Osobiście mam wkalkulowane ryzyko jadąc w sobotę ale chyba więcej przez MLP w sobotę na Krk czy Istrię nie pojadę
.png)
.png)
walczy napisał(a):Wróciłem wczoraj (niedziela) z Pagu w okolice Poznania, ogólnie bezproblemowo.
Lucko, Sv Rok bezproblemowo, żadnego spowolnienia. Wiedeń lekkie spowolnienia, ale bez korków (patrz niedziela)
Granica SLO-HR byłem około 8.30 rano 15 minut oczekiwania. Ale w przeciwną stronę do CRO był korek na 2-3 km i minimum godzinę
Największe zatwardzenie to jak zwykle droga Wrocław Poznań - nienawidzę tej drogi, z desperacji odbiłem w bok i pojechałem przez Gostyń.
Ale największym wydarzeniem był boczny wiatr po na Pagu i do tunelu Sv Rok, miotało samochodem a na tablicach świetlnych wyświetlało się ograniczenie do 40 kmh i naprawdę szybciej się nie dało !
Pozdrav
.png)
.png)
kropi napisał(a):Lućko ominiesz zjeżdżając wcześniej na pas do płatności kartami, było wałkowane 100x i sprawdzane z 1000![]()
![]()
.png)
ed 23 napisał(a):Witam .Zamierzam jechać do Chorwacji z 29 na 30 lipca pod Split .Na objeżdzie M L P będę ok godz.1 lub 2 w nocy i mam dylemat czy jechać normalnie na granice czy wybrać dalszy objazd na Ormoż Varażdin .Pozdrawiam
.png)
ed 23 napisał(a):Witam .Zamierzam jechać do Chorwacji z 29 na 30 lipca pod Split .Na objeżdzie M L P będę ok godz.1 lub 2 w nocy i mam dylemat czy jechać normalnie na granice czy wybrać dalszy objazd na Ormoż Varażdin .Pozdrawiam
.png)
RadamiaN napisał(a):kropi napisał(a):Lućko ominiesz zjeżdżając wcześniej na pas do płatności kartami, było wałkowane 100x i sprawdzane z 1000![]()
![]()
To fakt. Niestety nadal jest bardzo duża grupa ludzi, którzy sami sobie robią korowód jadąc na bramki gotówkowe.
Niedziela godzina 13 bramki karciane ZERO samochodów, bramki gotówkowe dobre 2km zatwardzenia... tylko po co?
.png)
instal napisał(a):Witam, planuję wyjazd w sobotę o godzinie 10 rano.
Powrót będzie o godz. 18 również w sobotę, tydzień później z wyspy Pag.
Co myślicie o tej trasie??
Inorwocław > Gliwice > Ostrawa > Bytca (E75), (E58) > Bratysława (M15) (M86) > Letenye > Zagrzeb > Karlovac > Split
Proszę o pomoc, gdyż jadę pierwszy raz i nie wiem
.png)
kropi napisał(a):instal napisał(a):Witam, planuję wyjazd w sobotę o godzinie 10 rano.
Powrót będzie o godz. 18 również w sobotę, tydzień później z wyspy Pag.
Co myślicie o tej trasie??
Inorwocław > Gliwice > Ostrawa > Bytca (E75), (E58) > Bratysława (M15) (M86) > Letenye > Zagrzeb > Karlovac > Split
Proszę o pomoc, gdyż jadę pierwszy raz i nie wiem
Trasa ok, w tym wariancie potrzebujesz winietek na CZ, SK i H, mimo to proponowałbym granicę H/HR przekroczyć starym przejściem, albo śmignąć na Mursko. Przejścia autostradowe co do zasady się przytykają w soboty.
Inna opcja - za granicą czeską wjeżdżasz na obwodnicę Cieszyna i przez Mosty u Jablunkova dobijasz do słowackiej autostrady bez czeskiej winiety. Słowacka droga jest lepszej jakości, a tam na Bratysławę w Czechach są takie okropne płyty.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi