Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORKI - gdzie najwieksze?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szybbkki
Odkrywca
KORKI - gdzie najwieksze?

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 03.08.2008 13:35

Witam. Prosze o informacje ktore punkty w drodze do CRO sa najbardziej oblezone? Gdzie tworza sie najwieksze korki i w jakich godzinach? Droga przez Cz-Sk-H-HR-DUBROVNIK

Michal
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 03.08.2008 13:44

Jechałem ta drogą z centralnej Polski w dniach 18/19.VII do Cro i 1/2.VIII. do Polski. W stronę Chorwacji przez całą drogę super. dopiero od okolic Zagrzebia zaczęło się robi ciasno. Przed tunelem Mala Kapela korek 2,5 km /ok. 30-40 min/, dalej już luz. W drodze powrotnej przed tunelem Sv. Rok korek 8 km /ok.1-1,5 godz/, tunel Mala Kapela bez korka, natomiast kolejny zator na bramkach Lucko 7 km. Z komunikatów radia / II pr./ wynikało, iz w drodze do Cro przed obydwoma tunelami był korek cały dzień począwszy od 2,5 km, do 5 km od godzin południowych. Zaznaczam, iz zarówno droge do Cro, jak z powrotem pokonywaliśmy z piątku na sobotę, z tym że za pierwszym razem nocowaliśmy na Węgrzech, zaś droga powrotna bez noclegu. Pozdrawiam. :lol:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 03.08.2008 14:38

1.08-powrót z Chorwacji mijaliśmy tunele drogą na Gracac a potem starą jedynką do Karlovaca prawie pusto w Lucku może 3 samochody na granicy z 10 samochodów dalej do Zalakaros i bokami do Bratysławy i dalej do Cieszyna/pierwszy odcinek do Gracac widoki super i wysoko ale droga dobra 2 samochody na całej trasie trochę więcej od Plitvic do Karlovaca/ stanie w korkach w takiej sytuacji to absurd
WIKI
Podróżnik
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIKI » 03.08.2008 19:52

moglibyscie podac o jakiej porze mijaliscie tunele? czy w nocy 24:00 - 5:00 tez sa tam korasy?:)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.08.2008 21:16

Panowie - wszystko o korkach macie tutaj .
I nie ma po co zakładać nowych tematów, bo się moderatorzy wnerwią :D :D :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.08.2008 08:35

Wojan po części ma rację, jednak nie zamknąłem tego tematu z tego powodu, że w tym roku znacznie zmieniła się "sytuacja korkowa" z związku z wprowadzeniem opłat w Słowenii. Temat Niezawodnego w FAQ ostatnio był aktualizowany w styczniu tego roku, więc jest mocno zdezaktualizowany. Niezawodny ostatniego posta napisał na tym forum 17-06-2008, tak więc jeszcze przed sezonem i na temat korków na Route 86 niewiele na forum informacji.

Szybbkki, prosiłbym jednak o zmianę tytułu tematu, na coś związanego z korkami na Węgrzech 8)
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 06.08.2008 07:49

Witam,

To może i ja dorzucę swoje 3 grosze:

Jadąc tam 20.07 (niedziela) jedynym korkiem byla Mala Kapela - 2,3 km.

Jadąc z powrotem 03.08 (też niedziela) jedyny korek na wyjeździe z Cro do Słowenii, krótki ale na 2,5h stania. Natomiast w przeciwnym kierunku korek przed Mala Kapela - 8,5 km.

P.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 06.08.2008 08:34

1.08 zjazd w Maslenicy ok godziny 11.00 w ciągu dnia przejazd do Karlovaca bez Plitvic jazda wolna bo z przyczepą nie było korków płynny ruch trochę większy od okolic Plitvic potem za Karlovacem do Zagrzebia też ruch ale bez korków
granica spokój nocleg w Zalakaros przy basenach i powrót sobota puchy na drogach aż do Cadcy tu ulewa i tak aż do Cieszyna

generalnie po 3 tygodniowym pobycie Włochy-Chorwacja przejazd od Rijeki po Makarską stwierdzam najlepiej jeżdzi się w niedzielę brak ruchu brak korków autostrada od Zadaru po zjazd w Sestenovac puchy
jedyny korek na jaki natrafiliśmy podczas pobytu to przed Sibenikiem ok1/2 godziny
ja_rek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja_rek » 16.08.2008 20:00

Przestrzegam przed korkami jeżeli chcecie z Dubrownika pojechać do Czarnogóry i wrócić.
[/b]
Wielu Polaków mówiło mi o korkach więc wyjechałem ok. 7 rano 5.8.08r. i udało mi się względnie spokojnie przejechać (ok. 30 min.). W kolejce przede mną było kilka aut ale za mną już kilkanaście.

Koszmar był w drodze powrotnej z Czarnogóry do Dubrownika. Staliśmy w kolejce 5 godzin od 20 do 1 w nocy. W tym czasie przejechaliśmy kilka kilometrów na pierwszym biegu i kilkadziesiąt razy gasząc silnik.
biernus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biernus » 16.08.2008 20:10

Witam.
Jako, ze za miesiac planuje jechac pierwszy raz samochodem na Chorwacje... zaczalem studiowac forum. Trafilem na stronke z kamerami.

Jestem w szoku. Od rana!
http://www.hak.hr/rmt/?id=15
w tym miejscu jest KOREK. Fakt, ze idzie do przodu, ale to lekka przesada mija 12 godzin odkad zaczalem obserwowac co jakis czas i samochodow non stop MAX!. ?!?!?!?!
torkemada
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) torkemada » 18.08.2008 14:42

Masz na A1 dwa długie tunele jeden to Mała Kapela drugiego nie pamiętam na obu łącznie straciłem około 3 godzin.
Na granicy HR nie stałem (wjazd w niedzielę około 6 rano) ale jak wracałem (w sobotę około 6 rano) to Korek był aż do MARIBORU (wjeżdżałem do Słowenii z A2).
MASAKRA!!!!!!!!!!! 60km korka. :? :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.08.2008 15:13

torkemada napisał(a):Masz na A1 dwa długie tunele jeden to Mała Kapela drugiego nie pamiętam na obu łącznie straciłem około 3 godzin.
Na granicy HR nie stałem (wjazd w niedzielę około 6 rano) ale jak wracałem (w sobotę około 6 rano) to Korek był aż do MARIBORU (wjeżdżałem do Słowenii z A2).
MASAKRA!!!!!!!!!!! 60km korka. :? :(

A kto jeździ w łikend?? :):) 8O
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 19.08.2008 09:55

Ten kto chce być jak najdłużej w Cro, a od poniedziałku pracuje :P :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone