SebastianM napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Dotychczas rok do roku były wzrosty....zobaczymy jak zamknie sie 2025
Zobaczymy. Choć wieszcze już wiedzą
Z innej zaś strony, jeżeli dzisiaj można za 1500 € od osoby znaleźć ofertę na 10 dni w egzotycznych destynacjach jak Zanzibar, Wyspy Zielonego Przylądka, to wypoczynek w Polsce czy Chorwacji przestaje być atrakcyjny chyba, że stać nas wyłącznie na low-price i organizujemy sobie wjazdy po kosztach.
Zależy czy wzrost ceny jest wynikiem chęci wykorzystania sytuacji i podniesienia ceny, to jest czysta matematyka, jak zamiast po 140E (zeszłoroczna cena / 4 apartamany) puszczę 3 za 180 w 2025 to jestem w plecy 20E względem 4x140E, więc ten który został może iść nawet po 100E (poniżej ceny z zeszłego roku). Chyba że ktoś doinwestował apartmany i stąd wyższa cena .... wtedy wychodzi inaczej
Generalnie z czekaniem na "last minute" jest ten problem że jedziemy tam gdzie coś się znajdzie a niekoniecznie tam gdzie chcemy, choć może się oczywiście udać.
W zeszłym roku pojechaliśmy do apartmana (pierwszy raz w CRO w apartmanie) zamiast na camping i zakwaterowanie wyszło zdecydowanie taniej, ale kosztem przestrzeni, zieleni i infrastruktury dla kaszojadów ...... coś za coś.
Na campingu jest to "coś" co nam odpowiada i ciężko to nawet tak jednoznacznie opisać.
Natomiast co do wyjazdu dalekiego na 7 dni to ja odpadam - za dużo czasu pędzonego w samolocie, nie po to przesiadłem się z samochodu na samolot do Cro, żeby teraz kisić 10 h w samolocie.

.png)

.png)
.png)
.png)