napisał(a) walp » 19.02.2019 14:41
anakin napisał(a):walp napisał(a):Ani jedna, ani druga miejscowość, jakoś szczególnie nas nie urzekła, ale jeśli miałbym wybierać z tych dwóch, to Metajna. (chociaż już bardziej podobało mi się w sąsiedniej wiosce Zubovići).
(oj, narażę się Miłośnikom).
Masz stuprocentową rację Waldek.
Dziura , w której barany d......beczą.
Nie ma sensu w ogóle się tam zapuszczać.
Ja osobiście polecam wszystkim taką np. Bošanę, Povljanę czy Šimuni.
Lepsze plaże, jakaś cywilizacja, czyli po prostu
trendi, kul i dżezi. :wink
No z tym ostatnim zdaniem to absolutnie się nie zgodzę.
Jednak teraz przemawia przez Ciebie "troska", aby jak najmniej było tych, którzy będą przeszkadzać beczącym baranom w Metajnie.

I ja to rozumiem.
anakin napisał(a):margaryt napisał(a):Dzień dobry, chcę się doradzić, jako że serce skradł Półwysep Peljesac, a po drodze zajedziemy na Pag na 4 dni, gdzie się zatrzymać Metaja czy Mandre?
Pag po
Peljeszczaku?Nie sądzę żeby Ci się podobało.
To zupełnie inne klimaty.
My byliśmy na Pagu po
Peljeszczaku (choć nie bezpośrednio) i bardzo nam się podobało. To zupełnie inna Chorwacja. Pokazywałem znajomym zdjęcia z Pagu i byli zaskoczeni tą innością.
margaryt jak pisze, chce tam "wylądować" na krótko, więc raczej nie będzie eksplorował wyspy w większym zakresie.
Szukając miejscówki na pobyt, korzystałem z Twoich rad i zgadzam się z opinią, że miejscowości zwane przez mieszkańców wyspy Barbati - Vidalići, Kustići, Zubovići i Metajna, a szczególnie dwie ostatnie, to dobry wybór.