Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2018 13:55

Myślę, ze trzeba jeszcze dodać w regulaminie, że termin oddania głosów jest powiązany z czasem forumowym. :wink: :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 14:00

Racja.
Już dopisane. :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.05.2018 15:20

anakin napisał(a):Swego czasu w wątku o LM Kiepura pisał o jakimś elemencie Regulaminu, który mieliśmy rozważyć.
Kompletnie jednak nie pamiętam co to było, ale coś mi się kołacze po głowie, że może to być ważne.

Pamięta ktoś co to było?

Pamiętam dyskusję, ale nie mogę sobie przypomnieć szczegółów. Może nie było to ważne. :mrgreen:

Nie jestem pewien, czy to w LM. Może to jednak były ME albo MŚ?

EDIT:
Znalazłem, to było podczas Euro 2016. Kiepura pisał oczywiście o sprawach ważnych. A pisał tak:
Kiepura napisał(a):Pytanie do osób decyzyjnych.

Taka mnie myśl nadejłsza z rana, po prasówce i zapowiedziach co to nie będzie się działo.
Przeglądnąłem regulamin i nic tam nie mogę znaleźć na ten temat.

Istnieje taka możliwość, że mecz zakończy się przed czasem i/lub zakończy się prawidłowo, ale wynik zostanie rozstrzygnięty w sposób regulaminowy. Powodów jest mnóstwo, gwałtowne nie dające się przewidzieć zajścia na trybunach :wink: , wpuszczenie nieuprawnionego zawodnika, zbyt mała ilość zawodników itd. Prawdopodobieństwo takich zdarzeń jest małe, ale jest.

W takich sytuacja wynik jest ustalany regulaminowo jako walkower 3:0.
Wynik jest wynik. Ale zabawa jest zabawa.
Czyli co ?
Honorujemy wynik zza zielonego stolika ?
Kasujemy mecz jako niebyły i wszystkie typy do kosza ?

Skłaniam się ku opcji drugiej jako będącej bardziej w duchu sportowej rywalizacji.

Jest jeszcze jedna opcja nie jednorazowa a systemowa.
Drużyna rozgrywa ileś tam meczy zakończonych prawidłowo a potem wycofuje się lub/i jest zdyskwalifikowana.
I wszystkie jej mecze są wstecz zakwalifikowane jako walkower dla drużyny przeciwnej.
Co wówczas ?

Nie śledzę za bardzo komentarzy do rozgrywek, zwłaszcza na plastikach gdzie co zaglądnę to pysk...ups kontrowersja regulaminowa. Może ten temat był już dyskutowany, jeśli tak to proszę o krótkie wyjaśnienie. Jeśli nie to decyzję.

Nie chciałbym bowiem wychodzić z powodów tak błahych jak ułomność regulaminu z błogostanu wynikłego z delektowania się kolejnym zdobytym zerem punktów :mrgreen:

Odniosłem się do powyższego tutaj, ale później chyba zapomnieliśmy o tej kwestii.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 15.05.2018 15:56

anakin napisał(a):
Swego czasu w wątku o LM Kiepura pisał o jakimś elemencie Regulaminu, który mieliśmy rozważyć.
Kompletnie jednak nie pamiętam co to było, ale coś mi się kołacze po głowie, że może to być ważne.

Pamięta ktoś co to było?

No ja pamiętam :mrgreen:

Ale walp był szybszy. Nie wiem czy zostało to uwzględnione, ale jakby nie to bym się zastanowił.
Zwłaszcza w kontekście takiego a nie innego gospodarza MŚ oraz przewidywanych wydarzeń typu:

gwałtowne nie dające się przewidzieć zajścia na trybunach
.

Trzeba się wcześniej zgłosić, czy wystarczy w ostatniej chwili ? Bo misie regulaminu nie chce czytać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2018 15:58

Można typować w ostatniej chwili, ale zgodnie z regulaminem. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 17:09

walp napisał(a):Odniosłem się do powyższego tutaj, ale później chyba zapomnieliśmy o tej kwestii.

Jeżeli mamy to ująć w Regulaminie, ja bym się opowiadał za tym co tam napisałeś i w takiej formie to wkleił do Regulaminu.

Zdarzenia mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe (zwłaszcza w kontekście miejsca rozgrywania turnieju, jak wspomniał Kiepura).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.05.2018 19:33

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Odniosłem się do powyższego tutaj, ale później chyba zapomnieliśmy o tej kwestii.

Jeżeli mamy to ująć w Regulaminie, ja bym się opowiadał za tym co tam napisałeś i w takiej formie to wkleił do Regulaminu.

Nie mam nic przeciwko, ale może ktoś ma inny pomysł, to proszę.

Rozrasta nam się ten regulamin, a na Euro 2012 był taki w wersji light i się grało. :oczko_usmiech:

Cały czas nurtuje mnie zapis w pkt.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 19:36

walp napisał(a):Rozrasta nam się ten regulamin, a na Euro 2012 był taki w wersji light i się grało. :oczko_usmiech:

Wiesz Waldek dobrze, że teraz społeczeństwo bardziej roszczeniowe. :wink:

walp napisał(a):Cały czas nurtuje mnie zapis w pkt.

:?:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 15.05.2018 19:52

Przeczytałem regulamin 8O

Napisał już ktoś, że zawiera skandaliczne i niedopuszczalne lokowanie produktu :wink: :lol:

Wytypowanie Króla Strzelców turnieju premiowane będzie również 5 pkt ( podajemy : imię i nazwisko piłkarza oraz narodowości).
Typ musi być kompletny np. Lionel Messi (Argentyna). Podanie samego nazwiska wyklucza typera z ewentualnego bonusu.

No a poza tym dla mnie gitara.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 20:08

Jakby co to mogę zmienić na Sławka Peszkę. :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.05.2018 20:09

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Cały czas nurtuje mnie zapis w pkt.

:?:

Robię 50 rzeczy na raz i się gubię. :oczko_usmiech:
Zacząłem pisać, ale przeskoczyłem do regulaminu, no i ....

Chodzi mi o ten punkt:
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.
Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.

Było z nim, jak pamiętasz trochę zamieszania podczas MŚ w Brazylii. Niektórzy twierdzili, że jak typowali remis i wskazywali zwycięzcę, a mecz wygrała (bez karnych) drużyna A, którą typowali, to i tak należał im się 1 pkt. za wskazanie zwycięzcy.
I nie wiem, jak to jeszcze dobitniej napisać, skoro warunek zaznaczony na czerwono, do niektórych nie przemawia.

Kiepura napisał(a):No a poza tym dla mnie gitara.

Ufff... :oczko_usmiech:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.05.2018 20:15

walp napisał(a):
Chodzi mi o ten punkt:
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.

Może wystarczy dopisać .... wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy rzutów karnych ......
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 20:18

walp napisał(a):Chodzi mi o ten punkt:

Było z nim, jak pamiętasz trochę zamieszania podczas MŚ w Brazylii. Niektórzy twierdzili, że jak typowali remis i wskazywali zwycięzcę, a mecz wygrała (bez karnych) drużyna A, którą typowali, to i tak należał im się 1 pkt. za wskazanie zwycięzcy.
I nie wiem, jak to jeszcze dobitniej napisać, skoro warunek zaznaczony na czerwono, do niektórych nie przemawia.

Pamiętam zamieszanie z tym związane.... :roll:
Ale nie bardzo mam pomysł co tam dopisać, żeby nie zagmatwać.
Dla mnie ten zapis jest jasny, bo dotyczy wyniku remisowego i wskazania zwycięzcy w rzutach karnych, a nie w regulaminowym czasie gry.
Albo to zostawmy tak jak jest, albo........niech ktos cos wymysli.
Istnieje jednak ryzyko, że po modyfikacji niewielu zrozumie brzmienie tego punktu. :wink:

Habanero napisał(a):Może wystarczy dopisać .... wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy rzutów karnych ......

Może i to faktycznie by wystarczyło.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.05.2018 20:24

Habanero napisał(a):Może wystarczy dopisać .... wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy rzutów karnych ......

Myślę, że to rozwieje wątpliwości i nie zagmatwa całego zapisu. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 20:27

No to już mamy problem z głowy ( punkt zmodyfikowany). :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 81
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone