napisał(a) Marsallah » 06.09.2018 07:04
stpman napisał(a):Mogę się jeszcze gdzieś w ostatnim rzędzie dosiąść i zerkać nieśmiało?

A może z głębokim smutkiem, że mamy wrzesień a ja nie jadę w tym roku do Chorwacji? Jejku wolę o tym nawet nie myśleć... Tak mi smutno się robi...
Zapraszam

I rozumiem Twój ból - 4 lata temu sami zaliczyliśmy roczną przerwę od Chorwacji - nie z braku chęci, a z powodu remontu. Inna sprawa, że nie wiem, czy za rok nie zrobimy sobie przerwy od crowakacji, tym razem na własne życzenie...
stpman napisał(a):Miałem niewątpliwą przyjemność odwiedzić Lastowo w zeszłym roku w drugiej połowie września. Tyle tylko, że my wyskoczyliśmy na jednodniowy wypad z... Orebicza

a po wyspie poruszaliśmy się wypożyczonymi rowerami

No tak, jasne! To od Ciebie dowiedziałem się, że z Ubli do Skrivenej Luki nie dojadę tą "dolną drogą"

Pamiętam... Ale wiesz, że widziałem jeden samochód, jak nią popylał?

Pewnie miejscowy - obserwowałem go z heliodromu k. Homu.
stpman napisał(a):Wyspa jest inna... Niby nie zachwyca, a jednak zachwyca... Niby nic specjalnego a jednak człowiek nie umie zapomnieć... Takie dziwne miejsce

Jest INNA - to dobre stwierdzenie. Ja po 2 tygodniach potrafię nazwać, co mnie w niej zachwyca, a co w niej przeszkadza...ale zostawię do do czasu podsumowania.
stpman napisał(a):Czy bym pojechał tam na wakacje? Oj chyba nie... Za daleko, za droga podróż z autem, zanudzilbym się na śmierć po 3 dniach

Jak za daleka? Przecież na Peljeszczak jedzie się dalej

A te 4,5 h na promie to już relaks z zimnym piwkiem i widokami
stpman napisał(a):Czekam na dalszą część

i cichutko liczę, że odwiedzę jeszcze Vis i Hvar i Dalmację będę miał "zaliczoną"
Vis koniecznie - tam się na pewno nie zanudzisz. Hvar - nawet się nie wypowiem, bo mnie akurat "w kolekcji" Hvaru - póki co - brakuje, zresztą z dalmatyńskich wysp nie tylko jego - nie byłem też na Šolcie, Dugim Otoku i wszystkich tych mniejszych wyspach w okolicy Zadaru.