Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.02.2026 16:08

nenek napisał(a):Dziekuje bardzo.Akurat na Kefaloni bylem ale samolotem i bylo w planie wypozyczyc jakies plywadlo z Argostoli tam akurat byloby na 1 dzien plywania. Piekna wyspa zrobila niesamowite wrazenie przepiekne plaze polecam wszystkim.No i wlasciwie odpowiedzielismy sobie dlaczego w Chorwacji sa tak drogie mariny.Jak ktos jest niedoswiadczony ma mala lodz w Chorwacji takie jednak przewazaja uwiezcie mi stac na nia prawie kazdego z nas trzeba troche odwagi nic wiecej to jak koszt dodatkowego samochodu w rodzinie sami dojedziecie koszt okolo 500 zl zeby plywac winieta i ubezpieczenie duzo slipow jest bezplatnych Chorwaci pomagaja nawet zwodowac plywadlo Taniej nie bedzie.W Grecji najzwyczajniej takim czyms nie ma gdzie plywac.Albo ja nie moge znalezc.

Żaden turysta kilkudniowy nie trzyma łódeczki w marinie :oczko: Co najwyżej jakaś keja miejsca albo bojka w miejskim porcie :tak: Często nawet właściciele kwater mają jakąś swoją małą bojkę i pozwalają się do niej podczepic w cenie noclegu :oczko:
Nawet nie wiem ile kosztowałby w Cro postój takiego maleństwa.
Pisałam tutaj o nocy dla średniej wielkości jednostki - ot 10-15 metrów max.
Większe w miejskich też bywają sporadycznie bo albo się nie mieszczą albo - co częściej - ich goście szukają ciszy i spokoju a nie jazgotu miasta i stają na kotwicach w odludnych zatokach :D
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 04.02.2026 16:31

W kazdej marinie w chorwacji widzialem pelno malych lodek nawet pontony byly poprzyczepiane wieksze lodki mniejsze drewniane i to w ACI gdzie postoj kosztuje krocie.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.02.2026 16:37

nenek napisał(a):W kazdej marinie w chorwacji widzialem pelno malych lodek nawet pontony byly poprzyczepiane wieksze lodki mniejsze drewniane i to w ACI gdzie postoj kosztuje krocie.

Nie będę się kłócić aczkolwiek nie przypominam sobie abym widywała większą ilość małych łódek w marinach. Fakt - nie bywałam w nich często. Może jakaś jedna czy dwie stały ale żeby dużo? Najczęściej jakieś pontony obsługi bo muszą mieć czym poruszać się na wodzie i tyle.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 04.02.2026 16:43

Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.02.2026 17:16

nenek napisał(a):https://maps.app.goo.gl/yA5PM6iUHXMtGhRt6
sierpien 2024 przyklad Rab

Rab to akurat wybitnie dziwna marina - z racji tego że jest na wyspie ma utrudniony dostęp więc nie ma tam flot czarterowych. Aż z ciekawości zajrzałam na najpopularniejsza czarterową wyszukiwarkę i nie znalazłam żadnego czarteru z tej mariny. A to wyjaśnia dlaczego stoją w niej małe łódki :oczko:
Klasyczna chorwacka marina wygląda tak - i naprawdę nie ma w niej miejsca na drobnicę :oczko:

marina.jpg
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 04.02.2026 17:25

Moze dlatego ze ty chyba czesciej jestes poza sezonem z tego co pamietam tak cos bylo nie jestem pewien.Lubie ogladac lodki patrzec jakie stoja przycumowane ogladam je w kadym miejscu ktorym bylem i bylo bardzo duzo malych lodek pisze oczywiscie o marinach i marinach ACI .Ciezko napisac czy w kazdej bylo wiecej tych malych ale bylo duzo . W Marinie frapa to same grubasy stoja jest ich ogrom .
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.02.2026 17:28

nenek napisał(a):Moze dlatego ze ty chyba czesciej jestes poza sezonem z tego co pamietam tak cos bylo nie jestem pewien.Lubie ogladac lodki patrzec jakie stoja przycumowane ogladam je w kadym miejscu ktorym bylem i bylo bardzo duzo malych lodek pisze oczywiscie o marinach i marinach ACI .Ciezko napisac czy w kazdej bylo wiecej tych malych ale bylo duzo . W Marinie frapa to same grubasy stoja jest ich ogrom .

Często byłam na majówkę a w wakacje - najczęściej dwa ostatnie tygodnie sierpnia lub czwarty tydzień sierpnia i pierwszy września - wiec jak najbardziej sezon.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 04.02.2026 17:35

Mozliwe ze w maju staly same do wypozyczenia a latem juz byly na wodzie u klienta i ta proporcja ulegla zmianom.Spotkalem sie z czyms takim ze jak wiedza ze ten ktos nie wroci przez tydz np miejsce to wynajmuja na ten czas innym i to zarowno w Polsce jak i w Chorwacji.Ciezko sie odniesc. Konczymy temat. Wazne zeby ceny nam juz nie rosly.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 952
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone