.png)
zbychuB napisał(a):KORCULA - Powracać czy nie. Co jest tam takiego aby choć raz się tam wybrać lub nigdy nie powrócić. ZAPRASZAM
.png)
.png)
.png)
zbychuB napisał(a):Bardzo się cieszę, że padła nazwa Zavalatica, tam właśnie wykupiliśmy apartament. Moje dotychczasowe doświadczenia z pobytu w Chorwacji mogę ocenić na piątkę z plusem. Po troszę cieszę się, że nikt z Was nie wypowiedział się negatywnie o tym terenie. Ale czy można wypowiadać się źle o Chorwacji, o ludziach, atmosferze i ślicznych okolicach. Podpowiedzcie mi, czy można wypożyczyć gdzieś w okolicy Zavalatica łódkę czy może ponton aby trochę popływać, chcę zabrać mały silnik spalinowy, na tyle mam jeszcze miejsca w samochodzie.
I jeszcze małe pytanko, .... po długiej drodze z centrum Polski, na wyspę promem ze Splitu czy może na maksa drogą poprzez półwysep?
.png)
daisykf napisał(a):Jeździmy na wyspę Korcule od kilku lat i jakoś nam się nie znudziła.
Muszisz tylko pamiętac , że od Ciebie zależy czy będziesz się nudził czy nie.
Ja osobiście polecam małą miejscowość Zavalaticę.
.png)
adriada napisał(a):A moze macie jakies namiary na apartament (2 osoby) na odludziu? :-) Na Korculi rzecz jasna. Jedziemy autem wiec odleglosci nam niestraszne (oczywiscie w granicy rozsadku ;-)
.png)
.png)
kobe74 napisał(a):na poczatku września bitwa morska na kanale peljesackim ........ i wiele wiele innych atrakcji .... Gorąco polecam
.png)
Rysio napisał(a):kobe74 napisał(a):na poczatku września bitwa morska na kanale peljesackim ........ i wiele wiele innych atrakcji .... Gorąco polecam
Możesz rozwinąć temat tej bitwy bo akurat w tym okresie będę się szwędolił w rejonie Korcula - PeljesaćMoże uda mi się zrobić mały fotoreportaż z tej bitwy, bo w torbie tele 300 mm leży i czeka na okazje
![]()
.png)
bjk napisał(a):Mam pytanie w sprawie korculi. Jedziemy w ciemno 08.08 i chcemy złapać coś na miejscu - z tego co rozeznałam temat, to nie powinno byc większego problemu. Ale mam pytanie czy na korczuli jest jakiś kemping lub ośrodek gdzie jest boisko do plażówki, rowerki wodne, zjeżdżalinie dla dzieci. Lubimy ustronne miejsca na zakwaterowanie i ustronne plażę, ale dobrze byłoby wiedzieć, w jakiej miejscowaości jest trochę cywilizacji. Proszę o podpowiedzi na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrawiam - Basia.
.png)
bjk napisał(a):Czy joś mi podpowie?? Please.bjk napisał(a):Mam pytanie w sprawie korculi. Jedziemy w ciemno 08.08 i chcemy złapać coś na miejscu - z tego co rozeznałam temat, to nie powinno byc większego problemu. Ale mam pytanie czy na korczuli jest jakiś kemping lub ośrodek gdzie jest boisko do plażówki, rowerki wodne, zjeżdżalinie dla dzieci. Lubimy ustronne miejsca na zakwaterowanie i ustronne plażę, ale dobrze byłoby wiedzieć, w jakiej miejscowaości jest trochę cywilizacji. Proszę o podpowiedzi na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrawiam - Basia.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne