Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.04.2026 07:47

Kapitańska Baba napisał(a):...
Nie mieszam do tego polityki bo ona mnie naprawdę nie interesuje.

"A wystarczy choćby zajrzeć do wikipedii. Ale po co?"
Konsekwencja wypowiedzi idealna. Polecam przypomnienie Pani wpisu z poprzedniej strony tego wątku.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 14.05.2026 21:40

Nic z polityką to nie miało wspólnego, wogule to co za skojarzenie ;) masakra . No skoro Kapitańska tak uważa że jest taka w porządku to OK . Ja mam zupełnie inne zdanie a jestem tutaj na tym forum chwilę , słusznie Pan Wcześniej napisał POZDRAWIAM wszystkich uśmiechniętych znaczy wyluzowanych i nie posiadających KWD :) ...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.05.2026 12:36

Pudelek napisał(a):Można się domyśleć, że "uśmiechnięci" znaczy wyborcy KO. Idąc tym tokiem rozumienia inni się nie uśmiechają, bo mają zepsute zęby ;)

Co za głupoty ...

A jak lubię kolory i tęczę, czasami chodzę w czerwonych skarpetach, to znaczy że jestem gejem, czy jak?

Ja jestem mega uśmiechnięty i tematów wielkiej polityki publicznie nie poruszam, gdyż w stosunkach między ludzkich, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia i guzik kogoś obchodzi, komu stawiam krzyżyk w wyborach :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.05.2026 15:00

WojtekKRK napisał(a): wogule

I to chyba wszystko tłumaczy :bojesie: :bojesie: :bojesie:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 19.05.2026 21:46

piotrulex napisał(a):,,,,,,,,,,,,,
A jak lubię kolory i tęczę, czasami chodzę w czerwonych skarpetach, to znaczy że jestem gejem, czy jak?
,,,,,,,,,

ale po co o "tym" wspominasz ?
co kogo obchodzi że lubisz tecze ?
i co kogo obchodzi czy jesteś/nie jesteś gejem ?
no chyba że chciałeś sie "przedstawić" ,
i generalnie kogo obchodzi ze czasami nosisz "czerwone skarpetki",
choć,
nasuwa mi się taka myśl ,
że jak to było w jakims polskim filme
+/- ,
"za takie coś można oberwać",
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2026 14:43

599 napisał(a):
piotrulex napisał(a):,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,
ale po co o "tym" wspominasz ?

Szkoda, że nie zrozumiałeś, ale nie czuję się na siłach, aby wyjaśniać, przykro mi ...

Gdybyś całość zacytował, to może byś moją wypowiedź jednak objął nieco szerzej oczami połączonymi, mam nadzieję z mózgiem i jednak ogarnął, a tak ostatnia szansa przepadła :(
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 22.05.2026 15:04

Słuchajcie, wracając do cen - kilka osób już wróciło z wyjazdu majowego, jak się kształtują?
Znajomi wrócili i usłyszałem drożyzna - kawa z mlekiem 4-4,5 euro w Splicie i 9 w Dubrowniku. Naprawdę?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 22.05.2026 19:47

yarko2000 napisał(a):Słuchajcie, wracając do cen - kilka osób już wróciło z wyjazdu majowego, jak się kształtują?
Znajomi wrócili i usłyszałem drożyzna - kawa z mlekiem 4-4,5 euro w Splicie i 9 w Dubrowniku. Naprawdę?

Zależy co i gdzie. Już sprawdzam w apce revolut :)
Lody zwykle po 2 euro. A jakieś lepsze (bez konserwantów) w Krk 2,8. W Dubrowniku po 3 i 4 euro.
Kawa (najczęściej latte lub cappuccino):
w Puli w centrum ok 3,5 euro,
w Rijece w twierdzy ok 3 euro,
w Makarskiej w centrum ciut ponad 3 euro,
w Dubrowniku na terenie pałacu rektorów mini kawa z automatu za 1,2 euro,
w Cavtat w galerii handlowej niecałe 4 euro (ale tam chyba ice cafe żony zawyżyło średnią cenę)
w Trogirze w centrum prawie 5 euro
w Splicie w galerii handlowej w MC ok 4 euro
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 22.05.2026 23:12

empire13 napisał(a):Zależy co i gdzie. Już sprawdzam w apce revolut :)
Lody zwykle po 2 euro. A jakieś lepsze (bez konserwantów) w Krk 2,8. W Dubrowniku po 3 i 4 euro.
w Cavtat w galerii handlowej niecałe 4 euro (ale tam chyba ice cafe żony zawyżyło średnią cenę)

Czyli normalne ceny w turystycznym kraju - nic szokującego. W dodatku nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do lat ubiegłych.
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 23.05.2026 07:21

yarko2000 napisał(a):Słuchajcie, wracając do cen - kilka osób już wróciło z wyjazdu majowego, jak się kształtują?

szaleństwo jeśli to prawda....
my w kwietniu za kawę w FENOMENALNYM barze "Truba" w Groznjanie płaciliśmy po 2 euro, woda dla dziecka za free.
Widok z balkonu nie tak spektakularny jak ze wzgórza Srd w Dubrovniku ale i tak przekozacki (tak się teraz mówi, no nie? :P )
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 23.05.2026 08:24

marekkowalak napisał(a):
empire13 napisał(a):Zależy co i gdzie. Już sprawdzam w apce revolut :)

Czyli normalne ceny w turystycznym kraju - nic szokującego. W dodatku nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do lat ubiegłych.

Też mi się wydaje, że kawy czy lody w tych samych cenach co rok temu czy nawet 3 lata temu.
Innych cen nie pamiętam. Musiałbym zbierać paragony.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 24.05.2026 05:50

Ceny takie same jak rok czy 2 lata temu , największy skok cen był jak była inflacja ogólnoeuropejska gdy w PL tez wszystko podrożało , tylko nad tym nikt się nie zastanawia już przecież , tylko żyje z tym ....

Jadąc na majówkę w tym roku, zatrzymaliśmy się w małym miasteczku przy A1 na obiad , ogromna, przepyszna pizza 11 Euro , zamówiliśmy 2 i musiał nam kelner spakować na drogę bo nie byliśmy w stanie zjeść w 4 osoby.

Co do Dubrownika - hmm on się rządzi swoimi prawami :)
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 25.05.2026 08:21

To są dobre informacje, dziękuję.
2-3 euro to standardzik :)
Poprzednia strona

Powrót do Wakacje 2026

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 954
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone