Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Postnapisał(a) walp » 14.05.2018 22:55

anakin napisał(a):Ok, czy zmienić?

Może być, najważniejszy jest wyraźny zapis, że podajemy w pierwszym poście.
Kurczę i znowu muszę przemalować tabelki w kajecie. :oczko_usmiech:

Edit:
Po ostatniej zmianie jest jeszcze lepiej. :wink:
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 14.05.2018 22:59

Koledzy, jeżeli dyskusja nad regulaminem nie jest jeszcze zamknięta, to ja bym się zastanowił, czy dawać taką samą liczbę punktów za króla strzelców jak za poprawne wytypowanie mistrza świata. Propozycja - Mistrz bonus +10 pkt, król strzelców + 5.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2018 23:02

Też zerkam :wink:
Jest OK. :idea:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 14.05.2018 23:03

Hercklekot napisał(a):Propozycja - Mistrz bonus +10 pkt, król strzelców + 5.

Jeśli miałbym wyróżnić, to raczej bonus za króla strzelców - trudniej wytypować. Ja bym jednak zostawił po 5 pkt.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 14.05.2018 23:05

Hercklekot napisał(a):Koledzy, jeżeli dyskusja nad regulaminem nie jest jeszcze zamknięta, to ja bym się zastanowił, czy dawać taką samą liczbę punktów za króla strzelców jak za poprawne wytypowanie mistrza świata. Propozycja - Mistrz bonus +10 pkt, król strzelców + 5.

10 pkt. to zbyt duży bonus na koniec.
Wg mnie po 5 jest w sam raz.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2018 23:15

Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 14.05.2018 23:21

Ok, chodziło mi o to, że "waga" wytypowania Mistrza jest jednak większa od wytypowania króla strzelców. Poza tym mistrz jest zawsze jeden a królów może być kilku.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2018 23:29

Wszystkie regulaminy typowania odnośnie punktacji wzorowały się na LM.
(Tylko w LOTTO jest inaczej jeśli chodzi termin typowania)
W pierwszej edycji LM był bonus 10 pkt.
Większość uznała, że za duży.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 15.05.2018 07:52

Janusz Bajcer napisał(a):Wszystkie regulaminy typowania odnośnie punktacji wzorowały się na LM.

Historia typowania na cro.pl zaczęła się od Euro 2012 i pierwowzorem był tamten regulamin. :wink:
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 15.05.2018 08:28

Regulamin zrozumiały i przejrzysty . Na siłę można przyczepić się do zdania cyt..... W przypadku edycji posta np.o godz.16.02 kiedy ostateczną godziną typowania była godz. 16.00 typowanie wszystkich meczów danej rundy uznaje się za nieważne....
Zdanie sugeruje trochę odpowiedzialność zbiorową za czyiś błąd. Ale to tak jak napisałem, moje czepialstwo i może nikt nie będzie w trakcie turnieju podważać tego zapisu.
ps
Fajnie, że pomysł z królem strzelców znalazł poparcie, będą dodatkowe emocje :D
Jeżeli będzie potrzebna pomoc w liczeniu to jestem chętny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2018 08:33

walp napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Wszystkie regulaminy typowania odnośnie punktacji wzorowały się na LM.

Historia typowania na cro.pl zaczęła się od Euro 2012 i pierwowzorem był tamten regulamin. :wink:

Muszę przyznać racje Naczelnemu Statystykowi :wink: :idea:

Tylko jak patrzę na to typowanie, to nie było hurtem i przeplatane dyskusją.
Od strony 63 tego wątku powstawał Regulamin LM i zabawa stała bardziej przejrzysta, bo prowadzona w dwóch watkach.

euro-2012-typowanie-wynikow-t36807-930.html#p973200

Potem w różnych typowaniach powielany był pierwszy Regulamin LM z drobnymi korektami.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 15.05.2018 08:38

Janusz Bajcer napisał(a):Tylko jak patrzę na to typowanie, to nie było hurtem i przeplatane dyskusją.
Od strony 63 tego wątku powstawał Regulamin LM i zabawa stała bardziej przejrzysta, bo prowadzona w dwóch watkach.

No tak, zabawa (całkiem poważna :mrgreen:) ewoluowała. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2018 08:40

Habanero napisał(a):Regulamin zrozumiały i przejrzysty . Na siłę można przyczepić się do zdania cyt
..... W przypadku edycji posta np.o godz.16.02 kiedy ostateczną godziną typowania była godz. 16.00 typowanie wszystkich meczów danej rundy uznaje się za nieważne....
Zdanie sugeruje trochę odpowiedzialność zbiorową za czyiś błąd. Ale to tak jak napisałem, moje czepialstwo i może nikt nie będzie w trakcie turnieju podważać tego zapisu.

Uznaje się za nieważne typowanie wszystkich meczów kolejki typera edytującego swój post, a nie wszystkie pozostała mecze innych typerów.
W żadnym regulaminie nie było odpowiedzialności zbiorowej. :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 15.05.2018 08:44

Janusz Bajcer napisał(a):
Habanero napisał(a):Regulamin zrozumiały i przejrzysty . Na siłę można przyczepić się do zdania cyt
..... W przypadku edycji posta np.o godz.16.02 kiedy ostateczną godziną typowania była godz. 16.00 typowanie wszystkich meczów danej rundy uznaje się za nieważne....

Uznaje się za nieważne typowanie wszystkich meczów kolejki typera edytującego swój post, a nie wszystkie pozostała mecze innych typerów.
W żadnym regulaminie nie było odpowiedzialności zbiorowej. :wink:

Jest czas, aby to uściślić.
@Grzegorz, uzupełnij zapis, aby wszyscy byli spokojni. :smo:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.05.2018 13:48

walp napisał(a):Jest czas, aby to uściślić.
@Grzegorz, uzupełnij zapis, aby wszyscy byli spokojni. :smo:

Uściśliłem, aczkolwiek ja bym się nie domyślił, że w poprzedniej formie chodziło o nieważność wszystkich typowań czy odpowiedzialność zbiorową. :wink:
Ale, ok....jest jak ma być. :mrgreen:

Swego czasu w wątku o LM Kiepura pisał o jakimś elemencie Regulaminu, który mieliśmy rozważyć.
Kompletnie jednak nie pamiętam co to było, ale coś mi się kołacze po głowie, że może to być ważne.

Pamięta ktoś co to było?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone