Dajcie znać
.png)
.png)
ivonka7 napisał(a):Cześć! Ostatnia wizyta w CRO 5 lat temu, w erze przed dziećmi. A dzisiaj decyzja o najbardziej spontanicznym wyjeździe. Google pokazuje, że PAG będzie idealnym kompromisem między bliskością a brakiem tłumów jakich szukamy. MY + 2 dzieciaków. Jako SPECÓW od Pag proszę Was o rozwianie moich wątpliwości związanych z tym regionem. Czy jest szansa na kwaterę przy linii brzegowej? (mile widziane namiary na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) i odrobinę zielonego cienia? Na które plaże warto się wybrać aby zobaczyć wszelkie oblicza Pagu?
Dajcie znać
.png)
.png)
.png)
marynamaj napisał(a):Witam, w tym roku będziemy w Sv Filip i Jakov ale na jeden dzień chcielibyśmy zrobić wypad na Pag mostem. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie z tej strony wyspy znajdziemy ładne plaże? Dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiam
. Ale tak na szybko to polecam Sv. Marija i Sv. Marko to najbliższe od miasta Pag i obydwie po drodze w nie dalekiej odległości..png)
darkdivinity napisał(a):Ok sprecyzuję trochę nasz wyjazd:
Wybieramy w sumie między Metajną a miastem Pag. Ja chcę Metajnę bo blisko do najpiękniejszych plaż, żona Pag bo jest starówka. W której miejscowości są tańsze noclegi w ciemno ? Jak pisałem interesuje mnie do 40 E.
Czy w Metajnie jest co robić wieczorem z dzieckiem ? Nasz wyjazd to standardowo plażing od 9 do oporu, szybka kawka w kwaterze, sjesta i wieczorem na miasto, obiadokolacja w konobie itp. Dziecko ma 5 lat więc też potrzebuje trochę atrakcji.
Novalja odpada z racji na jej imprezowy tryb.
.png)
.png)
darkdivinity napisał(a):Marosmaro, dzięki za odpowiedź.
Zawsze jeździłem do Vodic i tam znalezienie noclegu nawet na przełomie lipca/sierpnia nie było problemem. Ceny od 35 E się zaczynały.
Żona trochę marudzi że w Metajnie wieczorem się zanudzimy, lubimy długie spacery po starówkach do 00-1 w nocy. Także wybór pada na Pag. Myślisz że znajdę gdzieś (nie w centrum, wiadomo) kwaterę za 40 ojro ? Na plaże i tak będziemy jeździć, codziennie inna.

darkdivinity napisał(a):...
Żona trochę marudzi że w Metajnie wieczorem się zanudzimy, lubimy długie spacery po starówkach do 00-1 w nocy. Także wybór pada na Pag. Myślisz że znajdę gdzieś (nie w centrum, wiadomo) kwaterę za 40 ojro ? Na plaże i tak będziemy jeździć, codziennie inna.
.png)
darkdivinity napisał(a):Marosmaro, dzięki za odpowiedź.
Zawsze jeździłem do Vodic i tam znalezienie noclegu nawet na przełomie lipca/sierpnia nie było problemem. Ceny od 35 E się zaczynały.
.png)
.png)
marynamaj napisał(a):Witam, w tym roku będziemy w Sv Filip i Jakov ale na jeden dzień chcielibyśmy zrobić wypad na Pag mostem. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie z tej strony wyspy znajdziemy ładne plaże? Dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiam
.png)
No i właśnie, co człowiek to opinia. Was zauroczyło, mnie nie bardzo. Porównując do starówek Rabu, Korculi, hvarskich czy brackich miasteczek mizernie w mojej ocenie ten Pag wypada. Ani wąskich kamiennych uliczek, ani dalmackich domków, ani schodkówHabanero napisał(a): ... Jeżeli na plaże będziecie dojeżdżać,a żona lubi wieczorne spacery po urokliwej starówce i równie pięknej promenadzie, to polecam zdecydowanie miasto Pag. Tam nie sposób się nudzić. Codziennie coś się dzieje, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Nas to miasteczko zauroczyło...
namo, który rezyduje od jakiegoś czasu na Pagu donosił że przejezdna, nawet filmik wrzucał.Mikromir napisał(a): ... pojechaliśmy za Metajnę (wtedy droga szutrowa wokół zalewu była przejezdna, nie wiem jak teraz) ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne