próbowałem dzis dowiedziec sie w jaki sposób przeliczane sa transakcje z Visa Elekt. niestety nikt nie umiał mi na infoliniach odpowiedziec..
ale dzięki Wam wiem że warto korzystać..
co do butów to od poniedziałku rarytas
Biedronka od 4.06.png)
Biedronka od 4.06.png)
.png)
właśnie dlatego sprzedają takie badziewie w marketach najlepiej do 15plnJanusz Bajcer napisał(a):Dzięki za infoale reklamować 15 zł nie myślę
![]()
szkoda przy tym nerwów, jak się buty rozlecą, pójdą do kosza![]()
.png)
ale te powinny być dużo lepsze, jak wynika z reklamy ,to można naśladować Jezusa....."do chodzenia po wodzie"chinek napisał(a):Bardzo wszystkim dziękuję za dotychczasowe porady
próbowałem dzis dowiedziec sie w jaki sposób przeliczane sa transakcje z Visa Elekt. niestety nikt nie umiał mi na infoliniach odpowiedziec..![]()
ale dzięki Wam wiem że warto korzystać..
co do butów to od poniedziałku rarytas![]()
![]()
Biedronka od 4.06
.png)
Bodzio napisał(a):mariusz29 napisał(a):Gumowce są o tyle dobre, że szybko schną...
Małe pytanko czy tye gumowe nie powodują otarć stóp?

.png)
Bodzio napisał(a):mariusz29 napisał(a):Gumowce są o tyle dobre, że szybko schną...
Małe pytanko czy tye gumowe nie powodują otarć stóp? Te z Biedronki ładnie wygladaja ale majac doświadczenia z Lidla w nim nie było oczywiście mojego rozmiaru 45
.png)
Hunter napisał(a):
Takie "gumowce" w ubiegłym roku miały moja żona i córka. Spisały się doskonale na skalistej plaży w Lumbardzie. W tym roku jadą z tymi samymi butami. Są całe i niezniszczone.![]()
Ja mam model bardziej podobny do tych jakie zaproponował chinek
I muszę przyznać, że po jednym sezonie odchodzi podeszwa.![]()
Mamy za to problem z naszą dwuletnią córką. Czy ktoś widział takie buty w rozmiarze 21
.png)
felder*eagles napisał(a):chinku, na 90% rozliczenie karty wygląda tak :
Kupujesz w sklepie za kuny, płacisz kartą Electron / Maestro/ Visa / MasterCard / AmericanExpress /Diners Club / JCB, whatever
bank sklepu rozlicza się z Visa albo Mastercard z kun na Euro albo USD, po kursie kupna / sprzedaży ( czyli 2% w plecy dla Ciebie )
Visa albo MasterCard rozlicza się z Twoim kontem z przechodząc z EUR / USD na złote po kursie oczywiście korzystnym dla banku a nie Ciebie ( następne 2%).
Bardzo mało prawdopodobne, ale rozliczenie może być bezpośrednio z waluty zakupów na PLN< ale nie liczyłbym na to w Chorwacji. Niektóre banki rozliczają bezpośrednio korony czeskie, słowackie, forinty na złote, kuna raczej nie.