bardzo proszę podajcie mi przybliżony czas przejazdu.
pozdrawiam forumowiczka
DORIJA napisał(a):witam wszystkich
![]()
pozdrawiam forumowiczka

Bielszczance powtórzę to, co już kiedyś pisałem:DORIJA napisał(a):witam wszystkich
![]()
pozdrawiam forumowiczka
Zjazd Oštrovica (czytaj Osztrowica) jest wyraźnie oznaczony. Za bardzo ważnym zjazdem Bosiljevo 2 (bo tam się skręca na południe w kierunku Splitu) są następujące zjazdy: Vrbovsko, Ravna Gora, Delnice, Vrata, dwukilometrowy tunel Tuhobić, przed którym po lewej stronie jest stały posterunek straży pożarnej - zawsze stoją tu dwa samochody strażackie, jeszcze jeden krótki tunel i zjazd Oštrovica. Tu drogowskazy wskazują na Crikvenicę i Otok Krk. Po zapłacie (z Zagrzebia 126 km - 49 kun) i 100 metrach trzeba skręcić w lewo w dół - kierunek wyraźnie oznakowany. Ponieważ do Oštrovicy autostrada biegła w górach teraz dość stromo zjeżdża się w dół. Stromo, ale bezpiecznie. Pewien kłopot może być we wsi Križišće. Jak sama nazwa wskazuje jest tam duże skrzyżowanie dróg. Kilku dróg. Trzeba uważnie przyjrzeć się drogowskazom i ze skrzyżowania zjeżdżać drugą dogą w prawo - kierunek otok Krk. Droga pi razy oko na wprost prowadzi do Crikvenicy. Są tam jeszcze dwie, mniej ważne, chociaż asfaltowe - jedna w prawo, druga w lewo. W końcowym odcinku nasza droga przechodzi pod Jadranką i wjeżdża wprost na Most Krcki.bluesman napisał(a):Wiechu bądź miły i odpowiedz jak zjeżdżaleś z autostrady w Ostravicy czy dobre sa oznaczenia bo na mapie nie moge się wyznać którędy po zjeździe biegnie droga. Ja za kilka dni pierwszy raz jadę na Krk
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi