.png)
.png)

.png)
piekara114 napisał(a):Zależy jak masz godziny my lotów, bo może się okazać, że nie 2 dni wycięte z życia, ale i tak 2 dni w plecy.
.png)
leswac napisał(a):Moi Drodzy
sezon turystyczny zawsze co roku jest "inny" zwłaszcza jego szczyt więc miesiące lipiec i sierpień są najgorsze z uwagi na ilość turystów a przede wszystkim przełom lipca i sierpnia. Więc nie przewidzimy co będzie w temacie korków i jak dynamiczna będzie sytuacja na trasie zwłaszcza okolice Lućko i Macelij........duży plus że nie ma przejść granicznych.![]()
ja natomiast od kilku lat praktykuje być na Lućko i Macelij w okolicy godzin 22.00-01.00. I od kilku lat nie mam problemu z korkami![]()
wyjazd z Poznania około 10.00 i bez napinki "podróż za jeden uśmiech" tak aby trafić na Lućko i Macelij w przedział godzinowy wyżej wymieniony. Do tej pory zawsze przejazd był płynny i szybki bez najmniejszych problemów i zbędnego stania.![]()
ten sposób sprawdzał się u mnie jeszcze jak były przejścia graniczne i nie było strefy Shengen.
.png)
No to lux. Bo może być i tak, że wylot o 20, a powrót o 8 rano, więc i tak tcyh dwóch dni z tygodnia nie ma....adamosos napisał(a):ale jak w plecy ??piekara114 napisał(a):Zależy jak masz godziny my lotów, bo może się okazać, że nie 2 dni wycięte z życia, ale i tak 2 dni w plecy.
loty są rano w niedzielę, z Katowic ~6:00 a z Zadaru ~8:00, ale odpada ~2x12h w samochodzie .
te kiero napisał(a):leswac napisał(a):Moi Drodzy
sezon turystyczny zawsze co roku jest "inny" zwłaszcza jego szczyt więc miesiące lipiec i sierpień są najgorsze z uwagi na ilość turystów a przede wszystkim przełom lipca i sierpnia. Więc nie przewidzimy co będzie w temacie korków i jak dynamiczna będzie sytuacja na trasie zwłaszcza okolice Lućko i Macelij........duży plus że nie ma przejść granicznych.![]()
ja natomiast od kilku lat praktykuje być na Lućko i Macelij w okolicy godzin 22.00-01.00. I od kilku lat nie mam problemu z korkami![]()
wyjazd z Poznania około 10.00 i bez napinki "podróż za jeden uśmiech" tak aby trafić na Lućko i Macelij w przedział godzinowy wyżej wymieniony. Do tej pory zawsze przejazd był płynny i szybki bez najmniejszych problemów i zbędnego stania.![]()
ten sposób sprawdzał się u mnie jeszcze jak były przejścia graniczne i nie było strefy Shengen.
jasne, jedynie jak masz app czy pokój dostępny od 14-15tej, to robi się problem, a nie wszyscy lubią "czekać" na plaży po takiej podróży;
z resztą co do przewidywań jak będzie po drodze pełna zgoda

.png)
piekara114 napisał(a):No to lux. Bo może być i tak, że wylot o 20, a powrót o 8 rano, więc i tak tcyh dwóch dni z tygodnia nie ma....adamosos napisał(a):ale jak w plecy ??piekara114 napisał(a):Zależy jak masz godziny my lotów, bo może się okazać, że nie 2 dni wycięte z życia, ale i tak 2 dni w plecy.
loty są rano w niedzielę, z Katowic ~6:00 a z Zadaru ~8:00, ale odpada ~2x12h w samochodzie .
.png)
.png)
.png)
MrMobutu napisał(a):
Nazajutrz 4-6 Wyjazd z hotelu prosto do Split'u i tutaj również liczę jakieś 10h, jak wygląda taka jazda krajówkami po wybrzeżu? Korkuje sie strasznie? Te 10h może być mało?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi