.png)
.png)
anakin napisał(a):Swego czasu w wątku o LM Kiepura pisał o jakimś elemencie Regulaminu, który mieliśmy rozważyć.
Kompletnie jednak nie pamiętam co to było, ale coś mi się kołacze po głowie, że może to być ważne.
Pamięta ktoś co to było?
Kiepura napisał(a):Pytanie do osób decyzyjnych.
Taka mnie myśl nadejłsza z rana, po prasówce i zapowiedziach co to nie będzie się działo.
Przeglądnąłem regulamin i nic tam nie mogę znaleźć na ten temat.
Istnieje taka możliwość, że mecz zakończy się przed czasem i/lub zakończy się prawidłowo, ale wynik zostanie rozstrzygnięty w sposób regulaminowy. Powodów jest mnóstwo, gwałtowne nie dające się przewidzieć zajścia na trybunach, wpuszczenie nieuprawnionego zawodnika, zbyt mała ilość zawodników itd. Prawdopodobieństwo takich zdarzeń jest małe, ale jest.
W takich sytuacja wynik jest ustalany regulaminowo jako walkower 3:0.
Wynik jest wynik. Ale zabawa jest zabawa.
Czyli co ?
Honorujemy wynik zza zielonego stolika ?
Kasujemy mecz jako niebyły i wszystkie typy do kosza ?
Skłaniam się ku opcji drugiej jako będącej bardziej w duchu sportowej rywalizacji.
Jest jeszcze jedna opcja nie jednorazowa a systemowa.
Drużyna rozgrywa ileś tam meczy zakończonych prawidłowo a potem wycofuje się lub/i jest zdyskwalifikowana.
I wszystkie jej mecze są wstecz zakwalifikowane jako walkower dla drużyny przeciwnej.
Co wówczas ?
Nie śledzę za bardzo komentarzy do rozgrywek, zwłaszcza na plastikach gdzie co zaglądnę to pysk...ups kontrowersja regulaminowa. Może ten temat był już dyskutowany, jeśli tak to proszę o krótkie wyjaśnienie. Jeśli nie to decyzję.
Nie chciałbym bowiem wychodzić z powodów tak błahych jak ułomność regulaminu z błogostanu wynikłego z delektowania się kolejnym zdobytym zerem punktów
.png)
anakin napisał(a):
Swego czasu w wątku o LM Kiepura pisał o jakimś elemencie Regulaminu, który mieliśmy rozważyć.
Kompletnie jednak nie pamiętam co to było, ale coś mi się kołacze po głowie, że może to być ważne.
Pamięta ktoś co to było?
.gwałtowne nie dające się przewidzieć zajścia na trybunach
.png)

walp napisał(a):Odniosłem się do powyższego tutaj, ale później chyba zapomnieliśmy o tej kwestii.
.png)
anakin napisał(a):walp napisał(a):Odniosłem się do powyższego tutaj, ale później chyba zapomnieliśmy o tej kwestii.
Jeżeli mamy to ująć w Regulaminie, ja bym się opowiadał za tym co tam napisałeś i w takiej formie to wkleił do Regulaminu.

walp napisał(a):Rozrasta nam się ten regulamin, a na Euro 2012 był taki w wersji light i się grało.
walp napisał(a):Cały czas nurtuje mnie zapis w pkt.
.png)
Wytypowanie Króla Strzelców turnieju premiowane będzie również 5 pkt ( podajemy : imię i nazwisko piłkarza oraz narodowości).
Typ musi być kompletny np. Lionel Messi (Argentyna). Podanie samego nazwiska wyklucza typera z ewentualnego bonusu.
.png)
anakin napisał(a):walp napisał(a):Cały czas nurtuje mnie zapis w pkt.
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.
Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
Kiepura napisał(a):No a poza tym dla mnie gitara.

walp napisał(a):
Chodzi mi o ten punkt:4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.

walp napisał(a):Chodzi mi o ten punkt:4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.
Było z nim, jak pamiętasz trochę zamieszania podczas MŚ w Brazylii. Niektórzy twierdzili, że jak typowali remis i wskazywali zwycięzcę, a mecz wygrała (bez karnych) drużyna A, którą typowali, to i tak należał im się 1 pkt. za wskazanie zwycięzcy.
I nie wiem, jak to jeszcze dobitniej napisać, skoro warunek zaznaczony na czerwono, do niektórych nie przemawia.
Habanero napisał(a):Może wystarczy dopisać .... wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy rzutów karnych ......
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.