Kapitańska Baba napisał(a):...
Nie mieszam do tego polityki bo ona mnie naprawdę nie interesuje.
"A wystarczy choćby zajrzeć do wikipedii. Ale po co?"
Konsekwencja wypowiedzi idealna. Polecam przypomnienie Pani wpisu z poprzedniej strony tego wątku.
.png)
.png)
Pudelek napisał(a):Można się domyśleć, że "uśmiechnięci" znaczy wyborcy KO. Idąc tym tokiem rozumienia inni się nie uśmiechają, bo mają zepsute zęby
.png)
WojtekKRK napisał(a): wogule

.png)
piotrulex napisał(a):,,,,,,,,,,,,,
A jak lubię kolory i tęczę, czasami chodzę w czerwonych skarpetach, to znaczy że jestem gejem, czy jak?
,,,,,,,,,
.png)
599 napisał(a):ale po co o "tym" wspominasz ?piotrulex napisał(a):,,,,,,,,,,,,,
A jak lubię kolory i tęczę, czasami chodzę w czerwonych skarpetach, to znaczy że jestem gejem, czy jak?
,,,,,,,,,
.png)
yarko2000 napisał(a):Słuchajcie, wracając do cen - kilka osób już wróciło z wyjazdu majowego, jak się kształtują?
Znajomi wrócili i usłyszałem drożyzna - kawa z mlekiem 4-4,5 euro w Splicie i 9 w Dubrowniku. Naprawdę?
.png)
empire13 napisał(a):Zależy co i gdzie. Już sprawdzam w apce revolut![]()
Lody zwykle po 2 euro. A jakieś lepsze (bez konserwantów) w Krk 2,8. W Dubrowniku po 3 i 4 euro.
Kawa (najczęściej latte lub cappuccino):
w Puli w centrum ok 3,5 euro,
w Rijece w twierdzy ok 3 euro,
w Makarskiej w centrum ciut ponad 3 euro,
w Dubrowniku na terenie pałacu rektorów mini kawa z automatu za 1,2 euro,
w Cavtat w galerii handlowej niecałe 4 euro (ale tam chyba ice cafe żony zawyżyło średnią cenę)
w Trogirze w centrum prawie 5 euro
w Splicie w galerii handlowej w MC ok 4 euro
.png)
yarko2000 napisał(a):Słuchajcie, wracając do cen - kilka osób już wróciło z wyjazdu majowego, jak się kształtują?
Znajomi wrócili i usłyszałem drożyzna - kawa z mlekiem 4-4,5 euro w Splicie i 9 w Dubrowniku. Naprawdę?
.png)
marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):Zależy co i gdzie. Już sprawdzam w apce revolut![]()
Lody zwykle po 2 euro. A jakieś lepsze (bez konserwantów) w Krk 2,8. W Dubrowniku po 3 i 4 euro.
Kawa (najczęściej latte lub cappuccino):
w Puli w centrum ok 3,5 euro,
w Rijece w twierdzy ok 3 euro,
w Makarskiej w centrum ciut ponad 3 euro,
w Dubrowniku na terenie pałacu rektorów mini kawa z automatu za 1,2 euro,
w Cavtat w galerii handlowej niecałe 4 euro (ale tam chyba ice cafe żony zawyżyło średnią cenę)
w Trogirze w centrum prawie 5 euro
w Splicie w galerii handlowej w MC ok 4 euro
Czyli normalne ceny w turystycznym kraju - nic szokującego. W dodatku nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do lat ubiegłych.
.png)