Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaką wybrać okolicę?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 14.01.2011 16:05

OK, dzięki wielkie.
Już byłem o krok od wpłaty na tą kwaterę.
Aż boję się myśleć co by mnie spotkało na miejscu od reszty załogi, jakby zobaczyli taką lokalizację.
Teraz poszukiwania zaczynam od nowa, tydzień zarwanych nocy poszedł w łeb...
POzdro
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 14.01.2011 17:42

poszukaj czegoś w Baskiej V.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2011 20:01

rzochu napisał(a):Zatem:
O Wielki MKM, mądrośc Twa przysłania mi nieboskłon, wiem żem niegodny twego zerknięcia na mą zrobaczałą postać , ale błagam zaiste, oświeć mnie gdzie mamy jechać, bo jak w najbliższym czasie nie wymyślę czegoś to zostanie ze mnie garstka popiołu po ściągnięciu na siebie gromów własnej małżonki:)

Rzochu , ale naprawdę nie trzeba było ... W tej chwili uspokój małżonkę :!: Daję Ci jeszcze trzy dni ... jak dalej będziesz błądził , to pomogę :wink:
Na razie korzystaj ze wskazówek Toraca ... On dobrze czuje klimat :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.01.2011 21:23

mkm napisał(a):Rzochu , ale naprawdę nie trzeba było ... W tej chwili uspokój małżonkę :!: Daję Ci jeszcze trzy dni ...

...mkm jak zwykle jest humorystą... :papa:

Rzochu, wobec Twojej nieco niezdecydowanej kalkulacji nie pozostaje Ci jednak nic innego jak tylko mieć nadzieję...
... ale wierz mi na pewno warto...
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 14.01.2011 21:33

Szukałem w Baskiej Vodzie ale znaleźć tam coś graniczy z cudem, jak już jest coś ciekawego, to ceny z kosmosu 130-160€ /noc.
teraz przeglądam Brelę, to chyba też dobry wybór?

Na te wakacje założyłem sobie taki plan: jechać z P-nia na maksa w dół, tam spędzić tydzień, zwiedzić ile się da, później na 3-4 dni znaleźć coś na północy, dalsze zwiedzanie, a na koniec zatrzymać się po drodze, zwiedzić Budapest, lub coś innego.
Chyba nie jest zbyt ambitny, co?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2011 21:44

Rzochu , zostaw na razie Makarską w spokoju . Oto zadanie domowe... proszę rozszyfrować wszystkie czerwone kółeczka zaznaczone na mapie :wink: http://www.sutivan.hr/turizam_smjestaj.htm
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 14.01.2011 21:57

mkm napisał(a):Rzochu , zostaw na razie Makarską w spokoju . Oto zadanie domowe... proszę rozszyfrować wszystkie czerwone kółeczka zaznaczone na mapie :wink: http://www.sutivan.hr/turizam_smjestaj.htm

Łatwo Ci mówić, zostaw Makarską,jak ja już w głowie sobie cały plan trasy ułożyłem.
Powiedz jak wygląda transport z Braća na ląd, promem to pewnie z godzinka zejdzie?
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 15.01.2011 00:01

rzochu, czyj to jest urlop, twoj , rodziny czy forumowy ??????

im wiecej czytasz i sluchasz sie innych tym wiecej masz namieszane w glowie. potem bedziesz zawiedzony.

wybierz miejsce i apartment, wyszukaj na forum czy ludzie tam byli i co pisza, jezeli cacy to jedz i zbieraj wlasne doswiadczenia. kazdy z nas ma inne wymagania. ja rok temu na ciovo bylem i co sie naczytalem to juz mi sie odechcialo jechac. i co, bylo super.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.01.2011 00:52

Kolego Rzochu. Podaj dane wyjsciowe - 1. Czy Ty lub ktoś z ekipy był juz w HR, jeżeli tak, to gdzie ? 2. Jak liczna ekipa i rozumiem, że nastawiona na zwiedzanio-plazowanie. 3. Twoje zamiary nie zmieniły się (Trogir, j.plit). .....................

Pamiętaj, w skład Chorwacji oprócz stałego lądu wchodzi 1185 wysp, a długość linii granicznej linii brzegowej wynosi 5835 km (w tym 4058 linia brzegowa wysp). Kazda propozycja CRO maniaka bedzie tu trafiona.

Ale jeżeli ma to byc wasz pierwszy wyjazd, to rozwiązanie jest bardzo proste, a rodzinka i znajomi będą cię po stopach całować. :wink: hej
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 15.01.2011 00:53

Wiesz co, chybasz masz rację.
Ale taką mam naturę że chciałbym wszystko zobaczyć , zwiedzić , dotknąć i polizać :)
To mój pierwszy wyjazd który sam organizuję i boję się wtopy.
Normalnie to człowiek bierze folder, wybiera wycieczkę, jedzie i nie martwi się o nic. door to door.
Zawsze marzyłem o wakacjach (nie w Polsce) gdzie będę sam decydował gdzie zjeść,dokąd jechać.
Na te wakacje cieszę się jak dziecko, a po drodze (w kwietniu) czeka mnie Maroko, które jakoś wrażenia zupełnie nie robi.
Dlatego nie chę być rozczarowany kwaterą, która co prawda będzie tylko bazą wypadową, ale swój standart mieć musi.
Jednak licząc koszty powoli sam zastanawiam się nad celowością takiej wyprawy...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.01.2011 01:20

A ile dni i jak liczna ekipa (przedział wiekowy). Wazne w planowaniu zwiedzania.
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 15.01.2011 07:40

podaj twego maila, podesle ci cos. bedziesz mial w czym wybierac
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 15.01.2011 10:48

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dzięki Wam wszystkim za cierpliwość do mnie :)
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 15.01.2011 14:01

poszlo, mam nadzieje ze cos wybierzesz sobie, masz tam okolo 100 linkow.
pozdrawiam
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 15.01.2011 15:38

Ponawiam prośbę; czy ktoś ma może namiary na sprawdzone kwatery w okolicy Dubrownika (tak ok. 100km). Miejscowość obojętnie jaka, mała wioska (Komarna?), miasteczko, byle nad otwartym morzem. Kwatera dla 3 osób. Byłem już koło Zadaru, koło Trogiru, teraz czas na dalsze południe, południową Dalmację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

jaką wybrać okolicę? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone