.png)
.png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo dobrze czyta mi się Twoją relację. Wprawdzie na razie nie chciałabym spędzać w takim miejscu wakacji, ale gdybym miała możliwość wyjechać dwa razy do roku na dłuższy i daleki urlop to chyba byłoby świetne miejsce na reset, czilałt czy jak to się teraz mówi. Bo na razie nie potrafię sobie odmówić na urlopie zwiedzania "na wariata".W razie czego wiem gdzie szukać szczegółowego przewodnika z uroczą mapką
.
Hercklekot napisał(a):Hmmm, no ciekawe. Może dziadkowi z OPG już się nie chce... (nie chciał sprzedać wina ???). Zawód. Specyficzne miejsce. Całe szczęście jakieś konoby są jeszcze na podorędziu.
ruzica napisał(a):Nadrobiłam zaległościBardzo przyjemne to Lastovo, ja na razie co prawda nie jestem gotowa na aż tak niszowe
wyspy, ale jako miejsce do zamieszkania na emeryturze pasuje mi w sam raz
maslinka napisał(a):Szkoda, że tak wyszło z OPG Podanje (mogłoby być smacznie), ale nie dziwię się. Też bym nie dała zarobić takiemu gburowi
.png)
.png)
.png)
.png)
. A naleweczka ( albo destylat) z fenkułu też by mi posmakował, bo lubię anyżkowe. Konoba naprawdę godna, no i w końcu ktoś uratował opinię lastowskim konobarom i gospodarzom. Zaraz się dokładniej w menu wczytam. .png)
Marsallah napisał(a):P.S. Zdjęcia u mnie wyświetlają się w pionie, nie mam pojęcia, czemu po wrzuceniu na forum niektóre "kładą się" na bok...
.png)
.png)
Katerina napisał(a):To ja przesyłam fotkę ziela z Visu - motar kuhany, czyli na ciepłoDo tego pljeskavica z hobotnicy
![]()

.png)
I nawet wiem, w której konobie jadłaś te specjały. Konoba Koluna w Komižy. Mam racjęPoznałam po talerzu

.png)
Hercklekot napisał(a):Doceniamy, doceniamy, a w szczególności ten przemycony cytat z "Czarnych Słońc" (mój ulubiony od zawsze Kult!)..
Hercklekot napisał(a):A naleweczka ( albo destylat) z fenkułu też by mi posmakował, bo lubię anyżkowe. Konoba naprawdę godna, no i w końcu ktoś uratował opinię lastowskim konobarom i gospodarzom.
Hercklekot napisał(a):Zaraz się dokładniej w menu wczytam.
maslinka napisał(a):Marsallah napisał(a):P.S. Zdjęcia u mnie wyświetlają się w pionie, nie mam pojęcia, czemu po wrzuceniu na forum niektóre "kładą się" na bok...
Pionowym zdjęciom trzeba zmienić rozmiar (do 450 x 600) w Paint'cie. Tak mi doradziła Katerina i działa
stpman napisał(a):Podejrzewam, że obecnie życie na tej wyspie jest ciężkie i drogie. Jedyny kontakt z "cywilizacją" zapewnia chyba szybki katamaran do / ze Splitu.
stpman napisał(a):P.S Marshall czy przy szutrowej drodze ze Skrivenej Luki do Ubli jest nadal takie stare zagracone gospodarstwo z mnóstwem złomu i jakimś starym autem?
Zrobiłeś może temu zdjęcia?
Katerina napisał(a):Ależ będę miała do nadrobienia po powrocie
Najlepsze jednak było lastovske zelje!
To ja przesyłam fotkę ziela z Visu - motar kuhany, czyli na ciepłoDo tego pljeskavica z hobotnicy
![]()
stpman napisał(a):Generalnie całe Lastovo wygląda trochę tak: "panie... lepiej to już było..."
Powrót do Nasze relacje z podróży