Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORCULA - powracać czy nie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.08.2007 13:43

Postanowilam podrazyc troche temat Korculowy. Wyjazd bardzo niedaleko, a ja ciagle mam metlik w glowie, na forum niewiele konkretow.
Chodzi mi o wyspe Korcula (a nie miasto, bo tu jestem pewna co trzeba zobaczyc).
Moze ktos kto byl poleci miejsca warte zobaczenia, moze jakies punkty widokowe...?
Z gory serdecznie dziekuje i z niecierpliwoscia czekam na wpisy :roll:
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 11.08.2007 21:53

AniaJ. napisał(a):Postanowilam podrazyc troche temat Korculowy. Wyjazd bardzo niedaleko, a ja ciagle mam metlik w glowie, na forum niewiele konkretow.
Chodzi mi o wyspe Korcula (a nie miasto, bo tu jestem pewna co trzeba zobaczyc).
Moze ktos kto byl poleci miejsca warte zobaczenia, moze jakies punkty widokowe...?
Z gory serdecznie dziekuje i z niecierpliwoscia czekam na wpisy :roll:

Jeżeli chodzi o wyspę to warto wybrać się do Vela Luki tam jest kilka fajnych tras pieszych. Warto wysloczyć piękna trasą widokową do Vela Spilji to grota neolityczna. Po drodze fantastyczne widoki na zatokę i miasteczko. W drodze do VL warto zatrzymać się w miejscowości Blato gdzie jest piękna lipowa aleja i kilka ciekawych winiarni:) Dobrym punktem widokowym w tej okolicy jest Hum wzgórze z twierdzą. Pozdrawiam i gwarantuje świetne widoki:)
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 12.08.2007 08:08

Jestem wielkim fanem Korculi. We wrześniu będzie 6 raz.
Polecam:
1. Piękną trasę do Babiny (piekan zatoczka, domy jeszcze bez en.elektrycznej) Kierunek Blato- prigradica-Blato

2. Przepiękna zatoczka z kapliczką (taka miejscowa Częstochowa), w poblizu Zavalaticy.. Nazywa się Cavica każdy miejscowy wie jak dojechać.
Mozna od strony lądu lub lepiej morza.

3.Dla lubiących adrenalnę, trasa i pobyt w miejscowości Pupnacka Luka.(grota po drodze)
Ja jeżdzę sam. terenowym, ale osobowe tez dojeżdzają.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 20.08.2007 21:16

Troszkę na temat inscenizacji bitwy Marco Polo, która rozgrywana jest co roku z początkiem września na wodach okalających miasto Korczula:

http://www.surfclub.pl/galeria_bitwa.php

A tu link do zdjęć z wieczornej imprezy, która odbywa się po bitwie:
http://www.surfclub.pl/galeria_5wrzesien.php
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.08.2007 23:30

Dla jeszcze niezdecydowanych :wink: - w TVP3 :

"Światowiec - Korčula"

- sobota, 25 sierpnia 2007 godz. 15.00

- niedziela, 26 sierpnia godz. 00.30 (powtórka)

- wtorek, 28 sierpnia godz. 18.30 (powtórka na antenie TVP3 Kraków)

wiadomość: NOITRCH

Pozdraviam :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KORCULA - powracać czy nie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone