Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jechać w ciemno czy rezerwować nocleg?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monaryb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaryb » 31.05.2009 16:04

Witam.
wybieramy się z mężem i dwuletnią córką do Chorwacji w terminie 7-20 wrzesień na wyspę Hvar lub Brać (jeszcze nie zdecydowalismy na 100% która :-) ) i w związku z tym mam pytanie, czy rezerwować noclegi już teraz czy jechać w ciemno? Dodam że jedziemy ze znajomymi (2 dorosłe osoby + 3 letnia córka) i bierzemy pod uwagę tylko mieszkanie w prywatnych apartamentach. Wiem że rezerwując apartamenty teraz mamy spokój ponieważ zajeżdzamy na miejsce i juz mamy noclegi, ale co się stanie jeżeli wpłacimy zaliczke a np. (tfu tfu...) rozchoruje nam sie dziecko lub coś sie innego stanie i będziemy musieli odwołać wyjazd? A jadąc w ciemno możemy poszukać noclegu i od razu ocenić czy nam sie podoba czy nie za określone pieniądze... Patrząc na pare ogłoszeń zauwazyłam że zaliczke trzeba wpłacać zaraz po dokonaniu rezerwacji a resztę sumy trzeba wpłacic jeszcze przed przyjazdem, jak to jest?
Proszę o opinie osoby które jechały w ciemno jak i te które robiły rezerwacje jeszcze będąc w Polsce :)
Pozdrawiam :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.05.2009 16:11

W tym terminie tylko w ciemno. Noclegów znajdziecie do wyboru do koloru, kombinujcie jednak tak by być w godzinach dopołudniowych na miejscu, wtedy i wybór najczęściej większy i ceny mogą być deczko lepsze niż jak wieczorem zaczniecie szukać. Chorwaci zdają sobie sprawę że wieczorem człowiek już lekko otumaniony i bardziej zdesperowany. Ja "szukałem" na Hvarze noclegów jakieś 10 minut a byłem tam 31 sierpnia :wink:

Edit: Polecam Hvar, ładniejszy niż Brać :)
Ostatnio edytowano 31.05.2009 16:15 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 31.05.2009 16:13

Tematów już było sporo więc radzę poszukać a nie zakładać nowego.

Co do pytania to w tym terminie to tylko w ciemno.
W sierpniu byliśmy w ciemno i o ile nad nasze morze nigdy nie jechałem i nie jechałbym w ciemno o tyle do Chorwacji pojechałem i zdecydowanie polecam taką opcję.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 31.05.2009 17:58

Rysio napisał(a):Edit: Polecam Hvar, ładniejszy niż Brać :)

Eeeeee.... tam....

Brac to nie tylko Bol hehe

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone