06.2018 11:05

SimonNysa napisał(a):Adaś Naawałka zapewne zna odpowiedź na to pytanie tylko ciekaw jestem czy ma jaja się przyznać co było nie tak i dlaczego nasza gra wyglądala tak jak wyglądała

Właśnie trwa konferencja z Nawałką i Lewandowskim...
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 25.06.2018 11:17

Pääkäyttäjä napisał(a):
Sven napisał(a):z niedorajdą zamiast trenera

Ten "niedorajda" zmontował na Mistrzostwa Europy w 2016 niezłą ekipę, która doszła do ćwierćfinałów, zaskakując na dzień dobry Portugalię. Trzynaście lat bez sukcesów po czym pojawia się Nawałka i "coś się ruszyło" - sam przecierałem oczy ze zdumienia, bo jako antyfan futbolu, też mocno nie wierzyłem w reprezentację.

Euro 2016 to sytuacja w której trzon kadry był w formie po sezonie i trafił dobrą drabinkę... rola w tym Nawałki żadna
trafił mu się Lewy(który wygrał eliminacje) i który grałby tak samo gdybyś to Ty był selekcjonerem...

natomiast rolą Nawałki na Euro było wpuszczenie Boruca na karne..

Możesz mi wyjaśnić jakim cudem podczas przygotowań gra Fabian w na turnieju Szczęsny, jakim cudem w kadrze znalazł się Peszko, jakim cudem na takim turnieju gramy 3 z tyłu, jakim cudem ważną pozycję w pomocy gra ktoś kto w ciągu 2 ostatnich sezonów zalicza sportowy zjazd na sankach ( Krychowiak) , dlaczego grał Zieliński który boi się swojego cienia, dlaczego na Senegal wyszedł Błaszczykowski bez formy po kontuzji....i jeszcze sporo dlaczego do naszego "trenera"
poza sportowe rzeczy :
dlaczego Soczi ? ( i nagłe zmiany treningów z 12 na 18 ;) ),dlaczego tydzień przed ważnym meczem kadrowicze lansują się na otwarciu butiku jednego z piłkarzy, dlaczego w Arłamowie było wielkie chlanie po urodzinach Grosickiego ( pytanie pomocnicze kiedy Glik doznał kontuzji) ..
za to odpowiada trener
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone