Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaką wybrać okolicę?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:11

Torac napisał(a):
mkm napisał(a):
rzochu napisał(a):Klamka zapadła, zarezerwowaliśmy Omis, taki oto pensjonat:

http://www.omisapartments.com/omis-apar ... n-846.html

Boże ... Ty widzisz , a nie grzmisz :!: :wink:

Tylko pokonać Jadranke i chlup do wody.

co to Jadranka? Mam nadzieję że to nie kobieta, nie chę jej bić a tym bardziej pokonywać :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2011 23:12

rzochu napisał(a):
mkm napisał(a):

a co, coś nie tak?

Nie , nie ... tak tylko mi się wymsknęło .
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 13.01.2011 23:14

rzochu napisał(a):
Torac napisał(a):
mkm napisał(a):

co to Jadranka? Mam nadzieję że to nie kobieta, nie chę jej bić a tym bardziej pokonywać :)

Najbardziej popularna chorwacka magistrala drogowa.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:18

Torac napisał(a):
rzochu napisał(a):
Torac napisał(a):
mkm napisał(a):

Najbardziej popularna chorwacka magistrala drogowa.

wiem wiem, tyle już doczytałem, dlaczego jednak twierdzisz że będzie trzeba przez nia przechodzić by dotrzec na plażę?
Lepiej powiedzcie mi teraz Czcigodni Cromaniacy, póki jeszcze nie wpłaciłem zaliczki, coś nie tak w naszym wyborze?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 13.01.2011 23:31

Zobacz sobie tą dzielnice Omiśa na podglądzie satelitarnym . Może jakieś 5% domów jest między morzem a Jadranką. Dlaczego uważam że Twoja destynacja leży za Jadranką - bo na jednej fotce widać pomykające auto. Pewnie w dzień jest problem zrobić zdjęcie bez samochodu.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:39

hmmm, mówisz że to auto jedzie? też je widziałem ale pomyślałem że jest pewnie zaparkowane.
ale zdziwiło mnie że zdjęcie jest dziwnie wykadrowane, że nie widać sąsiedztwa, zazwyczaj jak ktoś ma dom w ładnej okolicy to stara się to pokazać.
łee tam , i wszystko popsuliście, a juz tak sie cieszyłem że znalazłem taka perełkę..:(
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 13.01.2011 23:43

rzochu napisał(a):łee tam , i wszystko popsuliście, a juz tak sie cieszyłem że znalazłem taka perełkę..:(

Co prawda w Omiśu byłem ledwie parę godzin i mogę się mylić w moich obserwacjach . Jeżeli jest inaczej niż napisałem to proszę o poprawienie mnie przez wytrawnych Cromaniaków.

Ps. Lepiej kubeł zimnej wody zaliczyć przed niż w trakcie .

Chcesz mieć prawdziwą perełkę to się uśmiechnij do Mkm-a.
W 2009 wyekspediował mnie na wczasy na Peljeśac a w 2010 potwierdził słuszność wyboru miejscówki na Pagu.

W oby wariantach byłem bardzo zadowolony.
Ostatnio edytowano 13.01.2011 23:47 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:45

No tak , bo tak jest, jak sie człowiek grzecznie pyta o jakąś kwaterę, to zaraz jest zjebka: że 10000 stron, że 999999 tematów, że szukaj sam, ale znajdź tu jakąś uczciwą ofertę jak się nie było samemu w okolicy. Tak tak, to do was Cromaniacy, siedzicie tu , każdy po 5000 wpisów, ale żeby coś doradzić, to nieee, najlepsze zostawiamy dla siebie, a jak ktoś coś podłubie samemu to zaraz jebs maczugą przez głowę. I bądź tu mądry...
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:50

Zatem:
O Wielki MKM, mądrośc Twa przysłania mi nieboskłon, wiem żem niegodny twego zerknięcia na mą zrobaczałą postać , ale błagam zaiste, oświeć mnie gdzie mamy jechać, bo jak w najbliższym czasie nie wymyślę czegoś to zostanie ze mnie garstka popiołu po ściągnięciu na siebie gromów własnej małżonki:)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 13.01.2011 23:52

Więcej optymizmu.
Moim marzeniem jest Elizabeta na Hvarze którą ty znalazłeś bardzo szybko. Ten dom jest przy zatoce Torac. Stąd mój nick - jestem zauroczony tym miejscem. Ale to nie jest oferta dla Was - takie jest moje zdanie.
Pisak to też był dobry wybór - ale jak napisał Mkm im bliżej zatoki Vrulja tym lepiej czyli dzielnice bardziej na południu tym lepiej.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 13.01.2011 23:57

Torac napisał(a):Więcej optymizmu.
Moim marzeniem jest Elizabeta na Hvarze którą ty znalazłeś bardzo szybko. Ten dom jest przy zatoce Torac. Stąd mój nick - jestem zauroczony tym miejscem. Ale to nie jest oferta dla Was - takie jest moje zdanie.

wiem wiem, ja też się zauroczyłem tą okolicą.
ale dla kobiet najważniejsze jest: klima, warunki sanitarne, pobliska promenada, gdzie pewnie będziemy co wieczór paradowali wystrojeni jak na odpust...etc
Ja z synem (13lat) potrzebujemy: blisko morza, gdzie będzie mógł zarzucić wędkę i popływać, pięknych widoków, spokoju i tarasu , gdzie z zaprtym tchem będę raczył się zimnym browarkiem. wszystko

Jak ktoś to pogodzi to ma ode mnie (a jestem skąpcem- poznaniakiem) sześcio- a co mi tam , ośmiopak :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.01.2011 00:22

Z Twoimi preferencjami powinieneś szukać
Brela, Baśka Voda Tućepi , Mimice ,Promajna , Cavtat , Rogoźnica , Primośten
Północy Hr nie znam kompletnie.
butcher
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) butcher » 14.01.2011 00:40

Sorki rzochu, że podłącze się do Twojego tematu, ale nie chce zakładać nowego żeby zjebek nie dostać :oops:

Poszukuję jakiś duży i dobry kemping w okolicach makarskiej. Jako ludzie młodzi raczej ludzi szukamy niż przed nimi uciekamy. Niestety większość ofert z tamtej okolicy ko kwatery, a ja jestem zwolennikiem biwaku. Jedyne co udało mi się znaleźć to kamp Dole. Może macie namiary na coś sprawdzonego i lepszego...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 14.01.2011 01:02

Każda wioska na południe od Omisia, aż do Makarskiej, ale nie Omiś City. On jest dobry, ale na "wpadł i wypadł" oraz na wieczorno-nocne balangi :wink: . MkM, ratuj chłopa :wink:
ps. popatrz sobie dla zapoznania sie z regionem: omisinfo.com
A takie dziuple jak na Hvarze, to sie bierze na kolejny raz, jak posmakujesz. Pozdr.
Ostatnio edytowano 14.01.2011 01:21 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 14.01.2011 01:19

A dla butchera: eurocamps.net (zakładka Chorwacja i dalej Splitsko-Dalmatinska 32 campy) Pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

jaką wybrać okolicę? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone