napisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 13:28
alpin napisał(a): Za taką sumę to można naprawdę egzotyczne wakacje spędzić

.
konkretnie gdzie?
Ale jak bym miał wydać 16 tysięcy złowych na wakacje w Chorwacji to bym wolał polecieć z żoną na miesiąc do Tajlandii i niczego by nam nie brakowało....a wiem bo byłem 3 tygodnie i wydałem dużo mniej niż 16 tysięcy niczego sobie nie odmawiając

Znajdz mi Tajlandie na 2 tyg. w cztery osoby za 16 tyś. wylot w styczniu może być z Niemieckiego lotniska, ja narazie oferty poniżej 1300 euro od osoby nie mam, wylot z Frankfurtu.
Jeśli masz dostęp do takich ofert to proszę o namiar, jestem w stanie zapłacić prowizje dla ciebie.
Prosze potraktować moją prosbę poważnie.
Sam sobie zorganizuj taką miesięczną eskapadę do Tajlandi

Najtanszy lot na sierpien to 1881 zl (w jedna strone) lot z Krakowa linie Lufthansa, dzienne wydatki w Tajlandii mogą ograniczyć się do 20-30 USD , jeśli tylko będziemy wybierać tańsze noclegi oraz jeść i podróżować jak miejscowi.Jeżeli będziemy korzystać z klimatyzowanych pokoi hotelowych i taksówek oraz jadać w restauracjach, musimy liczyć się z kosztami ok. 40-50 USD dziennie. Osoby pragnące bardziej ekskluzywnych warunków mogą pozwolić sobie na pewną dozę luksusu już od 100 USD.
Piwo w restauracji – ok. 60-80 baht (2-3 USD)
Piwo w sklepie – ok. 45-60 baht (1,5-2 USD)
Obiad w taniej restauracji – ok. 60 baht (2 USD)
Trzydaniowy obiad dla dwojga w restauracji średniej klasy – ok. 500 baht (17 USD)
Posiłek typu fast food – ok. 140 baht (5 USD)
Posiłek na ulicy – około 30-40 baht (1-1,5 USD)
Woda mineralna 1 litr – ok. 15 baht (0,5 USD)
Pepsi 0,33 – ok. 15 baht (0,5 USD)
Pojedynczy bilet (transport lokalny) – ok. 20-50 baht (mniej niż 2 USD)
Przejażdżka tuk-tukiem – 30-100 baht, w zależności od odległości (1-3 USD)
i po co przepłacać z biurami turystycznymi