Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KLUB MIŁOŚNIKÓW PÓŁWYSPU ISTRIA

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 18.05.2025 15:13

AdamSz napisał(a):Godne to wszystko, a jednocześnie wchodzimy w rejony Chorwacji zindustrializowanej i dość nasyconej infrastrukturą drogową i przemysłową ... Dalej włosko, wenecko, a zwłaszcza habsburska Rijeka, to samo. Jak wiemy, miasto flagowe w tej części Chorwacji.... I Bakar to samo. Jakże turystycznie niedoceniany, a ma ten styl w swojej starej części //
....

Do tego na zachodnim wybrzeżu Istrii są świetne bardzo rozległe tereny zielone, a na nich ośrodki wypoczynkowe, hotele czy campingi - dla przykładu Katoro i Monterol koło Umagu, czy też Zelena Laguna w pobliżu Poreč. Wielość ścieżek rowerowych ciągnących się wzdłuż wybrzeża i możliwość wypożyczenia rowerów w prawie każdym ośrodku. Zachody słońca, które chowa się w morzu no i promy do Wenecji.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 18.05.2025 18:33

komaciek napisał(a):Właściwie wzdłuż całego zachodniego wybrzeża Istrii mamy weneckie miasta , począwszy od Kopru i Piranu w Słowenii. Będąc w okolicach Umagu polecam wybranie się do Piranu, miasto ma wszystko, można na nie popatrzeć z góry z tego miejsca https://maps.app.goo.gl/JAZgYYnHFHqH4JMs7), tam też można spróbować zaparkować. Można przespacerować się promenadą otaczającą miasto, potem wniknąć w jego wąskie uliczki. W mojej subiektywnej ocenie Piran jest w czwórce najładniejszych miast leżących po tej stronie Adriatyku. A na następne wakacje możesz spróbować wschodniego wybrzeża, całkiem odmiennego. Zielone zbocza góry Učka opadające do morza, Opatija - miasto o zupełnie innej architekturze, jedyne takie w całej Cro.

W tym roku podczas ferii zimowych odwiedziłem słoweński fragment Istrii i też się nim zachwyciłem. Koper i Piran były mi znane i wiedziałem czego się spodziewać. Natomiast zaskoczyła mnie Izola. Miasteczko niespodziewanie okazało się piękne i spokojne. W sezonie może miałbym inne odczucia z powodu ogromnej mariny ale wtedy bardzo mi przypadło do gustu.
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 19.05.2025 20:13

mchrob napisał(a): W tym roku podczas ferii zimowych odwiedziłem słoweński fragment Istrii i też się nim zachwyciłem. Koper i Piran były mi znane i wiedziałem czego się spodziewać. Natomiast zaskoczyła mnie Izola. Miasteczko niespodziewanie okazało się piękne i spokojne. W sezonie może miałbym inne odczucia z powodu ogromnej mariny ale wtedy bardzo mi przypadło do gustu.

W sierpniu Izola nie była oblegana przez turystów, po starówce można swobodnie spacerować. Nie ma dużych kompleksów hotelowych poza San Simon, ale ten jest położony z drugiej strony miasta. Nie ma też dużej ilości apartamentów.
Tak jak napisałeś - miasto jest urokliwe, ma klimat i jest jednym z tych miejsc na półwyspie, które z pewnością warto odwiedzić.
Jak będziesz następnym razem w tych okolicach - polecam jeszcze Muggię, Zaręczam, że Ci się spodoba. Klimat, widoki, do tego można kupić dobre wino, zjeść owoce morza i wypić wyborną kawę.
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 19.06.2025 06:25

Gdzie szukać noclegów na Istrii? Czy booking.com to dobry pomysł? Niestety nie mam wysokiego budżetu na wyjazd. Autem. Dopiero na sierpień. Nie byłem w CRO już 10 lat, zwykle jeździłem na południe, ale teraz chce zobaczyć Istrię.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 19.06.2025 18:05

Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 19.06.2025 19:00

Dzięki! Hvala!
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 11.07.2025 19:06

Jak ogarnąć noclegi na wrzesień w tych domkach w Fazanie?
Kto tym zarządza?
Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-07-11 200017.jpg
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 11.07.2025 19:16

Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 12.07.2025 22:09

Dzięki :proszedzieki:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KLUB MIŁOŚNIKÓW PÓŁWYSPU ISTRIA - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone