Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak skutecznie przejechać przez Wiedeń? Trasa: Brno-Graz itd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wislander
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wislander » 23.07.2009 06:44

Witam wszystkich!
Moje tematy i wątpliwości są nastęoujące:
1. Jakimi numerami dróg z kierunku Polski (od strony Brna) propnujcie podróżować, aby sprawnie ominąć Wiedeń i dotrzeć do Grazu i dalej do Chorwacji? Jest kilka rozwiązań z tego co zauważyłem, ale wiem też, że to nie musi być tak prosta sprawa...
2. Czy nie jest lepiej jechac przez Bratysławę z Brna do Wiednia? Jak uważacie?

Proszę o podpowiedź i liczę na wyrozumiałość (szczególnie moderatora), pragnę bowiem poinformować, iż zadałem sobie ten trud i przejrzałem już forum, aby znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, ale niestety bezskutecznie...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.07.2009 07:00

wislander
Autostopowicz
Czyli omijamy z daleka Wiedeń?

Nieprzeczytany postnapisał(a) wislander » 23.07.2009 07:10

Czyli jednak powinniśmy omijać Wiedeń szerokim łukiem, czy tak??
Pytanie moje wynika też stąd, że taką (Brno-Wiedeń-Graz) trasę poleca viamichelin... Nie wskazauje na Bratysławę, ale warto sie zastanowić i posłuchać rad doświadczonych turystów...
el_guapo
Cromaniak
Re: Jak skutecznie przejechać przez Wiedeń? Trasa: Brno-Graz

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 23.07.2009 07:29

wislander napisał(a):Witam wszystkich!
Moje tematy i wątpliwości są nastęoujące:
1. Jakimi numerami dróg z kierunku Polski (od strony Brna)

Wszystko zależy od godziny i dnia tygodnia.
Przez Wiedeń w zasadzie są 2 opcje:

Opcja 1

Opcja 2
antjacek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) antjacek » 23.07.2009 07:37

A to może ja się dołącze z tematem Wiedeńskim.
Czy ktoś ma doświadczenie gdzie się zatrzymać w Wiedniu na 2 godzinną wycieczke w czasie trasy do CRO i oczywiście co zobaczyć.

Może ktoś już ten pomysł zrealizował. Myślę że po 9 godz jazdy 2 godzinki przerwy powinny być ok a i coś można zobaczyć ładnego.
Czekam na pomoc ! :-)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone