Kapitańska Baba napisał(a):piotrulex napisał(a):piotrulex napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):piotrulex napisał(a):Marina 60-80E
Gdzie w Cro są takie tanie mariny???
Nie pamiętam, gdyż to kapitan opłacał. W Sali na Dugi Otok i tam było chyba koło 70E w marinie po lewej. Burzę przeczekaliśmy w Kukljica na Ugljan i tam było 70 z grosikiem, może 73, maks 75
1 nocka na Kornatach, Vrulje i nikt nawet po kasę nie podpłynął za bojkę
Znajomi zostali jeszcze 1 tydzień i są w skończonej marinie Drage, gdzie płacą 110E, ale wszystko wygląda przepięknie
Rok temu w Tribunj płaciliśmy ponad 170E, więc rozstrzał jest solidny
Mamy juz wrzesień, więc już po najwyzszym sezonie
Zrobiliśmy sobie nieco dłuższy weekend majowy i był tygodniowy rejs, tym razem Grecja z Aten. Informacje porównawcze. Nie pamiętam dokładnie gdzie i ile płaciliśmy, ale raz za port z prądem i wodą było 5E, a w innym dokładnie 5,46Egdyż taki wyszedł przelicznik za nasze 46 stóp. W kolejnym porcie było tylko tankowanie wody i parę godzin cumowania od 10 do 14 za które nikt grosza nie policzył. Tak samo na Hydrze, gdzie staliśmy w nieco niedozwolonym miejscu. Jak była kotwica to oczywiście zero opłaty. Infrastruktura mega marna, ale wysokość opłat raczej symboliczna
I z ciekawości, dalej twierdzisz że opłaty w Cro są niewielkie?
A weź mi proszę pokaż, gdzie pisałem, że są niewielkie
Mogłem pisać co najwyżej, że dla mnie te Chorwackie 60-80E to nie jest drogo itd. i oczywiście dalej tak twierdzę
Ja naprawdę wolę zapłacić "chorwacką kwotę" i mieć kulturalny kibel, elegancki prysznic i ciepłą wodę pod nim
Największa marina w jakiej byliśmy to Alimos Marina Ateny, pewnie na około tysiąc łodzi. Tam sanitariaty zamykali chyba koło 20, była zimna woda i nawet dla mnie, dla faceta, standard marny z minusem

.png)

.png)
.png)
.png)

.png)