- typowanie I kolejki, do 15.06. godz.16.00 typujemy Mistrza Świata, Króla Strzelców i wszystkie pierwsze mecze w grupach
jeśli to nie problem
anakin napisał(a):Mogę, ale po co?
To jest w Regulaminie i to jeszcze pogrubioną czcionką, więc myslę, że Stevie Wonder by to zobaczył.
.png)
anakin napisał(a):walp napisał(a):Chodzi mi o ten punkt:4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.
Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
Było z nim, jak pamiętasz trochę zamieszania podczas MŚ w Brazylii. Niektórzy twierdzili, że jak typowali remis i wskazywali zwycięzcę, a mecz wygrała (bez karnych) drużyna A, którą typowali, to i tak należał im się 1 pkt. za wskazanie zwycięzcy.
I nie wiem, jak to jeszcze dobitniej napisać, skoro warunek zaznaczony na czerwono, do niektórych nie przemawia.
Pamiętam zamieszanie z tym związane....![]()
Ale nie bardzo mam pomysł co tam dopisać, żeby nie zagmatwać.
Dla mnie ten zapis jest jasny, bo dotyczy wyniku remisowego i wskazania zwycięzcy w rzutach karnych, a nie w regulaminowym czasie gry.
Albo to zostawmy tak jak jest, albo........niech ktos cos wymysli.
Istnieje jednak ryzyko, że po modyfikacji niewielu zrozumie brzmienie tego punktu.Habanero napisał(a):Może wystarczy dopisać .... wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy rzutów karnych ......
Może i to faktycznie by wystarczyło.
więc może zamieszania nie będzie. .png)
.png)
.png)
Ustalimy jakąś kolejność czy pójdziemy na żywioł - kto będzie akurat miał czas i możliwości, ten liczy .png)
.png)
greenrs napisał(a):Ustalimy jakąś kolejność czy pójdziemy na żywioł - kto będzie akurat miał czas i możliwości, ten liczy![]()
Janusz Bajcer napisał(a):Ja też mogę liczyć I kolejkę, potem od 23.06. do 3.07. jestem na dwóch kolejkach Chorwacji.![]()
Nie wiem jak będzie z netem.![]()
Po powrocie mogę podliczyć 1/8, ale wyniki 4 lub 5 lipca.

anakin napisał(a):Ja generalnie jestem cały czas na miejscu.
Więc ustalcie może kto kiedy może, a resztę najwyżej policzę ja.
Habanero liczy z nami?
I kolejkę niech więc liczy Janusz lub Jacek (się dogadajcie).
ps. dopisałem do Regulaminu Waldka tekst odnośnie meczów zakończonych walkowerem, itp.
.png)
anakin napisał(a):Ja generalnie jestem cały czas na miejscu.
Więc ustalcie może kto kiedy może