Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lpg na trasie słowacja-węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
endrju22
Plażowicz
Lpg na trasie słowacja-węgry

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrju22 » 28.08.2007 19:58

Jak jest z gazem na trasie przez słowacje i węgry?
Czy na słowacji gaz tak powszechny jak u nas?
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 29.08.2007 09:13

Tu troche jest o tym forum/viewtopic.php?t=17216
A tu masz też Chorwację jesli Cię interesuje http://www.proplin.hr/Autokarta_punionica.pdf
rafrob
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafrob » 29.08.2007 12:27

Witam
Niestety na Slowacji gaz nie jest tak popularny jak u nas, nie jest wszędzie. Oczywiscie znalazlem jak byla potrzeba ale w ktorejs z kolei stacji paliw. W innym temacie na forum masz namiary gps na stacje z gazem na tej trasie, mi sie przydaly. A zapomnialbym dodac, jak juz znalazlem lpg to musialem placic gotowka, nie przyjmowali kart. Na Węgrzech natomiast tankowalem na stacji BOL, zero problemow, platnosc karta. W chorwacji, prawie wszedzie lpg, wszystkie tankowania realizowane za pomoca karty.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.08.2007 14:26

Jak w zeszlym roku bylem na gazie w Chorwacji,a jechalem przez Slowacjie i Wegry,to nie bylo zadnego problemu z lpg na trasie Krakow-Zwardon-Zylina-Bratyslawa-Csorna-Szombathely....w Chorwacji prawie na kazdej stacji markowej jest lpg.
allos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) allos » 30.08.2007 08:07

Haweł napisał(a):Jak w zeszlym roku bylem na gazie w Chorwacji,a jechalem przez Slowacjie i Wegry,to nie bylo zadnego problemu z lpg na trasie Krakow-Zwardon-Zylina-Bratyslawa-Csorna-Szombathely....w Chorwacji prawie na kazdej stacji markowej jest lpg.

to super coraz bardziej przekonuję się żeby jechać z LPG a nie ON
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2007 10:43

Widzę że masz do wyboru LPG lub ON,ja bym wybrał ON,nie wiem jakimi autami dysponujesz ale po...
1-więcej miejsca w bagażniku
2-większy zasięg/mniej tankowań
3-nie musisz gorączkowo rozglądać się za gazem ,a w końcu jak trafisz to okaże się że nie ma i będziesz musiał dalej jechać na Pb
4-prawie żadna różnica w koszcie przejazdu ,biorąc po uwagę mniejsze spalanie ON
5-
....w Chorwacji prawie na kazdej stacji markowej jest lpg.
prawie ,robi wielką różnicą
Ja jeżdżę na LPG ale gdybym miał wybór ,wybrałbym ON
Decyzję zostawiam tobie
rafrob
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafrob » 31.08.2007 21:52

Ja wrociłem niecale 2 tygodnie temu z Biogradu, cala trase w dwie strony, czyli około 3200 km zrobilem na LPG, a zbiornik mam nieduzy, przejezdzam na nim około 300 km.
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 01.09.2007 17:39

Zbiornik LPG starcza na ok 300-350 km, więc robię to w ten sposób, że tankuję blisko granicy w Polsce, potem w Bratysławie, a dalej, jadąc zachodnimi Węgrami można dojechać do CRO i tam zatankować.
Podobnie z powrotem: na granicy przy Węgrzech jeszcze w Chorwacji, a potem w Bratysławie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone