Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.06.2018 11:19

Habanero napisał(a):
walp napisał(a):
Habanero napisał(a):Pomyliłem się, ale już poprawiłem.
Dzięki.

Reszta chyba się zgadza. Jutro sprawdzę.

Gratuluję pierwszego liczenia, bo to nie jest takie łatwe jak się niektórym wydaje. :wink:

3 razy sprawdzałem i :oops:

To sprawdź czwarty, bo Janusz Bajcer ma 24 punkty.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 25.06.2018 11:26

Dr Nawałka przemawia:

Zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji. To ja jestem odpowiedzialny za to, co się wydarzyło. Cały czas staraliśmy się chłodzić głowy, mówić że mundial to nie to samo co Euro. Ale oczekiwania wobec nas były gigantyczne - powiedział Adam Nawałka na poniedziałkowej konferencji prasowej.

Dzień po meczu na spotkaniu z dziennikarzami pojawił się i selekcjoner, i kapitan polskiego zespołu Robert Lewandowski. - Nigdy nie podejmuję decyzji na gorąco. Umowę z PZPN-em mam do końca mundialu. Teraz interesuje mnie ostatni mecz. Po nim oddam się do dyspozycji zarządu - dodał selekcjoner w odniesieniu do swojej przyszłości.

- Nie będę wchodził w głęboką analizę tego, co na mundialu było złe, a co dobre. Jesteśmy po prostu rozczarowani wynikami. Z postawy zawodników jestem jednak zadowolony, a odpowiedzialność spada na mnie. Przez cztery lata nie było chwili zwątpienia w to, co robiliśmy. Wyniki mówią same za siebie. W cztery lata awansowaliśmy na dwie wielkie imprezy, przez dwa cykle eliminacyjne przeszliśmy w dobrym stylu. Mam olbrzymią satysfakcję, że mogłem pracować z tymi zawodnikami, wydobyć z nich ich potencjał. Nasza praca na pewno nie poszła na marne. Będzie to procentować w kolejnych latach - powiedział Nawałka.
Adam Nawałka: - Jestem też bardzo zadowolony z bazy w Soczi. Pojawiało się na ten temat wiele opinii, ale począwszy od infrastruktury, a skończywszy na klimacie, jestem zadowolony. Klimat nam nie przeszkadza. Trenujemy w porach wieczornych, gdy boisko jest zacienione. Niemcy też bardzo chcieli tutaj być. Baza na pewno nie była problemem. Co do testów wydolnościowych i przygotowania fizycznego, sytuacja też ma się bardzo dobrze. Testy biochemiczne i funkcjonalne wykazały, że przygotowanie jest na dobrym poziomie. Nie było żadnych niepokojących informacji. Testy są poza tym ponawiane. Od tej strony nie było żadnych zastrzeżeń. Przegraliśmy dwa mecze, zarówno z Senegalem, jak i Kolumbią, bo suma umiejętności piłkarskich była w naszym przypadku mniejsza, niż u rywali. Zadecydowały wartości piłkarskie.

Tak więc selekcjoner Nawałka jest zadowolony z postawy piłkarzy.

Oto żołnierska odpowiedź.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.06.2018 11:41

anakin napisał(a):
Habanero napisał(a):
walp napisał(a):
Habanero napisał(a):Pomyliłem się, ale już poprawiłem.
Dzięki.

Reszta chyba się zgadza. Jutro sprawdzę.

Gratuluję pierwszego liczenia, bo to nie jest takie łatwe jak się niektórym wydaje. :wink:

3 razy sprawdzałem i :oops:

To sprawdź czwarty, bo Janusz Bajcer ma 24 punkty.

Jednak było dobrze policzone .
Poprawione.
ps
Czasami var też może się pomylić :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 11:44

Sven napisał(a):Euro 2016 to sytuacja w której trzon kadry był w formie po sezonie i trafił dobrą drabinkę... rola w tym Nawałki żadna
trafił mu się Lewy(który wygrał eliminacje) i który grałby tak samo gdybyś to Ty był selekcjonerem...

Na szczęście, nie jestem selekcjonerem ale gadanie, że Nawałka to niedorajda, jest nieporozumieniem i chamską demagogią. Z "własnego" podwórka powiem Ci, że z upadającego klubu KSG zrobił takim, który sobie poradzi. Skoro w Górniku dał radę to uwierzył, że tu też.

natomiast rolą Nawałki na Euro było wpuszczenie Boruca na karne..

Trener nie robi łapanki na ulicy a wybiera ludzi, którzy coś sobą reprezentują zaś wielu rzeczy nie da się przewidzieć bo to są zdarzenia losowe.

Możesz mi wyjaśnić jakim cudem podczas przygotowań gra Fabian w na turnieju Szczęsny, jakim cudem w kadrze znalazł się Peszko, jakim cudem na takim turnieju gramy 3 z tyłu, jakim cudem ważną pozycję w pomocy gra ktoś kto w ciągu 2 ostatnich sezonów zalicza sportowy zjazd na sankach ( Krychowiak) , dlaczego grał Zieliński który boi się swojego cienia, dlaczego na Senegal wyszedł Błaszczykowski bez formy po kontuzji....i jeszcze sporo dlaczego do naszego "trenera"
poza sportowe rzeczy :

To pytanie do trenera, nie do mnie. Idę o zakład, że podobnie jak przypadku Cionka, trener postawił na doświadczenie. Czyli coś, co przekładając na korpo-język - zrobił to, co każdy manager: zamiast wybrać do ważnego projektu żółtodzioba, wziął osobę z doświaczeniem i zapleczem. A że każdemu zdarzają się fakapy... tego przewidzieć nie mógł.

dlaczego Soczi ? ( i nagłe zmiany treningów z 12 na 18 ;) ),dlaczego tydzień przed ważnym meczem kadrowicze lansują się na otwarciu butiku jednego z piłkarzy, dlaczego w Arłamowie było wielkie chlanie po urodzinach Grosickiego ( pytanie pomocnicze kiedy Glik doznał kontuzji) ..
za to odpowiada trener

Co z Soczi? Co z tym miejscem jest nie tak? Krychowiak wykorzystał podobno wolny dzień na promocję - IMHO wolne to wolne a nie siedzenie w celi i medytowanie. Co do reszty - na moje znikome zainteresowanie się futbolem nie jestem w stanie więcej skomentować teorii spiskowych. Po mundialu zapewne zacznie się trzęsienie ziemi i wyciąganie brudów przez PZPN.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 25.06.2018 11:44

Nawałka to już dawno temu powinien pożegnać się z funkcją trenera. Z całym szacunkiem do niego ale każdy kto otrzymałby gotowy produkt w postaci piłkarzy w szczytowej formie (która w przypadku tych najstarszych raczej na pewno już nie wróci) osiągnąłby to co on. Te dwa mecze to idealny przykład, że gościa ta rola ewidentnie przerasta. Jak forma naszym mistrzom spadła to był kompletnie bezradny. Ja nie wiem co oni robili na tych zgrupowaniach ale ich kondycyjne przygotowanie to jakiś ponury żart.
Kolejna sprawa, żeby grać takim ustawieniem jak my wczoraj to trzeba mieć 2 wybitnych wahadłowych i świetnie zgraną trójkę obrońców. Jak każdy doskonale wie, nie mieliśmy ani tego ani tego. Więc na cholerę takie ustawienie wybrał ? zwłaszcza, że chyba nigdy w takim zestawieniu meczu nie wygraliśmy :wink: Fajnie inkasować 100 koła miesięcznie jak jeszcze stosunkowo nie tak dawno trenowało się w III lidze polskiej. Zawsze powtarzałem i powtórzę to po raz kolejny Nawałka nigdy nie był i nie będzie odpowiednim kandydatem na stanowisko selekcjonera. Tutaj potrzeba kogoś z jajami co za mordy chwyci te wszystkie gwiazdeczki, kto ma SUKCESY na koncie i wie jak to smakuje, kto nie boi się trudnych decyzji. A nie jakieś Fornaliki, Smudy czy inne Nawałki. Podobno w PZPN złotem kapie więc serio szkoda dać trochę kasy trenerowi z prawdziwego zdarzenia ? z takim podejściem do wyboru selekcjonera to my nigdy nic nie ugramy.

Mówiłem od początku, że sukcesem będzie jak z grupy wyjdziemy, już towarzyskie mecze pokazywały, że lecimy z formą w dół a wszędzie dookoła słyszałem, że mamy drużynę na finał :lol: Co do podejścia samych piłkarzy do tego turnieju to nawet się nie będe wypowiadał bo szkoda słów. Niemniej wierzę, że za 4 lata wrócimy silniejsi 8)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.06.2018 11:53

Habanero napisał(a):Jednak było dobrze policzone .
Poprawione.
ps
Czasami var też może się pomylić :wink:

W przypadku Janusza, to była moja pomyłka. Przepraszam.
Teraz mamy zweryfikowane wyniki i wszystko się zgadza.

Nie było nowego rekordu kolejki, ale obecny został wyrównany przez: Habanero i Jer - zdobyli po 19 pkt. w 2. kolejce.

Jesteśmy na półmetku turnieju i klasyfikacja Króla Strzelców wygląda następująco:

Top_scorrer.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 11:57

ApropoDefacto napisał(a):Tutaj potrzeba kogoś z jajami co za mordy chwyci te wszystkie gwiazdeczki, kto ma SUKCESY na koncie i wie jak to smakuje, kto nie boi się trudnych decyzji. A nie jakieś (...) Nawałki.

No, przecież zrobił to na euro... teraz się nie udało. Może to jednak problem w gwiazdeczkach jest, co?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 12:08

To co dał Adaś na konferencji to jest jak policzek dla kibiców, jakby spłunął w twarz wszystkim tym co z całego serca kibicowali polskiej drużynie. Bo według trenera wszytko było ok. Skoro było ok to dlaczego grali takie coś? No poprostu wstyd i hańba nie umieć przyznać się do błędów!

Moim zdaniem obecny skład reprezentacji jest po prostu słaby i trzeba znaleźć ich lepszych następców młodych i głodnych sukcesów. Wystarczy popatrzeć na przykład drużyny Anglii,gdzie cała drużynę sformatowano a "zdezelowane" gwiazdy nie grają. Teraz są tam same młode wilki świetne przygotowane a przede wszystkim są żadni sukcesów.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 25.06.2018 12:32

Pääkäyttäjä napisał(a):
Sven napisał(a):Euro 2016 to sytuacja w której trzon kadry był w formie po sezonie i trafił dobrą drabinkę... rola w tym Nawałki żadna
trafił mu się Lewy(który wygrał eliminacje) i który grałby tak samo gdybyś to Ty był selekcjonerem...

Na szczęście, nie jestem selekcjonerem ale gadanie, że Nawałka to niedorajda, jest nieporozumieniem i chamską demagogią. Z "własnego" podwórka powiem Ci, że z upadającego klubu KSG zrobił takim, który sobie poradzi. Skoro w Górniku dał radę to uwierzył, że tu też.

Zagłebie Lubin się kłania.....

natomiast rolą Nawałki na Euro było wpuszczenie Boruca na karne..

Trener nie robi łapanki na ulicy a wybiera ludzi, którzy coś sobą reprezentują zaś wielu rzeczy nie da się przewidzieć bo to są zdarzenia losowe.

Możesz mi wyjaśnić jakim cudem podczas przygotowań gra Fabian w na turnieju Szczęsny, jakim cudem w kadrze znalazł się Peszko, jakim cudem na takim turnieju gramy 3 z tyłu, jakim cudem ważną pozycję w pomocy gra ktoś kto w ciągu 2 ostatnich sezonów zalicza sportowy zjazd na sankach ( Krychowiak) , dlaczego grał Zieliński który boi się swojego cienia, dlaczego na Senegal wyszedł Błaszczykowski bez formy po kontuzji....i jeszcze sporo dlaczego do naszego "trenera"
poza sportowe rzeczy :

To pytanie do trenera, nie do mnie. Idę o zakład, że podobnie jak przypadku Cionka, trener postawił na doświadczenie. Czyli coś, co przekładając na korpo-język - zrobił to, co każdy manager: zamiast wybrać do ważnego projektu żółtodzioba, wziął osobę z doświaczeniem i zapleczem. A że każdemu zdarzają się fakapy... tego przewidzieć nie mógł.

dlaczego Soczi ? ( i nagłe zmiany treningów z 12 na 18 ;) ),dlaczego tydzień przed ważnym meczem kadrowicze lansują się na otwarciu butiku jednego z piłkarzy, dlaczego w Arłamowie było wielkie chlanie po urodzinach Grosickiego ( pytanie pomocnicze kiedy Glik doznał kontuzji) ..
za to odpowiada trener

Co z Soczi? Co z tym miejscem jest nie tak? Krychowiak wykorzystał podobno wolny dzień na promocję - IMHO wolne to wolne a nie siedzenie w celi i medytowanie. Co do reszty - na moje znikome zainteresowanie się futbolem nie jestem w stanie więcej skomentować teorii spiskowych. Po mundialu zapewne zacznie się trzęsienie ziemi i wyciąganie brudów przez PZPN.

Co do Górnika i Nawałki bardziej bym się zastanowił nad Zagłębiem Lubin i Nawałką...
wybory personalne - trener to nie Project Manager a kadra to nie korpo... ale idąc tym tropem dobry PM w pierwszej kolejności pozbyłby się najsłabszych elementów zespołu które mogą przeszkodzić w projekcie...

Soczi to dobre miejsce ...ale na wczasy dla działaczy...
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 25.06.2018 13:31

Edytowałem mecz Japonia- Polska na 3-1 , liczę, że coś strzelą
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.06.2018 14:09

Typowanie III kolejki zakończone.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.06.2018 14:15

Znowu kilku typerów zapomniało/zrezygnowało, a Marek40 typował tylko połowę kolejki.
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 25.06.2018 14:18

Cytuje moje słowa z 1 grudnia 2017r.
"Kolumbia, Senegal, Japonia.
Marketingowo beznadziejne, sportowo niewdzięcznie i niewygodnie. Niedzielni kibice już widza nas na pierwszym miejscu w grupie. Balonik pompujemy od zaraz....
Moim zdaniem bardzo zdradliwa grupa."

Przepowiedzialem normalnie
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 25.06.2018 14:23

anakin napisał(a):Typowanie III kolejki do godz.15.00 :idea:

Dlaczego 15m
Mecze rozpoczynają się o 16.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.06.2018 14:32

Zawsze kończymy typowanie godzinę przed rozpoczęciem pierwszego meczu w danej kolejce.
I tak stanowi Regulamin.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 156
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone