Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Jaka jest najlepsza mapa do Mio na Chorwację??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 19.12.2009 18:38

ALT + Print Screen
Zrzut tylko aktywnego okna

Automapa jest ok.
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1832
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 10.01.2010 22:58

Ja mam Mio mov 330. Mapa Chorwacji to tylko główne drogi. Brak szczegółów. Czy można z tym coś zrobić?
Do wakacji jeszcze troszkę czasu.
Pozdrawiam
Andrzej
początkujący cromaniac :D
SVIBANJ
Croentuzjasta
Posty: 374
Dołączył(a): 31.10.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 10.01.2010 23:27

bracik001 napisał(a):Ja mam Mio mov 330. Mapa Chorwacji to tylko główne drogi. Brak szczegółów. Czy można z tym coś zrobić?...


Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz po mapie. Ja także posiadam ten model i w tamtym roku sprawdził sie znakomicie. Jak na moje potrzeby , oczywiście :D . Przejechaliśmy wg. jej wskazań Chorwację od granicy węgierskiej, poprzez Pag , Hvar aż do Mostaru i nie było żadnych problemów.W Bośni zaliczyliśmy oprócz Mostaru także Blagaj. Wszędzie jak po sznurku.
Jeżeli nie masz szczególnych wymagań to wal śmiało, da radę :D
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 11.01.2010 09:01

Automapa 6
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1832
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 21.01.2010 22:30

Wracając do tematu.
Przejrzałem zainstalowaną mapę w moim Mio Mov 330, i stwierdziłem, że większość miast chorwackich jest nawet dobrze opisana nazwami ulic.
Fakt, małe miasteczka tylko sama nazwa. Nawet miasta w BiH opisane nazwami ulic. Mapy z 10.2008 roku.
Przy okazji zapytam, może ktoś się zna bo ja jestem laikiem, do czego służy gniazdo na kartę SD w moim Mio :?:
Pozdrawiam
Andrzej :D
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 22.01.2010 10:30

Żeby wgrać mapy które ci się na pamięć wewnętrzną urządzenia nie zmieszczą !
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 22.01.2010 11:21

gaceq napisał(a):Żeby wgrać mapy które ci się na pamięć wewnętrzną urządzenia nie zmieszczą !


pod warunkiem ze masz mio odblokowane lub wgrany "mio pocket"

zapraszam http://my-navia.pl/
poziomek
Odkrywca
Posty: 84
Dołączył(a): 28.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 22.01.2010 13:42

Zachęcam wszystkich do poczytania tego wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26790.0
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1832
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 25.01.2010 22:30

Witam,
Wszedłem na w/w linki i szybko wyszedłem. 8O
Pozostanę chyba przy tym co mam :(
Zwykły użytkownik, w krótkim czasie, nie jest w stanie zrozumieć o co tam chodzi. :cry:
Wiem jedno, że są nowsze mapy do Mio od tych co posiadam :evil:
ale nie wiem jak je zainstalować.
Myślałem, że ściągam na kartę SD wkładam do Mio i już. O ja naiwny.
A może to już nie ten wiek. :wink:
Pozdrawiam
Andrzej
MWN
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1987
Dołączył(a): 18.02.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 26.01.2010 13:31

O ile się nie mylę MIO działa tak,że musisz włożyć kartę do slotu w urządzeniu i wtedy działa. Mają takie jakieś zabezpieczenia, których łatwo nie przeskoczysz. Jak tak w każdym razie miałem.
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 26.01.2010 13:51

MWN napisał(a):O ile się nie mylę MIO działa tak,że musisz włożyć kartę do slotu w urządzeniu i wtedy działa. Mają takie jakieś zabezpieczenia, których łatwo nie przeskoczysz. Jak tak w każdym razie miałem.


no tak na 50 % to dziala tak jak myslisz , moim zdaniem jak kupować nawigacje to Lark-a jest odblokwana fabrycznie i nic nie trzeba kombinować (ma gwarancje)wgrywasz na kartę SD jaką chcesz mapę zaznacza w urządzeniu którą ma czytać i z tej nawiguje
skylogg
Odkrywca
Posty: 109
Dołączył(a): 15.02.2010
Tylko AM

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 16.02.2010 15:01

1. Mio pod AM jest do przejścia, ale rzeczywiście trochę z tym zabawy.
2. Larki 5.01 i 502 są fabrycznie poblokowane wcześniejsze modele nie były. Wiem co mówię ;)
3. Autorzy AutoMapy chwalą się 100% pokryciem CRO. Dużo w ty prawdy acz nie do końca. Potrafi się zgubić - np. w okolicach Knina (prawda kolego zza ściany?). Niemniej i tak AM najlepsza jest :)
MWN
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1987
Dołączył(a): 18.02.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.02.2010 17:46

Spróbuj kupić SD z nową oryginalną mapą i na 100% będzie działać. Mają te mapy coraz lepsze.
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007
Re: Tylko AM

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 16.02.2010 18:55

skylogg napisał(a):2. Larki 5.01 i 502 są fabrycznie poblokowane wcześniejsze modele nie były. Wiem co mówię ;)



No zastanow sie dobrze co piszesz o blokowaniu fabrycznie larkow - albo doczytaj troche na : http://my-navia.pl/ i nie wprowadzaj w blad :) roznia sie tylko windowsem 5,0 i 6,0 to tyle a tak to sa fabrycznie bez blokady
skylogg
Odkrywca
Posty: 109
Dołączył(a): 15.02.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 16.02.2010 19:59

No właśnie się zastanowiłem :)
Kiedy bym tego (5.02) tego testował, to bym nie pisał :)
Spotykany tu i ówdzie "AM - łopatologiczny przepis na Larka 4.31" (bez blokady) to - bądź co bądź moja wypocina, no ale...

...no ale ja się nie znam :)
http://allegro.pl/item915411869_lark_5_ ... _nowy.html

Na navii bywam :D
Tylko po co to ludzie trudzą się z odblokowywaniem rzeczy odblokowanych tego doprawdy nie wiem :) To tak odnośnie UWAŻNEGO czytania :)
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=139352#139352
chociażby taki diunior - strona druga i dalej :D

EOT
pozdrafffka z kurczaka ;)
gromit
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi



cron
Jaka jest najlepsza mapa do Mio na Chorwację?? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019