Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.08.2025 09:54

Chyba zależy od dzieci, ich wieku i co jedzą.
Rok temu byłam z rodziną Szwagra na Brać, dzieci 12 i 9 lat, więc jadły normalne porcje, także ryby i owoce morza + napoje każdy i jak szwagier mówił poniżej 60 eur, nie zeszli ani razu. Co zgadzało się z moimi rachunkami i cenami jakie ja widziałam. Same napoje to min. 4*3 eur i danie (najtańsza pizza 10 eur), czyli jak nic min. 52 eur. Owoce morza, cevapcici w zestawie min. 12/14 eur czyli min. 65 eur.

Paszczaak napisał(a):Kolacja 2 plus 2. Tacka mies, spaghetti, pizza, frytki osobno. Najpierw za free jakieś pasty z makreli z oliwą i chlebkiem. Na koniec za darmo prosek, dobry ich trunek i małe lody na spółę. Całość 44 euro.

Jestem ciekawa gdzie dokładnie jest to miejsce.... Pewnie nie jeden forumowicz by jeszcze skorzystał... No pizza pizzy nie równa, podobnie jak tacka mięs...
Ostatnio edytowano 18.08.2025 21:56 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
Paszczaak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paszczaak » 18.08.2025 10:12

piekara114 napisał(a):Chyba zależy od dzieci, ich wieku i co jedzą.
Rok emu byłam z rodziną Szwagra na Brać, dzieci 12 i 9 lat, więc jadły normalne porcje, także ryby i owoce morza + napoje każdy i jak szwagier mówił poniżej 60 eur, nie zeszli ani razu. Co zgadzało się z moimi rachunkami i cenami jakie ja widziałam. Same napoje to min. 4*3 eur i danie (najtańsza pizza 10 eur), czyli jak nic min. 52 eur. Owoce morza, cevapcici w zestawie min. 12/14 eur czyli min. 5 eur.

Paszczaak napisał(a):Kolacja 2 plus 2. Tacka mies, spaghetti, pizza, frytki osobno. Najpierw za free jakieś pasty z makreli z oliwą i chlebkiem. Na koniec za darmo prosek, dobry ich trunek i małe lody na spółę. Całość 44 euro.

Jestem ciekawa gdzie dokładnie jest to miejsce.... Pewnie nie jeden forumowicz by jeszcze skorzystał... No pizza pizzy nie równa, podobnie jak tacka mięs...

Restauracja Rosos

Wybaczcie ze bez składu i ładu cytuje posty ale mobilnie słabo to mi wychodzi na telefonie.
Ktoś wie ile mam czasu na te zniżkę 50% na mandat? Wyjdzie 30 euro. I czy też można przelewem z zniżka. Słabo po mandacie wyczytuje. Jadę do Omniś. Wrócę to odczytam
Jak mogę jakoś pomóc to piszcie na whatsup. 606 420 932
Brasilia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 18.08.2025 10:20

Marlowe1994 napisał(a):Nie żałuj kosztu słoweńskiej winiety. To po prostu jedna ze składowych wydatków.
Na Sv. Jure można dojechać autem. Po prostu jedzie się dalej tą drogą co na Skywalk. Drogą wąska, z mijankami. Trzeba uważać na cyklistów. Można spotkać stado półdzikich koni co jest fajne.
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-ggoI3gcZOJ
Co do drona to sprawdź przepisy. Ja nie jestem pilotem, nie mam drona ale w chorwackim radiu kilka razy słyszałem taki spot przypominający o zasadach używania drona, czyli zwracają na to uwagę.

Jak zjeżdżałem 5 dni temu rowerem ze szczytu Sv Jure o 7 rano, to tak w połowie drogi na ślepym zakręcie nagle pojawiło się na "moim pasie" przyklejone do ściany zbocza auto na polskich blaszkach, na lewym stado tych koników, barierka i delikatna przepaść... Nie miałem szans zahamować wiec z trojga złego wybrałem koniki i wpadłem w zadek jednego z nich hihi :D na spoconej twarzy jeszcze przez pół dnia czułem zapach konia :lool: na szczęście skończyło się na kilkusekundowym strzale adrenaliny, konik mnie nie kopnął, a ja też konia nie zwaliłem - z drogi :lol: :faja:
Paszczaak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paszczaak » 18.08.2025 12:25

Brasilia napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Nie żałuj kosztu słoweńskiej winiety. To po prostu jedna ze składowych wydatków.
Na Sv. Jure można dojechać autem. Po prostu jedzie się dalej tą drogą co na Skywalk. Drogą wąska, z mijankami. Trzeba uważać na cyklistów. Można spotkać stado półdzikich koni co jest fajne.
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-ggoI3gcZOJ
Co do drona to sprawdź przepisy. Ja nie jestem pilotem, nie mam drona ale w chorwackim radiu kilka razy słyszałem taki spot przypominający o zasadach używania drona, czyli zwracają na to uwagę.

Wjechałem autem na ten szczyt. No momentami przy mi Jankach trzeba mieć jajca że stali. Ale widoki oddają wszystko. Jeden koń włozyl łeb przez okno do auta. Pisk synka go spłoszył
Jak zjeżdżałem 5 dni temu rowerem ze szczytu Sv Jure o 7 rano, to tak w połowie drogi na ślepym zakręcie nagle pojawiło się na "moim pasie" przyklejone do ściany zbocza auto na polskich blaszkach, na lewym stado tych koników, barierka i delikatna przepaść... Nie miałem szans zahamować wiec z trojga złego wybrałem koniki i wpadłem w zadek jednego z nich hihi :D na spoconej twarzy jeszcze przez pół dnia czułem zapach konia :lool: na szczęście skończyło się na kilkusekundowym strzale adrenaliny, konik mnie nie kopnął, a ja też konia nie zwaliłem - z drogi :lol: :faja:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 18.08.2025 12:35

Marlowe1994 napisał(a):,,,,,,,,
Bardzo mało.

wręcz nie do wiary,
spojrzałem na menu ,mięsna płata
dla dwóch jest za 38E,
gwoli prawdy także widzę tam
MIX Plate za 23 E ale nie pisze tam co to za Mix
i na ile osób,
ale wpis kolegi pokazuje że można tam zjeść za
przyzwoite pieniądze,
i fajnie że kolega taki wpis zamieścił,
Paszczaak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paszczaak » 18.08.2025 19:06

Dziś pizzeria w Omiś. Dokładnie pizzeria Antula.
2 małe pizze, spaghetti, 2 duże kawki z mlekiem i 2 x sok jabłkowy. 39 euro na rachunku. Dodatkowo poprosiłem o wodę w szklance i bez problemu dostałem wodę z kranu z lodem. Mi ta woda podchodzi nawet. Jak już wcześniej pisałem, według mnie Chorwacja wcale nie jest droga. Ale chyba zbyt dużo urlopów nad Bałtykiem spędziłem i stąd moja taka uwaga

Co do tego Rosos na promenadzie w Tucepi to podliczyłem jeszcze raz co zamawialiśmy i tak wychodzi. Ale mała poprawka. Nie brałem mięsnej platy tylko "kewabchici". Więc jakieś 5 euro tańsze danie.
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 18.08.2025 19:28

Tylko, że konsumujesz niijaką turystyczną masówkę. To samo zjesz we Włoszech, Bułgarii albo Grecji. Zamów rybę, owoce morza, jagnięcinę, risotto, pasticadę, to ci rachunek mocno podskoczy. Plus dobre lokalne wino, nie domowy sikacz.

Ćevapčići, wymawiane przez takie nasz zmiękczone "cz".
Paszczaak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paszczaak » 18.08.2025 20:48

dekoder napisał(a):Tylko, że konsumujesz niijaką turystyczną masówkę. To samo zjesz we Włoszech, Bułgarii albo Grecji. Zamów rybę, owoce morza, jagnięcinę, risotto, pasticadę, to ci rachunek mocno podskoczy. Plus dobre lokalne wino, nie domowy sikacz.

Nie chce zamawiać tych dań o których piszesz bo nie mam na to ochoty. Kupię coś za 30 euro żeby stwierdzić że mi nie smakuje. Nie. Dziękuję.
Jeszcze risotto spróbuję bo to akurat lubię. A tak to kulinarnie jestem tu spełniony. Tacki mięs. Te kiełbaski mielone.. Burek. Trochę próbuje. A że tańsze. Jakoś nie widzi mi się macek jeść czy grzebać łyżką w muszli. Ale co kto lubi
Zamawiam to na co mam ochotę. A wina w ogóle nie lubię
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.08.2025 21:25

Paszczaak napisał(a):
dekoder napisał(a):Tylko, że konsumujesz niijaką turystyczną masówkę. To samo zjesz we Włoszech, Bułgarii albo Grecji. Zamów rybę, owoce morza, jagnięcinę, risotto, pasticadę, to ci rachunek mocno podskoczy. Plus dobre lokalne wino, nie domowy sikacz.

Nie chce zamawiać tych dań o których piszesz bo nie mam na to ochoty. Kupię coś za 30 euro żeby stwierdzić że mi nie smakuje. Nie. Dziękuję.
Jeszcze risotto spróbuję bo to akurat lubię. A tak to kulinarnie jestem tu spełniony. Tacki mięs. Te kiełbaski mielone.. Burek. Trochę próbuje. A że tańsze. Jakoś nie widzi mi się macek jeść czy grzebać łyżką w muszli. Ale co kto lubi
Zamawiam to na co mam ochotę. A wina w ogóle nie lubię

Spoko, wiele osób je to co i wy. Może się kiedyś przekonasz i polubisz. Ale to trzeba spróbować. Wino nauczyłem sie pić na cro, tak samo jeść owoce morza. Ale ogólnie jestem mięsożerny, choć sałatką z ośmiornicy teraz nigdy nie pogardzę. Dobrze, że macie miejscówkę gdzie za optymalną dla siebie kasę macie to co lubicie. Jak dla mnie to fajnie ze nie jecie samej pizzy albo nie szukasz schabowych w konobach.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 18.08.2025 21:28

Paszczaak napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,,
Nie brałem mięsnej platy tylko "kewabchici". Więc jakieś 5 euro tańsze danie.

kolego,jakoś mam wrażenie że "zaginasz" rzeczywistość,
miesna plata 38 E Twoje danie według Ciebie 33 E + resztę co jedliście total 44 Euro,
daruj ale to się nie klei,pomijam
że najczęściej miesną plate dla dwojga najcześciej
trudno zjeść we dwoje,
dziś także wyszedł Ci całkiem spoko rachunek,
jesli możesz to nastepnym razem zrób fotke Twego stołu,
jak widzisz wiekszość jest tutaj zaskoczona Twoimi rachunkami,
ale możliwe że to "stali" bywalcy nie potrafią "tanio" zjeść,
tak czy owak ważne że Ci/Wam sie w Cro podoba,
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.08.2025 07:16

599 napisał(a):kolego,jakoś mam wrażenie że "zaginasz" rzeczywistość,
miesna plata 38 E Twoje danie według Ciebie 33 E + resztę co jedliście total 44 Euro,
daruj ale to się nie klei,pomijam
Jak przejrzysz dokładnie menu to jest pozycja Mijesano meso za 18,5 eur (z IX.23) i cavapcici za 12,5, więc teraz pewnie o euro, dwa drożej...

Paszczaak napisał(a):Co do tego Rosos na promenadzie w Tucepi to podliczyłem jeszcze raz co zamawialiśmy i tak wychodzi. Ale mała poprawka. Nie brałem mięsnej platy tylko "kewabchici". Więc jakieś 5 euro tańsze danie..
I to jednak robi różnicę i rachunek jest bardziej realny... Z tym że jest to raczej nie 2+2 tylko 3+0,5, bo jedna porcja to tylko frytki (dodatek), a nie danie, a to robi różnicę na jakieś 8-10 eur.... No i brak napoi lub tylko butelka wody, bo na piwo, colę i soczki to jednak za mało (ok. 4*3 eur)..
Cavapcici - ok. 13-14 eur
Pizza - ok. 10-12 eur
Spagetti - 10-12 eur (skoro owoców morze nie próbujesz to jakieś bolognese)
Frytki - 5 eur
I mamy 38 - 43 eur, zostało tylko na wodę...

dekoder napisał(a):Tylko, że konsumujesz niijaką turystyczną masówkę. To samo zjesz we Włoszech, Bułgarii albo Grecji.
Nie ma co porównywać pizzy we Włoszech do tej chorwackiej - jakość, smak, no i cena - całkiem inne poziomy...

dekoder napisał(a):Zamów rybę, owoce morza, jagnięcinę, risotto, pasticadę, to ci rachunek mocno podskoczy.
Jako miłośniczka jagnięciny :hearts: zawsze się za tym rozglądam (może być też baranina i od pewnego czasu kozina). Niestety dania z tego mięsa są na wybrzeżu chorwackim trudne do zdobycia... Ich jakość i cena też jest :roll:
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 19.08.2025 08:36

4 osoby dorosłe w tym roku rachunki 75-105 € za wszystkich. Zawsze dania rybne/owoce morza/ryż lub spaghetti z owocami morza/mięsna plata ,zawsze przynajmniej 4 piwa, ewentualnie piwa+wino i na trawienie dla mnie i szwagra po małym ;) . Ceny z jednego z lokali wrzucam, uważam, że naprawdę były więcej niż dobre.
Obrazek
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 19.08.2025 09:29

Drogo, drogo, a tu proszę, ratujemy CRO:)
https://podroze.onet.pl/aktualnosci/cho ... ec/k102s7r

Jest drożej niż było, ale czy to są paragony grozy jak nad naszym pięknym Bałtykiem? Śmiem wątpić. Bar przy plaży w Breli - kalmary po 14e, pizza po 12e, skrzydełka kurczaka BBQ 10e.

Plima w Breli - mostek wołowy 16e (68zł), dalmatyńska polędwica 14e, jagnięcina 16e. Tuż przy morzu, wszystko pięknie podane, jak w najlepszej restauracji w Polsce. Piwo wszędzie nie drożej niż 3,50e (ok. 15zł). Wg mnie znośnie.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 19.08.2025 09:39

...
Ostatnio edytowano 06.10.2025 09:40 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.08.2025 10:08

SebastianM napisał(a):Ceny z jednego z lokali wrzucam, uważam, że naprawdę były więcej niż dobre.
Jak sam wcześniej pisałeś, Pag pozytywnie odstaje cenowo od innych części wybrzeża.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 944
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone