Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) ogorek » 18.02.2018 17:20
A czy moment urlopu jest "ruchomy" ?
Pamiętam,ze nic w Tisno nie mogłem znaleźć na połowę sierpnia a po 20-stym sierpnia (chyba niektóre landy i Włosi zaczynają wtedy szkoły) już był duży wybór i bardzo przyjazne ceny.
W rejonie w którym chciałem znalazłem kwaterę dla 5-ciu osób za 50 lub 55 EUR (nie pamiętam), która się okazała być dwoma osobnymi apartamentami (sypialnia+łazienka+w jednym jadalnia+kuchnia) na jednej klatce schodowej.
Pewnie bardziej obeznani z CRO podpowiedzą rejon ale jestem przekonany, że można dla dwójki znaleźć coś <= 40 EUR w dobrych warunkach, niezłym rejonie i odpowiednim okresie. Wtedy na samej kwaterze na 2 tygodnie mamy 1000 pln oszczędności.
A jak apartament z kuchnią to co któryś dzień można wrzucić dwa plastry mięsa ze sklepu na patelnię i mieć obiad na kwaterze.
Nawet nie chodzi o oszczędność - no chyba, że nie gotujecie.
Żona nas wyliczyła na 5 tys pln za tydzień w Tisno ale ktoś tu polemizował, że to niemożliwe.
Ja nie liczyłem, nie wiem czy wszystko uwzględniła. 4 osoby, kwatera chyba 50, miejsce w porcie 5, konoba 3-4 razy chyba na obiad była
Ja bym wykupił za 85 PLN assistance PZM (na miesiąc na EU) lub jakiś ADAC - jak to możliwe dla tyluletniego auta.
Zaraz mnie wszyscy pobiją ale czy jak to ma byc oszczędnie to nie lepiej na 1-szy raz wczasy autokarowe ??http://www.chorwacjaautokarem.pl/Może źle patrzę ale od osoby 1800 z wyżywieniem.
Odpadną przymusowe przeglądy i naprawy auta i stres czy nic się nie popsuje podczas podrózy