Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 29.01.2021 14:19

helen napisał(a):Zmiany w Orebić , Konsum zmienia się w Tommy, a obok powstaje drugi market, podobno Ribola.

Ten Konzum w sezonie to była mała porażka. Czasami już przed południem niektóre półki świeciły pustkami. Może jak będą dwa markety to sytuacja się poprawi.

Pozdrowienia.;)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 29.01.2021 14:34

wojstar napisał(a):Na placu przy parkingu przy marinie ma powstać Lidl i wielki hotel (już jest budowany).

Czyli parking zmieni się w "lidlowy"?

Pozdrawiam :papa:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 10.02.2021 18:50

Ktoś wie kiedy ten Lidl otworzą ?, po latach wracam na półwysep w tym roku... miło będzie po latach odwiedzić stare śmieci i zobaczyć co się zmieniło.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:20

yzedef napisał(a):Ktoś wie kiedy ten Lidl otworzą ?, po latach wracam na półwysep w tym roku... miło będzie po latach odwiedzić stare śmieci i zobaczyć co się zmieniło.

Gdzie ten Lidl miałby być.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 10.02.2021 20:26

Ural napisał(a):
yzedef napisał(a):Ktoś wie kiedy ten Lidl otworzą ?, po latach wracam na półwysep w tym roku... miło będzie po latach odwiedzić stare śmieci i zobaczyć co się zmieniło.

Uralku jeden post nad moim Masz info. Wszystko ma się odbyć w Orebic
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:31

yzedef napisał(a):
Ural napisał(a):

Uralku jeden post nad moim Masz info. Wszystko ma się odbyć w Orebic

W sezonie ma rację bytu ale po za sezonem nie bardzo. No ale im więcej jest marketów tym większa konkurencja i ceny przystępniejsze dla turystów.
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 11.02.2021 08:17

Z napisał(a):
damianisko5 napisał(a):Oby w tym roku było już normalnie. Czeka wizyta w Sarajewie odroczona w 2020. Wojstar - aby te plany się powiodły. Pozdrawiam.

Jak Sarajewo to obowiązkowo https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... 66&bih=625

Dzięki za namiary. Już wpisałem do obowiązkowego punktu zwiedzania połączonego z degustacją. Pozdrawiam.
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 11.02.2021 08:19

Ural napisał(a):

Na wcześniejszej stronie wstawiłem zdjęcie :)
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 11.02.2021 09:12

wojstar napisał(a):Dzięki za namiary. Już wpisałem do obowiązkowego punktu zwiedzania połączonego z degustacją. Pozdrawiam.

Nie chcąc tu robić OT, wysłałem Tobie pw.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 11.02.2021 13:19

Mam takie pytanie do częstych (albo i nie) bywalców półwyspu w sezonie (lipiec-sierpień), czyli w szczycie. Planuję sobie pobyt w Orebiciu (lipiec), a na powrocie przejazd przez BiH, więc wyjazd z Orebicia wcześnie rano. A moje pytanie dotyczy promu z Trpanj do Ploce, który odpływa o 9.00. Czy w szczycie sezonu nie ma problemu z wjazdem na ten prom? Czy są duże kolejki i trzeba być w Trpanj jakoś odpowiednio wcześniej?

Następny odpływa dopiero o 11.45., a to wielka strata czasu, więc nie chciałbym zostać na nadbrzeżu.
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 11.02.2021 16:36

niuniek napisał(a):
wojstar napisał(a):Dzięki za namiary. Już wpisałem do obowiązkowego punktu zwiedzania połączonego z degustacją. Pozdrawiam.

Nie chcąc tu robić OT, wysłałem Tobie pw.

Dzięki :)
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 11.02.2021 16:43

marekkowalak napisał(a):Mam takie pytanie do częstych (albo i nie) bywalców półwyspu w sezonie (lipiec-sierpień), czyli w szczycie. Planuję sobie pobyt w Orebiciu (lipiec), a na powrocie przejazd przez BiH, więc wyjazd z Orebicia wcześnie rano. A moje pytanie dotyczy promu z Trpanj do Ploce, który odpływa o 9.00. Czy w szczycie sezonu nie ma problemu z wjazdem na ten prom? Czy są duże kolejki i trzeba być w Trpanj jakoś odpowiednio wcześniej?

Następny odpływa dopiero o 11.45., a to wielka strata czasu, więc nie chciałbym zostać na nadbrzeżu.

W minione lato odpływałem promem o 6 czy jakoś tak (pierwszym) i była mała kolejka, wszystkich chętnych zabrali. Osobiście wolę jechać samochodem przez cały półwysep - to tylko 140 km np. do Medjugorie. A jeżeli chcesz wyjechać rano to warto się zastanowić nad zwiedzeniem zakładu produkującego sól z wody morskiej w Ston.
wojstar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 11.02.2021 16:53

stachan napisał(a):A, rozumiem :coool:

W Orebic będę od 31 lipca do 7 sierpnia. Ale kiedy wyjadę z Polski to nie wiem i nie wiem kiedy wrócę - jeszcze noclegi w BiH nie mam do końca dograne.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 11.02.2021 19:45

wojstar napisał(a):W minione lato odpływałem promem o 6 czy jakoś tak (pierwszym) i była mała kolejka, wszystkich chętnych zabrali. Osobiście wolę jechać samochodem przez cały półwysep - to tylko 140 km np. do Medjugorie. A jeżeli chcesz wyjechać rano to warto się zastanowić nad zwiedzeniem zakładu produkującego sól z wody morskiej w Ston.

Ston mam w planach w środku pobytu, razem z Dubrovnikiem.

W dniu wyjazdu chciałbym stracić jak najmniej czasu, bo mam dość ambitny plan (Medjugorje, Mostar, Jablanica, Jajce, Slapovi na Krupi, Banja Luka).
Z tego samego powodu wolałbym prom zamiast tracić czas na 2 granicach.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.02.2021 19:57

To jest mega zapchany dzień i wszystko na szybko.
9 prom, w Ploce o 10 i min 5 h samej jazdy. Do tego:
* Medjugorie w zależności co chcesz zobaczy to min. 20 min. sam kościół do 1h, jeśli jeszcze pod górę objawień podjedziesz. Jeśli wejście to jeszcze ze 2h dolicz.
* Mostar na szybko to 2 h, bez jedzenia.
Już masz godz.18. Bez posiłku. Reszta miejsc to tak mega na szybko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 416
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone