qra69 napisał(a):No tak, dlatego chcąc tanio trzeba czekać na lasta
Albo ze słoikami w bagażniku cisnąć na Chorwację

.png)
qra69 napisał(a):No tak, dlatego chcąc tanio trzeba czekać na lasta

.png)
qra69 napisał(a):Hehe, jeżeli już coś zabieram to w drugą stronę, z Cro do domu. W tym roku kilka butelek Kruskovaca, Slivovica, winka deserowe z Kuny Peljeskiej, Pelinkovac i kilka piwek
.png)
SebastianM napisał(a):qra69 napisał(a):Hehe, jeżeli już coś zabieram to w drugą stronę, z Cro do domu. W tym roku kilka butelek Kruskovaca, Slivovica, winka deserowe z Kuny Peljeskiej, Pelinkovac i kilka piwek
Właśnie odebrałem z paczkomatu 5 kanistrów 5 litrowych.....zapas większy oliwy planuję w tym roku....Ze sobą też coś zabiorę....wodę, bo dziewczyny niespecjalnie lokalną lubią. Piwo przywozisz ??.. staram się ichniejszego nie spożywać. Dla mnie niepitne, ewentualnie w ostateczności pitne
.png)
dekoder napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):qra69 napisał(a):No tak, dlatego chcąc tanio trzeba czekać na lasta
Albo ze słoikami w bagażniku cisnąć na Chorwację![]()
Na jacht tylko słoiki. Gotowanie od podstaw na wodzie to upiep.szenie się na własną prośbę.

.png)
SebastianM napisał(a):qra69 napisał(a):Hehe, jeżeli już coś zabieram to w drugą stronę, z Cro do domu. W tym roku kilka butelek Kruskovaca, Slivovica, winka deserowe z Kuny Peljeskiej, Pelinkovac i kilka piwek
Właśnie odebrałem z paczkomatu 5 kanistrów 5 litrowych.....zapas większy oliwy planuję w tym roku....Ze sobą też coś zabiorę....wodę, bo dziewczyny niespecjalnie lokalną lubią. Piwo przywozisz ??.. staram się ichniejszego nie spożywać. Dla mnie niepitne, ewentualnie w ostateczności pitne
.png)
Marlowe1994 napisał(a):dekoder napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):qra69 napisał(a):No tak, dlatego chcąc tanio trzeba czekać na lasta
Albo ze słoikami w bagażniku cisnąć na Chorwację![]()
Na jacht tylko słoiki. Gotowanie od podstaw na wodzie to upiep.szenie się na własną prośbę.
A i dobrze na dno potem idą
.png)
Zacheusz napisał(a):Pobyt 12-dniowy - 1 nocleg Węgry, 11-Brela;
Rodzina 2+2 - ja i córka samochodem, żona i syn samolotem;
Brela 30.06.-12.07.2026 rok
Koszty przedstawiają się następująco:
Winiety, autostrady - 800zł
Samolot 1100zł
Paliwo (łącznie 3600km, spalanie 5.9l/100 km ) - 1300zl;
Ubezpieczenia - 600zł;
Zakupy przed wyjazdem - 600zł;
Noclegi - 5300zł;
Obiady - 10*4 osoby - 2800zł;
Parkingi, leżaki - 800zł;
Zakupy spożywcze, alkohol, lody - 1500zł;
Pamiątki - 1000zł
2 wycieczki do Medziugorie, Kravica i Mostar- łącznie 1200zł;
Wycieczka samochodowa do Splitu - 500zł;
Inne typu gry dla 5-latka, zabawki itp -500 zł;
Łącznie około 19000zł
7 raz w Chorwacji, drugi w Breli. Urlop bardzo udany. Ceny od poprzedniego roku droższe o 10%, a środki przeznaczone na urlop w tym roku zbliżone do poprzedniego. Brela klimatyczna, ale droższa niż Tucepi czy Gradac. Za rok Gradac z wycieczką do Sarajewa, Dubrownika i na wyspę Korcula.
No to zaczynam odliczanie , zostało 354...
.png)
Zacheusz napisał(a):Łącznie około 19000zł
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Zacheusz napisał(a):Łącznie około 19000zł
No jest parę złotych. Niejeden powie, że za te kasę to woli w egzotykę polecieć.
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Zacheusz napisał(a):Łącznie około 19000zł
No jest parę złotych. Niejeden powie, że za te kasę to woli w egzotykę polecieć.
.png)
Trajgul napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Zacheusz napisał(a):Łącznie około 19000zł
Za 19k w 4 osoby, na 2 tygodnie polecisz gdzieś w egzotykę? Nie wiem, tylko pytam.
.png)
Trajgul napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Zacheusz napisał(a):Łącznie około 19000zł
Za 19k w 4 osoby, na 2 tygodnie polecisz gdzieś w egzotykę? Nie wiem, tylko pytam.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko