napisał(a) Paszczaak » 08.08.2025 06:05
Z racji swojego pierwszego wyjazdu do Chorwacji często szukam info co ile kosztuje i ile ojro zabrać.
Zdaję sobie sprawę, że dla jednego ta sama kwota będzie ułamkiem kwoty drugiego i odwrotnie. Jednak licząc się z uszczypliwościami itd zaryzykuję i podzielę się planem przeznaczenia funduszy na 1sze wakacje w Chorwacji. Wydatek jest dostosowany do możliwości i zbierałem cały rok odkładając po trochę różne kwoty (premia w pracy/zyski/nadgodziny itd. )
Jedziemy 2+2 na 9 dni już wkrótce. Koszt spania już opłacony (5.8k zł za 40m2 w Tucepi blisko plaży)
zamierzam zabrać kilak paczek pierogów, jakieś zupy w słoiku kilka sztuk itd nie tyle z racji wiecznego "gotowania" w pokoju, co z obawy o moich synków niejadków. A przy okazji i ja czasem chętnie obrócę pyszne swojskie pierożki (mam swoją ulubioną pierogarnię w PL). Dodatkowo na całość pobytu planuję przeznaczyć ok. 1700 euro. Jedzenie (niecodzienne) obiado-kolacji w knajpach, lody. słodycze, jakieś atrakcje. Planuję wjechać na ten szklany taras i raczej żadnych innych objazdówek nie planujemy. Leżaki i parasol zabieramy swoje.
Jak to wygląda z waszego doświadczenia, kwota realna do wydania? bez fajerwerków, ale też nie zamierzam oczywiście wszystkiego wszędzie odmawiać by ściśle zmieścić się w budżecie. Żadnego exela na wakacje nie robiłem