napisał(a) joso79 » 30.12.2017 22:30
piotrekbeti napisał(a):Napisz proszę kilka zdańz wraże n z pobytu w Dragicy i Povlji. U Sutjeski mamy być w Sierpniu. Może być na Priv
a mogę i tu

Povlja była wspaniała, pobyt wspominam doskonale. Oczywiście jeśli ktoś nie potrzebuje miliona sklepów, straganów, dyskotek itp. Miejscowość jest dość cicha, chociaż w lipcu było sporo ludzi. Villa Dragica leży w oddaleniu od portu, więc jest naprawdę bardzo spokojnie. Dojście do plaży wymaga pokonania kilku schodków, jak na zdjęciach, które zamieściłam. W apartamencie przyjemnie, czysto. Jedyny minus pod nami i obok mieszkały trzy rodziny Czechów, byli trochę głośni wieczorami, ich taras był akurat pod oknem naszej sypialni. Który macie apartament? My mieliśmy 2+2 i z trójką dzieci było ciasno. Ale nie narzekamy, przecież tam nie przesiadywaliśmy dniami. Pani Sutjeska była super, przynosiła nam pomidory, paprykę z ogródka, smażyła naleśniki i zachwycała się dziećmi, co było niezwykle przyjemne

na odchodne dzieci obdarowała słodkościami.
Do "miasta" chodziliśmy czasem naokoło Puntą, czasem tą ścieżką w prawo wychodząc z willi, parę razy mój mąż uparł się i szliśmy Brdanjakiem o matkooooo

ja najbardziej lubiłam wstać raniutko i sobie pójść spacerkiem tą ścieżką w prawo, przejść się po Povlji, zrobić zakupy, pooglądać miasteczko. Sama plaża to już chyba wszystko zostało napisane przez innych użytkowników. Kamyki są ostre, ale nie jakieś tragiczne, nie są to otoczaki. Plażowanie w Ticja Luka było megaprzyjemne ze względu na spokojną zatoczkę, brak fal, nie musiałam ciągle stać i pilnować dzieci.
Jedyne czego mi brakowało to piekarni i porządnego warzywniaka.