Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którą wyspę polecacie: Losinj czy Krk

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 08.04.2012 21:02

witia napisał(a):Ja od 2006 spędzam wakacje w Veli :)
Zauważyłem, że jesteśmy jednymi z niewielu miłośników tej wyspy. Również jeździmy w lipcu (jako dj weselny mam ten miesiąc nieco "luźniejszy"). Zwykle wybieramy 2 środkowe tygodnie, w tym roku musieliśmy zmienić na 2 pierwsze.
Ponieważ jest to takie moje małe "miejsce na ziemi", specjalnie nie polecam zbyt nachalnie :wink:

A jak w tym roku?
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 12.06.2012 15:29

Hej,
Przepraszam, że odpowiadam tak późno. Do niedawna nie wiedziałem w ogóle czy w tym roku pojadę...
W marcu kupiliśmy większe mieszkanie. Kapitalny remont, nowe meble itp. spowodowały dość poważną dziurę budżetową :)
Na dodatek tuż po przeprowadzce, w połowie kwietnia, musieliśmy pożegnać naszego 17 letniego przyjaciela, kundelka Smyka :cry:
Jakby tego było mało, miesiąc później, po długiej chorobie zmarł mój teść :cry:
Jak widać, nie było kiedy cieszyć się z nowego mieszkania. O planowaniu wakacji to już nawet nie wspomnę...
Aaaa... jeszcze lipcowe Młode Pary poprzesuwały terminy, a ja wiedząc, że nie jedziemy przyjąłem rezerwacje weselne na 14, 21 i 22 lipca (czyli nasz tradycyjny termin wakacyjny).
Ale...
Jednak nie wytrzymałem :D
30 maja zrobiłem rezerwację :D
Tym razem bardzo krótko (tylko 9 dni pobytu). Jedyne wolne "widełki" były między weselami 30 czerwca i 14 lipca. Hotel miał wakaty do 11 lipca.
W tym roku zdradzam Veli :cry: (ale za rok wrócę na pewno bo to moje "miejsce na ziemi").
Tegoroczne wakacje będą na Korculi, dokładnie tu http://www.hotel-feral.hr/en
Tam spędziliśmy nasze pierwsze 5 razy w Chorwacji.
Chociaż Brna to nie Veli, to jednak bardzo się cieszę :)
I jeszcze jedno: żona rozpoczęła w ubiegłym roku studia i ma sesję do 1 lipca włącznie. A ja chcę już pierwszego wyjechać... Jeszcze nie znamy terminów wszystkich egzaminów (mam nadzieję, że ostatni będzie 30 czerwca :) ).
Trochę to wszystko na "wariackich papierach"... ale co tam :wink:
Pozdrawiam
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 19.06.2012 07:19

witia napisał(a):Hej,
Przepraszam, że odpowiadam tak późno. Do niedawna nie wiedziałem w ogóle czy w tym roku pojadę...
:wink:
Pozdrawiam

Współczuje wam, ja w zeszłym roku przeżywałm to samo co twoja żona :(

A co do wakacji, to świetnie że jedziecie , a i miejsce Ciekawe, ja od kilku lat też myśle o zmianie miejsca, ale jak przychodzi co do czego to robię rezerwację i już sie nie zastanawiam nad zmianą.

13 lipca pozdrowię od Ciebie Losnji.

Pozdrawiam
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 19.06.2012 08:51

Dzięki :)
To wychodzi na to, że gdzieś się będziemy po drodze mijali...
Gdyby nie te nasze "przygody", to mielibyśmy okazję się spotkać na Losinj (jeszcze w styczniu planowałem wakacje w terminie 10 - 24 lipca).
Może w przyszłym roku? Byłoby mi bardzo miło, bo z tego co pamiętam mamy podobną filozofię spędzania wakacji :)
Wiesz, ta zmiana miejsca ma też swój mały plus: po dłuższej "rozłące" chętniej będziemy do Veli wracali :)
Udanych wakacji :)
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 19.06.2012 09:01

:)
Byłoby miło

Ja co roku jestem tam w drugiej połowie lipca, i jeśli nic się nie zmieni w przyszłym roku też będę.

Pozdrawiam,
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 20.06.2012 10:36

Już w sobotę, rowerkiem zwiedzam Mali i Veli Losinj.... :D :D :D
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 20.06.2012 11:19

Proszę tu nie drażnić... :wink:
Udanych wakacji :) :papa:
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 21.06.2012 12:55

ja właśnie piszę z tarasu apartmana w Mali Losinj :) pogoda super! o godz. 08:00 rano średnia temperatura z ostatnich 7 dni to 24 stopnie...
wracamy (niestety) w Niedziele, 25.06.
Polecam fish picnic na statku Grota. Cena 180kn z wyzywieniem, dzieci do lat 10 gratis, do lat 15 50kn z wyżywieniem.

Pozdrav!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Którą wyspę polecacie: Losinj czy Krk - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone