Witam, wiem że w archiwum jest na ten temat trochę postów, natomiast są to dość stare informacje i nie do końca zbieżne z moim pytaniem, dlatego prosiłbym o nie usuwanie tematu, tylko o informację osób które w ten sposób podróżowały.
Chciałbym wyjechać w sobotę rano i przez Żilinę, Bańską Bystrą udać się do Budapesztu. Zakładam, że w Budapeszcie zjawię się około południa, gdzie chciałbym mniej więcej do 20:00 ekspresowo "polizać" miejscowego klimatu. Nastepnie o około 20:00 kierować się na E73 do miejscowości Paks, gdzie dalej przez Osijek, Sarajewo i Mostar do Makarskiej.
Teraz pytanie co z noclegiem? Czy od 20:00 wyjeżdżając z Budapesztu jechać do około 2:00 w nocy i przespać się w samochodzie(nad ranem kontynując podróż), czy też może gdzieś za Budapesztem zajechać do jakiegos taniego hotelu/kwatery i rano kierować się na HR- tymbardziej, że pokój w Makarskiej mamy od niedzieli 12:00 w południe. Dodam, że celowo wybrałem taką trasę, ponieważ w tych stronach nigdy nie byłem i jestem ciekaw jak wygląda np. Sarajewo, które pamiętam tylko z tv z relacji z olimpiady jako dziecko:)
Jak na dzień dzisiejszy wygląda ta trasa? czy warto jechać tę trasą? czy są jakieś nowe obwodnice, gdzie roboty drogowe? co z opłatami za drogi? na co uważać i jak rozwiązać sprawę z noclegiem? jaki wybrać hotel, czy nie ma obawy spać w samochodzie?
Z góry dziękuje za odpowiedź i prosiłbym niektórych "forumowych mędrców", którzy tylko czekają na takich jak ja, żeby mi wkleić 5 linków dotyczących podobnych tematów, żeby sobie odpuścili:)
Aha, 2 lata temu w drodze do HR zwiedziłem w ten sposób Wiedeń-6h(z opcją noclegu nad ranem w samochodzie) i pomimo lekkiego zmęczenia było super:)

.png)
.png)
.png)