dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
https://www.google.pl/maps?q=43.282048, ... 1&t=m&z=16
I tym sposobem już się w kalendarzu wyjazdowym nie musisz wpisywać.

dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
.png)
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
kubelek1974 napisał(a):W tym wątku wszyscy się spieszą aby jak najszybciej dojechać bez korków i bez nie potrzebnych przestojów to po co jeszcze dodatkowo stawać i "tracić" czas w kolejkach na stacjach benzynowych lub denerwować się, że nie ma winietek (albo nie ma tych co my chcemy) na tej stacji i szukać na następnej tracąc cenne minuty na zakup winiety jak można już mieć to z głowy kupując w PL:). Nie wiem, tak się zastanawiam nie żebym był jakoś w pełni przekonany do przepłacania lub lobbowania cen PZM;) ale może warto zakupić w PL by dalej mieć spokój i ciąć do przodu.
Kwestia do przemyślenia lub policzenia...
.png)
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):Ceny PZMOT-u:
.png)
anakin napisał(a):dids76 napisał(a):O kurr..., wkleiłem nie tego linka. Tam winiet niestety nie kupisz![]()
![]()
![]()
Ależ ja wiem.![]()
Ale niewiedzący będą Cię potem po Sumartinie szukać, więc lepiej sprostuj.
.png)

dids76 napisał(a):Ps.z drugiej strony jak ktoś dopiero w Sumartinie będzie winiety szukał to już jest jakieś
130 zeta do przodu![]()
![]()
arb napisał(a):Niedaleko w przyszłości, Wiedeń:
- Guten Tag, wo haben Sie eine Vinette?
- Ale dids napisał że to dopiero w Sumartinie, tu mam wydruk z forum panie władzo!
.png)
dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Sama Słowenia to minimum 150 eurów jak płacisz "na miejscu, bo "na wynos" już 300![]()
Ale jaki szpan by był na forum, "Przejechałem na Brač autostradami i nie kupowałem winiet"
.png)
paulr napisał(a):dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Sama Słowenia to minimum 150 eurów jak płacisz "na miejscu, bo "na wynos" już 300![]()
Ale jaki szpan by był na forum, "Przejechałem na Brač autostradami i nie kupowałem winiet"
Idę o zakład że takich osób jest nie mało... jednym szkoda kasy, inni może nawet nie wiedzą że trzeba kupić, a część może i kupiła ale schowali do schowka....
Ale z 2 strony Ci co pytają jak objechać autostradę a Słowenii bo 30E to dużo, a kupują winiety przez PZM gdzie przepłacają o przejazd autostradą w Słowenii w jedną
.png)
Michalm2012 napisał(a):paulr napisał(a):dids76 napisał(a):anakin napisał(a):Ale może nie pisz......ile do tyłu (ewentualnie).
Idę o zakład że takich osób jest nie mało... jednym szkoda kasy, inni może nawet nie wiedzą że trzeba kupić, a część może i kupiła ale schowali do schowka....
Ale z 2 strony Ci co pytają jak objechać autostradę a Słowenii bo 30E to dużo, a kupują winiety przez PZM gdzie przepłacają o przejazd autostradą w Słowenii w jedną
Pewnie nie jechałeś przez Słowenię i nie wiesz że tam są bramki z kamerami i jak nie masz winiety to czeka na Ciebie patrol strażników.
Czasem opłaca się nie kupować winiety słoweńskiej, żeby całej autostrady nie przestać w korku.
Ja sobie chwalę kupno winiet przez Pz-mot, bo jadąc na gazie i tak mam 5 tankowań-postojów po drodze a jeszcze doliczyć postoje po winiety?
Każdy zrobi jak chce po to jest to forum żeby sobie zaplanować przejazd i postoje.
Michalm2012 napisał(a):
Pewnie nie jechałeś przez Słowenię i nie wiesz że tam są bramki z kamerami i jak nie masz winiety to czeka na Ciebie patrol strażników.
Czasem opłaca się nie kupować winiety słoweńskiej, żeby całej autostrady nie przestać w korku.
Ja sobie chwalę kupno winiet przez Pz-mot, bo jadąc na gazie i tak mam 5 tankowań-postojów po drodze a jeszcze doliczyć postoje po winiety?
Każdy zrobi jak chce po to jest to forum żeby sobie zaplanować przejazd i postoje.