anakin napisał(a):Ok, czy zmienić?
Może być, najważniejszy jest wyraźny zapis, że podajemy w pierwszym poście.
Kurczę i znowu muszę przemalować tabelki w kajecie.

Edit:
Po ostatniej zmianie jest jeszcze lepiej.
.png)

Hercklekot napisał(a):Koledzy, jeżeli dyskusja nad regulaminem nie jest jeszcze zamknięta, to ja bym się zastanowił, czy dawać taką samą liczbę punktów za króla strzelców jak za poprawne wytypowanie mistrza świata. Propozycja - Mistrz bonus +10 pkt, król strzelców + 5.
.png)
.png)
.png)
.png)
walp napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Wszystkie regulaminy typowania odnośnie punktacji wzorowały się na LM.
Historia typowania na cro.pl zaczęła się od Euro 2012 i pierwowzorem był tamten regulamin.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Tylko jak patrzę na to typowanie, to nie było hurtem i przeplatane dyskusją.
Od strony 63 tego wątku powstawał Regulamin LM i zabawa stała bardziej przejrzysta, bo prowadzona w dwóch watkach.
.png)
Habanero napisał(a):Regulamin zrozumiały i przejrzysty . Na siłę można przyczepić się do zdania cyt
..... W przypadku edycji posta np.o godz.16.02 kiedy ostateczną godziną typowania była godz. 16.00 typowanie wszystkich meczów danej rundy uznaje się za nieważne....
Zdanie sugeruje trochę odpowiedzialność zbiorową za czyiś błąd. Ale to tak jak napisałem, moje czepialstwo i może nikt nie będzie w trakcie turnieju podważać tego zapisu.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Habanero napisał(a):Regulamin zrozumiały i przejrzysty . Na siłę można przyczepić się do zdania cyt
..... W przypadku edycji posta np.o godz.16.02 kiedy ostateczną godziną typowania była godz. 16.00 typowanie wszystkich meczów danej rundy uznaje się za nieważne....
Zdanie sugeruje trochę odpowiedzialność zbiorową za czyiś błąd. Ale to tak jak napisałem, moje czepialstwo i może nikt nie będzie w trakcie turnieju podważać tego zapisu.
Uznaje się za nieważne typowanie wszystkich meczów kolejki typera edytującego swój post, a nie wszystkie pozostała mecze innych typerów.
W żadnym regulaminie nie było odpowiedzialności zbiorowej.

walp napisał(a):Jest czas, aby to uściślić.
@Grzegorz, uzupełnij zapis, aby wszyscy byli spokojni.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.