Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką kupić czołówkę ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Jaką kupić czołówkę ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.12.2014 18:05

Po ostatnim nocnym zejściu ze Świnicy a w zasadzie z Liliowego pozazdrościłem jednemu z turystów mocnej czołówki. Używamy od kilku lat bezawaryjnie Petzla Tikkina 2 i Tikki 2, dotychczas wystarczało. Moje typy to Black Diamont Spot III lub Black Diamond Icon-Polar. Podstawa to wymienne akumulatorki w przypadku tej drugiej dobrą sprawą jest możliwość schowania box-a z akumulatorkami do wewnętrznej kieszeni co ma duże znaczenia przy niskich temperaturach.

Za porady typu kup sobie Silva Sprint Plus za ca 2000 PLN Panie Fux z góry dziękuję :mrgreen: :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.12.2014 21:31

ja od dłuższego czasu korzystam z tej:
http://www.rockworld.pl/k,10,latarki--b ... -e-q5.html
każdy znajomy, kolega, kto mnie z nią spotkał, kupował potem taką samą;
soczewka regulowana, zasięg bliski (spory metraż oświetlony wokół Ciebie jaki i baardzo daleki, bardzo jasne światło
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.12.2014 11:23

te kiero napisał(a):ja od dłuższego czasu korzystam z tej:
http://www.rockworld.pl/k,10,latarki--b ... -e-q5.html
każdy znajomy, kolega, kto mnie z nią spotkał, kupował potem taką samą;
soczewka regulowana, zasięg bliski (spory metraż oświetlony wokół Ciebie jaki i baardzo daleki, bardzo jasne światło

Wybacz ale jakoś nie wierzę w 240 lumenów za tą cenę :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.12.2014 17:18

na parametry nie patrzyłem przy zakupie, widziałem kiedyś działanie "na żywo" i to mi wystarczyło,
patrząc na Petzla Tikkina 2 ma 23lum wg opisów, wiec może we wpisie wskazanej czołówki komuś dopisało się zero
Twój wybór, bez niej zapewne nie poradziłbym sobie w późnowieczornym przejściu z D5stawów do Morskiego...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.12.2014 17:34

http://latarki.pl/produkty/oswietlenie/ ... /2159.html

Mam to do łażenia po zmroku także po drogach publicznych.
Plusem oświetlenie tylne ciągłe i migające.
marzie
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzie » 14.12.2014 17:40

Witam, szczerze polecam Black Diamond Spot III używam jej od roku, możesz ją sprawdzić w decathlonie i porównać z innymi.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.12.2014 19:24

marzie napisał(a):Witam, szczerze polecam Black Diamond Spot III używam jej od roku, możesz ją sprawdzić w decathlonie i porównać z innymi.

Taką właśnie zamówiłem :) sprawdzić jej niestety nie mogłem bo u mnie w sklepach jej nie ma. Do Decathlonu natomiast mam ponad 100 km :) Trafiła się w jednym sklepie internetowym promocja cena spadła ze 169 zł na 129 zł wiec ekonomia dodatkowo mnie przekonała :)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone