Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaką wybrać okolicę?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzochu
Odkrywca
jaką wybrać okolicę?

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 08.01.2011 23:54

witam. znalazłem taką ofertę: http://www.valsa.cz/index.php?page=0113&lang=pl ale nie wiem jaki jest stamtąd transport promowy? Czy długo trzeba trzeba czekać na prom? to jest wyspa Hvar bodajże. Nam (najbardziej mi)zależy na zwiedzaniu Cro, chcę jechać w okolice Trogiru, zobaczyć jeziora Plitwickie. Znajomi przyzwyczajeni do formuły all inc. nalegają na bliskość wody i dobre warunki sanitarne. Myślałem o okolicach Okrugu/a? bo słyszałem że tam też jest ładne kąpielisko a i wszędzioe blisklo. jesteśmy podatni na wszystkie wskazówki, tylko nie podawajcie nam namiarów na ogólne agencje, bo ich przejrzałem chyba tysiące. podam główne kryteria: 5 osób, najlepiej 2 apartamenty, w sumie za ok 100 euro/dzień , jak najbliżej wody (najlepiej"next to") powiedzcie sami , jaka okolica jest najlepsza dla chcących zwiedzać ?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 00:19

Dla znajomych lubiących all to może nie spasować .
Oferta jest bez dostępu do prądu 230V i bieżącej wody bez limitu. Czy okolica zrekompensuje wygody...... :?:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 00:21

A przeprawa jest ze Splitu do Stari Gradu lub na drugiej stronie z Drvenika do Sućuraja.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 09.01.2011 00:48

znaleźliśmy jeszcze takie coś : https://rezerwacja.casamundo.pl/housein ... =0#booking

to jest Rogoznica , fajne miejsce wypadowe, ale brak klimy, to raczej udręka w taka pogodę
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 00:53

rzochu napisał(a):to jest Rogoznica , fajne miejsce wypadowe,

Dobrze kombinujesz . Albo zjeżdżasz jeszcze niżej,na rivierę omiśką lub makarską a Plitvice robisz tranzytem z noclegiem.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 09.01.2011 00:59

Torac napisał(a):
rzochu napisał(a):to jest Rogoznica , fajne miejsce wypadowe,

Dobrze kombinujesz . Albo zjeżdżasz jeszcze niżej,na rivierę omiśką lub makarską a Plitvice robisz tranzytem z noclegiem.

słyszałem że można tam wynająć noclego "od ręki" ale nasze kobiety , pprzyzwyczajone do rezerwacji wszystkiego w biurze podr. nie wyobrażaja sobie jazdy w ciemno poza Poznań :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 01:02

masz na myśli nocleg tranzytowy czy noclegi bazowe?
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 09.01.2011 01:12

no w Plitwicach to tranzyt, 1 noc, wiadomo
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 09.01.2011 01:21

a jak jest z wydostaniem się z wysp, np Pag? bo oferty z tamtąd są najbardziej korzystne. Wiem że że zawsze jest coś za coś, albo dobra lokalizacja, , albo niezła cena, ale chciałym połączyć to wszystko razem)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 01:24

Dla mnie Pag ma same zalety . Może mało zieleni....
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 01:26

Pag jest połączony mostem więc nie ma problemu, ale przeprawą promową można również .
podsyłam dokladną mapke z podziałem na regiony
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.01.2011 12:20

Torac napisał(a):Dla znajomych lubiących all to może nie spasować .
Oferta jest bez dostępu do prądu 230V i bieżącej wody bez limitu. Czy okolica zrekompensuje wygody...... :?:

Ma rzohu nosa ... wybrał jedną z najlepszych ofert . Jak osiądzie w Toracu , to przejdą mu chęci na zwiedzanie :wink:
Z prądem i ciepłą wodą nie jest wcale tak żle ... Protože v zátoce Torac není elektřina ani vodovod, je v domku Elizabeta instalován moderní solární systém s měničem na běžné napětí 220 V. Tento systém napájí osvětlení, zásuvky, lednici.Tzn. že je možné např. nabíjet mobilní telefon, notebook, baterie do fotoaparátu, připojit holící strojek, radiopřijímač, atd. Nelze připojit spotřebiče s velkým příkonem, např. žehličku, fén, rychlovarnou konvici atd. Rovněž nelze kvůli velkému příkonu připojit elektrický bojler, takže v koupelně teče pouze studená voda. Domek je zásobován vodou z velkého rezervoáru
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2011 21:14

jeśli Plitvice tranzytem to polecam miejscowość Mukinje... jakieś 1000 metrów spacerkiem pięknym lasem do wejścia numer 2. auto pod domem i za parking nie płacisz..
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 09.01.2011 21:49

ha, dzięki. Cały czas jednak szukam kwatery. blisko morza , z widokiem na wodę, to chyba podstawa. musi być też klima a wi-fi będzie miłym dodatkiem:)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2011 21:54

Poszukaj na razie regionu gdzie chcesz jechać . Później pomyśl o lokum.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone