napisał(a) chinchinka » 30.07.2011 06:19
Witaj,
rowniez wyjezdzamy z rodziną w czwartek na noc, tą samą trasą co Ty i z tym samym planem..czyli najpierw Plitwickie jeziora,tam poszukamy noclegu,a pozniej dalej na dalmacje środkową do Omisa.
Mam nadzieje ,ze korkow nie bedzie, w zeszlym roku jechalismy tez na noc i tez z czw/pt , trasa czysta,bez przeszkod
////////
Chcemy ominąć Slowenską płatną autostrade,bo troche szkoda 30E za 70km jazdy, ale liczymy na mapy i nawigacje:-)
byc moze gdzieś na stacji się miniemy:))))
szerokosci
Nie tylko, jeszcze nigdy nie byłem na/w Chorwacji, korków brak :D
A tak poważnie, to wyjeżdżam w czwartek za tydzień ok. godziny 19-tej. Jadę trasą Bielsko-Biała, Zwardoń, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor i chciałbym na spokojnie dojechać do Plitvickich J. w piątek przed południem. Trochę pozwiedzać, znaleźć nocleg i z rana w sobotę ruszyć w okolice Splitu (Kastela). Czy ze znalezieniem noclegu w okolicach Plitvickich Jezior nie będzie problemu? Czy wyruszając w czwartek ustrzegę się korków na ww. trasie? Czy trasa na Budapeszt nie jest lepszą alternatywą? Czy sensowne jest omijanie Słoweńskiej autostrady i nie chodzi mi tutaj o oszczędności finansowe, ale o czas, ominięcie ewentualnych korków, komfort jazdy?
Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków.[/quote]