Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2016 Francja- Komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rochu69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rochu69 » 21.06.2016 21:20

Jeszcze nikt nie wygrał turnieju grając wszystkie siedem meczów super ,zawsze jest słabszy dzień, my już go mamy właśnie za sobą, następne cztery będą już spoko.Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2016 21:27

slawekkg napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Jestem cholernie smutny, że Polska wyszła z grupy z drugiego miejsca i zagramy w sobotę o godzinie 15 ze Szwajcarią :cry: :cry: :cry:

Ja tez bo bede wlasnie w drodze do cro. Może uda się gdzieś po drodze chociaż posłuchać :D

W doope jeża :| o 15 w sobotę będę siedział w kościelnej ławie na ślubie u kuzynki :lol:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 21.06.2016 21:30

anakin napisał(a):
Szpakowski nadal w "formie"- nie mieliśmy żadnej sytuacji bramkowej z Niemcami, za to Krychowiak jest niesamowicie przystojnym facetem.......... :roll:
I tak pierd....ł przez pięć minut. :evil:

Kurcze Hajto też jest w życiowej formie. Nasi zawodnicy przerzucili ciężar ciała na połowę rywala itp. a takich wyrzutów jest kilka w każdym meczu. To cud, że nie przypomniał ani razu zwycięskiego składu Kaiserslautern z 97 roku ;-). Wogóle odnoszę wrażenie, że czasami Pan Piłkarz Tomek Hajto nagrywa czapką wszystkich obecnych kadrowiczow i ich sukcesy...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2016 21:36

VONPLES napisał(a):CZECHY-TURCJA 0-1

Już 0:2 - chyba tylko Vjetar jeden punkt ma.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 21.06.2016 21:36

No i mogło być 2:1 dla Hiszpanii, i następne 3 punkty :evil: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2016 21:49

Dwa dla CRO jeden ESP
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 21.06.2016 21:49

elka21 napisał(a):No i mogło być 2:1 dla Hiszpanii, i następne 3 punkty :evil: :papa:

a teraz wpier... w drugą stronę parafrazując klasyka ;) i zachowując proporcję oczywiscie :lol:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 21.06.2016 21:49

Jest 2:1, ale nie dla tych co typowałam 8O :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2016 21:53

elka21 napisał(a):Jest 2:1, ale nie dla tych co typowałam 8O :D

roxi i te kiero blisko trzech punktów :wink:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 21.06.2016 21:54

Przy takich wynikach w grupie D, po naszej ewentualnej wygranej z Helwetami ćwierćfinał mamy z Chorwacją (chyba, że przegrają w 1/8 finału)

Zadzrosciłbym każdemu takiego meczu w konobie w Omisu chociażby oglądanego :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2016 22:08

No i po emocjach, jest dobrze. :)

Chciałbym przedstawić teraz moje propozycje do ewentualnego uzupełnienia regulaminu, w odniesieniu do kwestii, które poruszył Kiepura:

Kiepura napisał(a):Istnieje taka możliwość, że mecz zakończy się przed czasem i/lub zakończy się prawidłowo, ale wynik zostanie rozstrzygnięty w sposób regulaminowy. Powodów jest mnóstwo, gwałtowne nie dające się przewidzieć zajścia na trybunach :wink: , wpuszczenie nieuprawnionego zawodnika, zbyt mała ilość zawodników itd. Prawdopodobieństwo takich zdarzeń jest małe, ale jest.

W takich sytuacja wynik jest ustalany regulaminowo jako walkower 3:0.
Wynik jest wynik. Ale zabawa jest zabawa.
Czyli co ?
Honorujemy wynik zza zielonego stolika ?
Kasujemy mecz jako niebyły i wszystkie typy do kosza ?

Skłaniam się ku opcji drugiej jako będącej bardziej w duchu sportowej rywalizacji.

W sytuacji, kiedy mecz nie będzie rozegrany, albo zostanie przerwany z rozmaitych powodów, bądź zostanie przyznany walkower, wszystkie typowania dotyczące tego meczu zostaną anulowane. Chyba, że spotkanie zostanie powtórzone, wówczas wszystkie typy pozostają aktualne do rozegrania drugiego spotkania.
Kiepura napisał(a):Jest jeszcze jedna opcja nie jednorazowa a systemowa.
Drużyna rozgrywa ileś tam meczy zakończonych prawidłowo a potem wycofuje się lub/i jest zdyskwalifikowana.
I wszystkie jej mecze są wstecz zakwalifikowane jako walkower dla drużyny przeciwnej.
Co wówczas ?

W sytuacji, kiedy drużyna rozegra turniej bądź jego część, z następnie zostanie zdyskwalifikowana, wyniki rozegranych meczów przyjmuje się do punktacji. Późniejsze zmiany wynikające z protestów, kontroli antydopingowych, przyznanych walkowerów itp. nie zmieniają pierwotnie przyjętego do punktacji wyniku. Natomiast mecze zdyskwalifikowanego zespołu, które nie zostały rozegrane, nie będą brane pod uwagę, a typowania tych meczów anulowane.
---------------

Moim zdaniem, regulamin się sprawdza, ale powyższych kwestii nie braliśmy pod uwagę. :wink:
Ostatnio edytowano 21.06.2016 22:22 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2016 22:12

Chorwacja - Hiszpania 2:1
3 pkt - roxi i te kiero, reszta zero.

Czechy - Turcja 0:2
1 pkt Vjetar ma, reszta zero.

Wirtualne podium :wink:

sandomingo - 40 pkt

Alias21 - 33 pkt

DCK - 30 pkt
Janusz Bajcer - 30 pkt
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.06.2016 22:15

Włochy - Hiszpania w 1/8 - jak miło :lool:

walp - ja już tłumaczyłem, że to niewinna złośliwostka.
Zanim się weźmie coś na poważnie z tego co napisałem warto zerknąć na moje imię w avatarze.
W kwestiach regulaminowych zgadzam się z Tobą, dodałbym, że jeżeli mecz jest powtórzony to powinna być możliwość ponownego typowania.
Na Euro to ma mniejsze znaczenie ale w LM mecz może byc powtórzony za miesiąc i wiele może się zmienić np. kontuzje itd.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2016 22:18

Kiepura napisał(a):... dodałbym, że jeżeli mecz jest powtórzony to powinna być możliwość ponownego typowania.
Na Euro to ma mniejsze znaczenie ale w LM mecz może byc powtórzony za miesiąc i wiele może się zmienić np. kontuzje itd.

Słusznie, moim zdaniem.
Kiepura napisał(a):walp - ja już tłumaczyłem, że to niewinna złośliwostka.
Zanim się weźmie coś na poważnie z tego co napisałem warto zerknąć na moje imię w avatarze.

No widzisz, bo ja wszystko biorę na poważnie i nigdy się nie uśmiecham. :lol:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 22.06.2016 06:57

No to jeśli ogramy Szwajcarię (co będzie bardzo trudne) to zagramy z Chorwacją :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2016 Francja- Komentarze - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone