Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) Godlik » 14.05.2018 21:22
Jeździmy do Chorwacji od 2011. Z Warszawy. 4 osoby (2+2), zawsze na 3 tygodnie, teraz już tylko Peljesac.
Gotujemy głównie sami, dużo ryb i mięsa z grilla. Konoby albo inne knajpy rzadko albo wcale. Niestety w okolicy nie ma knajp na średnim poziomie cenowym. Albo fast-foodowy syf, albo mega drogie Konoby (a moje ryby z grilla może nie są tak ładnie podane, ale smakują lepiej).
I w sumie mam wszystkie wydatki spisane w Excelu... Takie zboczenie zawodowe
I taki wyjazd zamyka się zawsze w -naście tys.PLN. Z czego:
Noclegi: 5-5.5 kPLN
Paliwo: 1.4-2.5 kPLN (w zależności od spalania/samochodu, te niższe wartości na LPG, wyższe to benzyna)
Winiety/Autostrady: 0.5 kPLN
Reszta to zakupy w Konzumie (sporo..., co roku zbieram naklejki i zawsze pod koniec wyjazdu jak nie kieliszki to komplet noży

), owoce na straganach w Orebicu (z roku na rok coraz droższe...), wino, piwo, lody, itd.
Z niestandardowych atrakcji to 1 kPLN na lekcje windsurfingu dla moich córek w Kuciste/Viganj i kolejny 1kPLN na rafting w BiH:
https://www.raftingtara.com/ polecam, bo jest naprawdę super.
I tak to wygląda. Mam wrażenie, że z roku na rok w Konzumie jest coraz drożej. Do tego Peljesac jest droższy niż 'stały ląd'. A gdybyśmy chcieli stołować się w konobach, koszty wzrosłyby niebotycznie...