p.s.jadę tą trasą 18 sierpnia około 18-stej z Cieszyna
.png)
.png)
.png)
ewa.krakuska napisał(a):
...niezła droga to Chyżne, Sahy, Budapeszt, dalej autostradą już nad Adriatyk - płacisz winietki za Słowację i Węgry.
Gdybym dzis wyjeżdzała to pojechalabym wlasnie tą ostatnią drogą
.png)
leganza napisał(a):ewa.krakuska napisał(a):
...niezła droga to Chyżne, Sahy, Budapeszt, dalej autostradą już nad Adriatyk - płacisz winietki za Słowację i Węgry.
Gdybym dzis wyjeżdzała to pojechalabym wlasnie tą ostatnią drogą
A na jakie opłaty trzeba się szykować jadąc tą trasą i gdzie kupić winiety?
Jedziemy za 2 dni z krakowa właśnie tą trasą (tak myślę...
Nie chce jechać po górzystych słowackich serpentynach z prędkością 50 km/h.
.png)
.png)
radek1234 napisał(a):witam. tydzien temu wrocilem z chor,po raz pierwszy od 12 lat nie pojechalismy przez czechy,austrie,slowenie.wybralismy slowacje i wegry,znajomi mowili ze dobra droga i 100km krocej.faktycznie jadac przez zyline,bratyslawe,Szombathely po csorna. na slowacji autostrada 10euro na miech ,autostrady dobre wegry zdecydowalismy przejechac bez autostrady i powiem szczerze ze jedzie sie super fajne widoczki przez stare wzie droga szeroka i pusta 90-100km/h ciagle poza miastem i 0 patrolu wiec jest ok wieczorem mozna sie uczepic jakiegos polskiego tirowca to mozna bezpiecznie jechac te 90:PP sa roboty chyba na 3 odcinkach ale nie czeka sie dlugo:P .ominelismy w sloweni autostrade ale oznaczenie jest takie ze masakra jak to mowi moj tata "na sloweni wszystkie drogi prowadza na autobane" i to prawda : DDD w w chor spoko przed lucko byl sztal do bramek jakies 1,5h sie stalo
pozdro
.png)
artekkavs napisał(a): Dokładam trochę kilometrów, ale mając i tak w planach zakup winietki słowackiej postanowiłem jechac autostradami bezproblemowo od ziliny az po sam cel koło Zadaru.
Mam nadzieję że wybrałem odpowiedzią trasę...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi